Vinterbadarna

Och snart tar jag mig ett reningsbad; klättrar upp på laven, lägger mig ner, blundar och slappnar av.

33 kommentarer på “Vinterbadarna”

 1. Det låter skönt.
  Kramar från oss

  Gilla

 2. I de kretsarna ha det varit poppis länge med vinterbad. 🙂

  Gilla

 3. Bastubad är inget för mig … och inte vinterbad heller. Fin bild på ”dina” vinterbadare!

  Gilla

  • Tack Anki! Jag tyckte att änderna gjorde sig bra mot den förfallna bryggan. De fanns i massor. Bastu är nästan en livräddare för mig, hjälper mig att slappna av och lindrar smärtorna.

   Gillad av 1 person

 4. Så bra att ansiktsvärken lättade!

  Gilla

  • Tack Eva! I ett par dagar igen har jag haft nästan outhärdliga smärtor i halva ansiktet, men idag känns det bättre, peppar peppar.

   Gilla

 5. Vilket härligt ljus du kunde fånga in. Underbart foto! Bastu klarar jag inte av men jag vet att många blir hjälpta just när det gäller smärtor, Skönt att du mådde bättre efteråt. Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Tack så mycket Kristallina! Ljuset började förvandlas där, jag tampades med mitt teleobjektiv och kom hem med många misslyckade bilder, det är inte lätt att fota fågelmassor, haha. Men jag hade många sköna timmar vid vattnet. Bastu är en belöning för mig, två gånger i veckan njuter jag, läser en tidning mellan omgångarna och kopplar av. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 6. Visst tänker man ofta, hur klarar dom det där – att dom inte fryser ihjäl!

  Gilla

 7. Härlig bild den ser verkligen skönt vintrig ut..👍❄️🦢 ha en fin söndag nu kram Nicki 🤗

  Gilla

  • En otrolig skön dag, -6°, flera timmar ute och jag frös inte ett dugg. Vintern när den är som bäst. Men vinterbada aktar jag mig för, haha. Tack Nicki och tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 8. Fin bild på änderna som ju är vana vinterbadare. Vinterbad är dock inget för mig, jag avstår gärna 😀

  Gilla

  • De är ju det, men nog ser de bra frusna ut där de kurar på isen. Sen ger de sig ut i vattnet och doppar till synes glatt ner huvudet i isvattnet. Men allt för födan förstås. Jag kanske skulle kunna tänka mig att doppa mig om det fanns en bastu på armlängds avstånd. Tack Ulla!

   Gilla

 9. Vissa är bättre rustade än andra. Jag är i en av det söta gänget.

  Gilla

 10. Fin bild där silhuetterna verkligen framhävs snyggt tack vare ljuset.
  Reningsbad?? Är det att hoppa ner i iskallt vatten för att sen rusa in i den glödheta bastun!!! Om så är fallet håller jag mig inne i bastun och inget annat :))

  Gilla

  • Nejdå, inte alls, jag badar bara i bastun, svettas så porerna öppnas, duschar och vilar och bastar igen, minst en timme tar det.
   .
   Jag tyckte om den rasade bryggan som bakgrund. Det fanns mängder med änder, men det var svårt att få bra bilder när de var så många. En mindre mängd som den här gick bättre. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

   • …just det. nu kom jag på att maken ska bygga en bastu också!!! Skönt att veta att du inte badar i det iskalla vattnet, bastubad känns renande fast jag tycker det känns lite onödigt att vi ska ha en här åp Cypern. Men, vem vet, kanske är det jag som sitter mest där när den väl är färdig :))

    Gilla

    • Det kallaste jag har badat är någon gång i oktober, då direkt ur bastun, i Hälsingland. Mina föräldrar hade hus i Spanien och de byggde en bastu. När vi var där på somrarna så använde vi den självklart, hur varmt det än var. Det är som att få svettas ut ordentligt, inte bara som man svettas av solvärmen. Och för de svala och ruggiga månaderna blir ju bastun perfekt för er. För att värma sig i och för avslappningen.

     Gillad av 1 person

 11. Harmoni. Gillar att du har valt plats framför pippina. Ger ett snyggt layout.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: