Ljusspaning

Vintern är nyckfull och bjuder på både kyla och regn. Vad jag föredrar är nog ganska klart för er som följt mig ett tag. Jag njöt i fulla drag de riktigt kalla dagarna, gick långa promenader och samlade på mig krispigt vinterljus att spara för kommande gråtider. Det behövdes, jag åkte på en kraftig reaktion efter sprutor i varje arm och ligger lite lågt just nu.

56 kommentarer på “Ljusspaning”

 1. Härligt ljus! Behövs verkligen nu – vi har fått gråväder, ishalka och regn. Krya på dig efter vaccineringen. Det går långsamt här i Stockholm med det… väntar fortfarande på möjligheten att få tredje sprutan.

  Gilla

  • Det var tråkigt att snön regnade bort, men å andra sidan kom vintern tidigt i år med många vackra dagar.
   .
   Hos oss var det meningen att vi skulle få tider utskickade men till slut förstod jag att det vara bäst att försöka boka själv. Men att ta influensavaccinet samtidigt var jag tveksam till eftersom jag ofta blir lite sjuk av den, men samtidigt var det lockande att få det gjort. Lite dumt. Jag blev rejält sjuk i flera dagar. Hoppas att de skyndar på hos er, såg just att vårdpersonalen är besviken när de inte får vaccin. Tack så mycket Ilse-Marie!

   Gilla

 2. Åhh, vilket underbart ljus och enastående vackra bilder. Jag brukar inte vara avundsjuk på nånting annars men era ljusglimtar är jag väldigt avundsjuk på. Har levt i gråväder i flera veckor nu. Ha en trevlig 3. advent!

  Gilla

  • Vi hade helt underbart vinterväder i många dagar, som kallast var det -18°, tror jag, när jag gick ut. Jag trodde att jag skulle frysa, men rätt klädd så njöt jag bara, var ute i flera timmar. Nu tycker jag att det ska vända hos er, ni behöver lite bra väder!!!
   Tack så väldigt mycket Kristallina och tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 3. Skönt att kunna fånga de ögonblick som kan repriseras igen, den torra kyliga krispigheten går att ta på i dina bilder.

  Gilla

  • Stort tack Hans! Jag hann inte riktigt med de där ljuslyktorna i träden under hösten, så det fick bli nu i stället och de syntes ju tydligt när marken var vit. Snö, kyla och sol är en härlig kombination.

   Gilla

 4. A very rich collection! 😀

  Gilla

 5. Härliga bilder ❤ Krya på dig. Själv fick jag ont i armen av tredje sprutan. Ha det gott och så önskar jag en riktigt god jul 🎅☃️

  Gilla

  • Tack Pia! Jag mår bättre idag, men det var en pers, ordentligt ont i armen, men det hade jag förväntat mig. Men jag kände mig helsjuk, som en influensa men med kortare förlopp. Tack detsamma Pia!!

   Gilla

 6. Fantastiska bilder i ett fantastiskt ljus! Gillas skarpt!
  Hoppas du snart kryar på dig från sviterna av vaccinationerna.
  Ha en fin söndag!

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Anki! Jag njuter i fulla drag soliga kalla vinterdagar. Jag mår bättre nu, men det var lite oväntat att bli så sjuk, hög feber och när jag trodde att jag mådde bättre fick jag svår yrsel och illamående. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 7. Vackra bilder.

  Gilla

 8. Verkligen krispigt, färgrikt och väldigt vackert! Riktigt så kallt har vi inte haft här men mycket snö, som nu smälter bort.
  Hoppas du mår bättre nu och ha en skön adventsöndag!

  Gilla

  • Jag fotar ofta enstaka löv i träden på hösten men det blev inte av i år, så jag bestämde mig för att spana efter sånt i det fina vintervädret i stället. Oj, vad det lyste här och där! Jag såg att ni fick mycket snö tidigare. Även hos oss har den nästan försvunnit, bara ett tunt snö- eller rättare sagt islager ligger kvar och några minusgrader i dag. Jag mår bättre nu, pust. Stort tack Ulla och tack detsamma!

   Gilla

 9. Härliga vinterbilder! -15 någon dag här. En hel del år sedan sist. Fortsättning följer efter jul. 🙂

  Gilla

  • Ska kylan fortsätta efter jul? Hoppas det. Det är länge sen, det är sant, det är i januari som vintern brukar göra entré på riktigt. Tack så mycket Kerstin!

   Gilla

 10. Väldigt vackra bilder, som vanligt. Smällkaramellen med smällbären gillar jag allra bäst. Hoppas du hämtar dig snart från de båda sprutorna. Fördelen är ett bättre skydd. 🙂

  Gilla

  • Tack snälla Inger! Smällkaramellen, haha! Det var riktigt svårt att hitta hur jag skulle få in det rätta ljuset i den bilden, jag har glömt och får öva. Det var bär nära marken som funkade. Det var nog dumt att ta båda sprutorna på samma gång när jag vet att jag blir dålig av en. Men nu är det gjort och jag börjar må bättre.

   Gillad av 1 person

 11. Ett visset löv blir poesi genom din kameralins! Vackert alltihopa.

  Gilla

  • Stort tack Mrs Universum. Löv har många liv, ett av dem är som ljuslyktor till glädje för dem som vandrar bland träden.

   Gilla

 12. Underbara bilder på kylan som jag tyckte om. Fick också väldigt ont i armen efter tredje spruta.
  Kramar från oss

  Gilla

 13. Härliga bilder. Man ser både kyla och värme i dem.

  Gilla

 14. Jag njuter åt dina bilder. Vintern har sin egen tjusning det bevisar du upp. Motsolsbilder är bland det vackraste jag vet. Där solens strålar går in eller bladen lyses upp oh la la. Min högra arm nu tog stryk (influensavaccinet) i onsdags. Det andra ingen reaktion. Krya på dig.

  Gilla

  • Roligt att du njuter. Det var just den typen av bilder jag gav mig ut efter den kalla och soliga vinterdagen, de där smyckena som glänser och lyser i solen.
   .
   Nog var jag beredd på att få ont i armen, men att bli helsjuk hade jag inte riktigt trott skulle hända, trots att jag var lite orolig. Dumt att ta båda sprutorna samtidigt, helt klart. Vi får krya både armar och annat, Tack så mycket Åke!

   Gilla

 15. Tack för den bildkavalkaden! Ser att de är fler än jag som reagerat på den tredje dosen. Hoppas allt är OK nu?

  Gilla

  • Selv tak – som grannfolket säger! Jag var lite orolig eftersom jag brukar bli lite dålig av influensasprutan och även blev småsjuk av den första covidsprutan. Men en så häftig reaktion hade jag ändå inte väntat mig, som en snabbinfluensa. Det var dumt att ta båda samtidigt, en sorts lättja som straffade sig. Det känns bra nu, men en stunds städning igår gav bakslag, som vanligt. Hoppas att du mår bra Eva!

   Gillad av 1 person

   • Tack jag mår prima. Tycker dock mörkret och väglaget är lite ansträngande. Jag hade tagit 2 doser Astra Z och fick Pfifer i den tredje. Kände inget av de två första, men blev sjuk i tre dar av den sista (senaste det blir säkert fler). 39 gr och ont i kroppen. Har hört flera som reagerar likadant, men man vill väl inte gå ut med det. Det kan ju ev hindra några från att vaccinera sig. Det vill man ju inte medverka till.
    Var rädd om dig!

    Gilla

    • Det var två doser Pfizer som jag fick tidigare och trodde att det skulle bli så i den tredje dosen också. Jag letade med ljus och lykta efter info om vilka som gav vad men efter många om och men framgick det att hos oss fick alla Moderna. Mycket dålig information, vi fick inte heller ordentligt reda på att tiderna inte skulle skickas ut, som tidigare. Struligt.
     .
     Nu är det halt som bara den, jag har bara gått till brevlådan än så länge. Jag tycker att de ljuvliga vinterdagar som var tidigare kompenserar en hel del och även nu tittar solen fram då och då. Detsamma Eva!

     Gillad av 1 person

 16. Underbar serie, favoriten är så klart den fina fönstrens förvandling. Sånt ser man aldrig i storstan.
  Jag gillar också kyla. Min kropp mår bättre också. tyvärr den här gången hann jag inte ut för promenad, men det kanske kylan återkommer igen.

  Gilla

  • Tack så mycket Antonia! Rimfrosten på fönstret fick jag leta efter, vi har heller inget sånt här i stan och till torpet åker vi inte i kylan. Till slut kom jag på att vi ju hade ett gammalt torpfönster lutat mot garageväggen och det gick ju att bära omkring för att leta efter rätt ljus, det röda i fotot är grannens hus och fönstret håller jag med ena handen i körsbärsträdet. Allt för konsten.
   .
   Även jag mår bättre i den torra kylan. Synd att du inte hann ut, men nog ska vi väl ha kalla vinterdagar i januari.

   Gilla

 17. Snygg samling av ljus. Det behövs verkligen nu. Minns inte när vi såg solen senast i denna delen av landet. Jag fick min tredje dos av Pfizer i torsdags. Har inte haft några nämnvärda biverkningar av någondera. Hoppas du blivit av med dina.

  Gilla

  • Det är verkligen olika med vädret i vårt långa land. November som brukar vara så grå överraskade med många soldagar och så kom det vackra vintervädret med mycket kalla och soliga dagar. Och så förstår jag att det är helgrått i andra delar. Hoppas att ni får lite vackra dagar snart! Skönt att tredje dosen gick bra för dig. Jag undrar lite om reaktionen berodde på byte av vaccin, från Pfizer till Moderna, som alla äldre får hos oss nu. Jag mår hyggligt nu. Stort tack Claes!

   Gillad av 1 person

 18. Fantastiskt vackra bilder där du verkligen lyckats fånga det speciella ljuset så prefekt.
  Hoppas du mår bättre nu efter sprutorna, vad än orsaken var att du fick dem. En i var arm??
  …nu läste jag några av dina svar på kommentarer och förstår varför det handlade om två sprutor.

  Gilla

  • Det var dumt att ta två sprutor samtidigt. Tidigare har man sagt att det måste gå minst en vecka mellan covidsprutan och någon annan vaccination, Nu plötsligt sa man att det gick bra att passa på att få influensavaccinet när man ändå var där för tredje covidsprutan. I Norge där min son bor är man fortfarande väldigt noga med tid emellan. Jag tror att man gjorde ett misstag här i Sverige. Nu mår jag hyggligt men det var en pers. Tack så hemskt mycket Anita, det var så härligt att vara ute i det vackra vintervädret och fånga ljuset!

   Gillad av 1 person

 19. Åhhh vilka härliga foton har lite svårt att se mig mätt på dom..🤗 helt underbara.. hoppas du kryar på dig fort efter problemen sprutorna orsakade dig..kram..🤔👍🎄🕯️

  Gilla

  • Nu, efter en vecka är jag kurant igen, men det var en pärs. Tusen tack NIcki, jag var så glad för det fina vintervädret, roligt att du tycker om min ljusbildsamling!
   Kram

   Gilla

 20. Mycket fina vinterbilder. Hoppas du snart mår bättre.

  Gilla

 21. Underbara bilder, lövet som är trasigt.. så snyggt Allt det som är skaft, trasigt och nött gör sig fantastiskt på bild.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: