Underbara timmar vid fallet

Jag trodde nog att fallet skulle vara genomfruset efter vinterns kalla dagar, men så var inte fallet, haha. Många sköna timmar med is i blicken blev det trots allt. Vintern när den är som bäst.

53 kommentarer på “Underbara timmar vid fallet”

 1. Märkligt hur strömmande vatten beter sig när kylan sätter in, fint fångat tycker jag.

  Gillad av 1 person

 2. Fina isbilder med underbara och träffande namn. Hoppas du hade dubbar på dig. Det såg väldigt halt ut!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Eva! Nej, dubbar har jag än inte skaffat mig, trots att jag har tänkt på det lite då och då. Vid fallet gick det bra att gå, det var inte blank is, men värre är det överallt annars, rena rama isfälten vart man ser.

   Gillad av 1 person

 3. Isande kallt men oj så vackert och väldigt spännande!
  Men, ser jag inte baken på en and som stoppar huvudet i vattnet bland dina ”trianglar”?
  Du är påhittig du när det gäller att namnge dina bilder. Att så var inte fallet när det gällde fallet blev en kul ordvändning.

  Gilla

  • Ja, det var roligt med anden vars bak var en triangel. Jag tog en hel del bilder på änderna i isvattnet, men var inte riktigt överens med teleobjektivet som jag sällan använder då det är tungt. En hel del oskarpa andbilder blev det och jag är besviken på mig själv. Får träna mer. Lättare med motiv som håller sig stilla. Timmarna vid fallet gav mig sinnesro och glädje. Det var -6° och sol och jag var rätt klädd och frös inte alls, bara njöt. Tack för din fina kommentar Anita!

   Gillad av 1 person

 4. Is i strömmande vatten blir så vackert. Namnen är så passande.
  Kramar från oss

  Gilla

 5. Frysande skönheter !

  Gilla

 6. Har du fotat Bergakungens sal? Så mäktigt och så många olika former på is du fångat. Ser att du även serverades isplättar, kanske anden dök efter en sådan? Var finns denna vackra plats?

  Gilla

  • Precis.Jag hittar nog inte dit, för jag fördes bort av trollen till Bergakungens sal. Det var en märklig upplevelse. Många former av is fanns där, men jag var nog lite besviken på designen trots allt. Anden dök inte efter isplättar, utan något att ha som tilltugg till dem. tack Maria för trevlig kommentar!

   Gilla

 7. Islyktan är min favorit. Jag gillar dessa långa istappar så mycket. Vilka underbara isformationer och ljusbrytningar. Så fantastiskt vackert allihopa och jag kan förstå din eufori när du såg allt det där framför dig. Super serie!

  Gilla

  • Stort tack Kristallina. Islyktan gillade jag att upptäcka och du ser att jag återvände till den. Det var en härlig eftermiddag i vintervädret och jag kunde strosa omkring i godan ro och njuta av vatten, is och omgivningar. Lite svårt att komma åt var det på vissa ställen, men du har alldeles rätt, man blir glad och lycklig när man ser allt man kan fota.

   Gillad av 1 person

 8. Very interesting pics! 😀

  Gilla

 9. Fantastiska bilder av vad naturen skapat! Såå vackert!

  Gilla

  • Jag hade också förväntat mig mer massiv is i fallen, jag och du var nog ute nästan samma dag till våra ställen. Men det fanns ju en del isbildningar i alla fall och jag blev ganska nöjd. Tack så mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 10. Ahh, härligt med ett sådant fall där kreativiteten kan flöda fritt med kameran. Så fina ismotiv som du fångat så vackert! Förstår din glädje, det är verkligen roligt att fota is. Tallriksis har jag ännu aldrig sett, så fint!

  Gilla

  • Det var så skönt vinterväder den dagen så jag njöt av timmarna i ensamhet, kunde ta det lugnt eftersom jag hade skickat hem chauffören. Jag tog förstås massor med bilder, där fanns också mängder med änder, men jag blev besviken, många av fågelbilderna blev misslyckade. Jag använde mitt teleobjektiv och det var länge sen, så jag får nog träna mer. Men isen var lättare, den höll sig stilla. Tallriksisen blev jag jätteglad över. Tack så mycket Ulla!

   Gilla

 11. Intressant plats med intressanta varelser.

  Gilla

 12. Wow vilket ställe! Så vackert, fina bilder allihopa. Livkalite de luxe.

  Gilla

 13. Det är mäktigt med all isen. Sådär hade vi det ifjol, men i år verkar det inte bli mer vinter. I eftermiddags hade vi 10 plus och det är ju inte så kallt 🙂

  Gilla

  • isformationer är så speciella, naturskulpturer. Vi hade också plusgrader i dag och isen på gator och gångvägar tinade, men nog hoppas jag att februari bjuder på lite med vinter. Du får flytta norröver! Tack för din kommentar Claes!

   Gillad av 1 person

 14. Isarnas många skepnader är något av landskapens största ögonfägnad. Vackert, majestätiskt och förrädiskt på samma gång.

  Gilla

  • Så är det, isar kan vara väldigt förrädiska på många sätt. Men det är speciellt med is att de skapelserna är så kortvariga och formas om hela tiden beroende på väder och vind, till skillnad från andra naturskapelser.

   Gilla

 15. Och då passade du på att ska underbara bilder!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Håller med dig verkligen underbara motiv det skulle jag gärna vilja se i verkligheten.. kram 🤗

  Gilla

  • En av de bättre dagarna, helt ostörd ute i naturen, tills jag var mätt på motiv och ganska utmattad. Tack Nicki – ut och leta efter ett fall!
   Kram

   Gilla

 17. Nice image ❤️

  Gilla

 18. Väldigt, väldigt vackra bilder blev det. 🙂

  Gilla

 19. Så vackert fotat Jag! Jag älskar isen och alla dess former.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: