Frusen sjöutsikt

Isig sjöutsikt fick radhusen i parkkanten när snön smälte. Hit gick mina steg efter krossisen i förra inlägget. Andra mönster, andra bilder, samma ögon – känsliga för is.

42 kommentarer på “Frusen sjöutsikt”

 1. Isens skörhet blir påtaglig när man ser löv, gröna strån och den mörka bakgrunden. Den blir klarare med dessa kontraster. Formrikedomen sätter alla regler, i vårt sätt att tänka, ur spel. Läckert!

  Gilla

  • Visst är det förunderligt, just denna form- och mönsterrikedom, som att gå runt på en konstutställning när man går där med näsan mot isen. Isen på pölar är ju tunnare än på större vatten, den tinar och bildas om. Tack Hans!

   Gilla

 2. Utställningen fortsätter! Varje konstverk är alltid unik. Det kommer aldrig att upprepas igen. Gillar de foton lite extra mycket där du kunde fånga in ljuset också. Otroligt vackert!

  Gilla

  • Här var det mer koncentrerat på hela isytor och mönster. Jag var glad att jag fortsatte promenaden och hittade även de här. Jag tog ganska många motljusbilder men var tvungen att begränsa lite. Stort tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

 3. Fantastiskt vackra ismönster du fångat! Vilken variationsrikedom det blir i isen, så vackert! Du får göra tavlor av dem och hänga dem på väggen.

  Gilla

  • Det var så roligt den dagen, först allt som var krossat och så det här stället där det fanns fler ismönster, det var en givande promenad. Jag är dålig på att göra något av mina bilder, men får kanske försöka ändra på det. Tack så väldigt mycket Ulla!

   Gillad av 1 person

 4. Det är så vackert med dessa konstverk och du fångar dom så fint.
  Kramar från oss

  Gilla

 5. Frostigt, isigt, kallt men ändå, eller kanske just därför, väldigt vackert! En underbar serie från Vinterlandet! Snyggt och skickligt presenterat.

  Gilla

  • Jag roar mig kungligt när jag är på iskonstutställning, går där med näsan i backen och bara spanar och tar in. Det var knöligt denna gång att få in alla bilder och nyss upptäckte jag att en bild saknas när man tittar i mobilen. Suck. Jättestort tack Anita, kul att du tyckte om de kalla bilderna!

   Gillad av 1 person

 6. Så vackert det kan vara med is – och du kan verkligen få fram skönheten i dina bilder! Jag har alltid så svårt att välja någon favorit, men den här gången har jag faktiskt två. Trädis och ismoln! Tack för att du delar med dig!
  Ha en fin helg!

  Gilla

  • Is är ju något som jag har fastnat för och kan bli lite salig inför, den kommer i så många former och mönster. Det är meditativt att sitta med bilderna sedan och hitta isens hemligheter. Trädis är nog min favorit också och så tycker jag mycket om genomsyn. Tack så väldigt mycket för din fina kommentar Anki och god fortsättning på helgen!
   .
   Idag är en ny isig dag, men frågan är om det överhuvudtaget går att ta ett steg utan att dratta omkull.

   Gillad av 1 person

 7. Gyllene , trädis och Blankis drar mig..svag för ljuset som värmer. Det behövs nu. Visserligen har vi Blida som vi säger här dvs att vi har milt väder typ -5 underbart. Men alla nyheter just nu med både Corona och Ryssland är skakigt… så alla fint och varmt är extra skönt just nu.

  Gilla

  • Blida låter trevligt. Var på promenad nyss och det var väl ca -1°, skönt. Men is överallt; på gräsmattor, gångvägar, slänter m.m. Trädis är även min favorit och gyllene såg ganska roligt ut, att det var ett parti av gångvägen som lyste som guld.
   Tack så mycket Eva! Visst behöver vi ljusglimtar!

   Gilla

 8. Det är något vist med fryst vatten. Mäktigt 🙂

  Gilla

 9. Is är verkligen vackert i alla former det ser ju ut som glas… Härliga foton igen.. Kram Nicki 🤗

  Gilla

  • Genomskinlig is där man ser mönster och annat är tacksamt och roligt att fota. Den is som ligger nu, överallt på gräsmattor och gångvägar, är för tjock och inte fotovänlig. Tack så mycket Nicki!
   Kram

   Gilla

 10. Fina isiga bilder.. tycker att det varit lite väl isigt ett tag nu. Men medger att det är otroligt vackert!

  Gilla

  • Håller med, det är is överallt, rena rama istiden, väldigt svårt att ta en promenad. Isen var vackrare i början, när man såg igenom den. Tack tant Otto, tittar in till dig snart!

   Gillad av 1 person

 11. Du är fullständig expert på iskonst 🙂

  Gilla

 12. Your images are wonderful!

  Gilla

 13. Väldigt många vackra bilder. Den översta gillar jag lite extra mycket, men också Genomsyn, Bågigt, Sol, Istecken och Ismoln. 🙂

  Gilla

 14. De är som små konstverk isbilderna, med blåsor och sprickor som bildar spännande strukturer och allt där under med olika färger och former.

  Gilla

 15. Jag älskar is, vackert fångat!

  Gilla

 16. Det var värt promenaden. Vi fick mer magi. Flera av bilderna är som konst. Kunde förstoras och hängas på väggen.

  Gilla

  • Jag är glad att jag inte vek av hem, som jag tänkte först, efter att ha fotat iskrossbilderna. Här fick jag se andra ismotiv så promenaden blev lång och givande. Ja, tänk vad mycket vackert det finns dolt i isen! Tack snälla Antonia, en vacker dag kanske jag gör något av mina bilder. Kanske.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: