Från solig söndag via mulen måndag till glittrig tisdag

Som vi har konstaterat om vädret: snabbt går det, från härligt vårvintersoliga minusgrader till ilsket stormande snöyra och nästa dag åter glimrande glittrigt vinterväder med isdiamanter i alla träden.

Fortsättning följer, fler glitterbilder.

Morgonsolsstilleben på köksväggen
Blötsnöfönstervy
Igenyrt med en ljusglimt
Blöt stege
Glittergrenar mot det blå

32 kommentarer på “Från solig söndag via mulen måndag till glittrig tisdag”

 1. Nu är det blandat väder. Vackra bilder på de glittriga träden och stegen. Barmark och +5grader idag men det skall komma snöblask inatt.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Gott och blandat kan man kanske säga. Från -10° till strax över noll. Snön rinner i väg igen, jag måste köpa mig nya stövlar. Tack så mycket Anki!
   Kramar till er

   Gilla

 2. Vackra vinterståndare i headern … gissar på spåtistel … eller?
  Härligt stilleben där, en fin serie med fönsterbilder – och så glädjen man känner när himlen lyser blå och solens strålar blänker i grenverket.
  Ha en fin fredag!

  Gilla

  • Visst är det spåtistlar, ett helt fält uppe på en ås, så vackra i vintersolen. En strålande solig dag även idag så det blir nog en promenad. Tack så mycket Anki och tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 3. Vackra bilder att titta på dessa sorgliga dagar!

  Gilla

 4. Härligt fina bilder att titta på.

  Gilla

 5. Härligt att se att det finns glitter och diamanter på annat håll. Underbara vinter- och fönsterbilder som gör mig glad. Vi kämpar vidare i allt grått uppifrån och allt vitt på marken. Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Som jag skriver: det skiftar så fort. Det känns som om den här vintern har haft mycket mer sol än tidigare vintrar. Då kan en storm kännas spännande. Men så tråkigt om ni bara har grått och vitt, sånt gör en trött och vad jag förstår så är det svårgått. Stort tack Kristallina för din fina kommentar och trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 6. Vilken fin bildserie och så mycket variation vädret har att bjuda på!😊

  Gilla

  • Vädret är verkligen ombytlig och bättre är väl det än om det är jämngrått. Idag åter en solig vårvinterdag med vattenpölar och samtidigt både snö och is. Tack så mycket Maria!

   Gilla

 7. Very nice photos!

  Gilla

 8. Ett plus till regnbilden.

  Gilla

 9. Stegen fastnade jag för och headlinern. Alla andra med förstås. Men ögat dras olika mot olika bilder. Jag har funderat på vad det är egentligen som gör det. Tycker det är intressant, både hos andra men även när jag själv fotar. Rost, vatten och dimma har jag klurat ut får mig lite extra igång hi hi. Men det är så spännande att fundera på. Ibland inte alls utan bara känna bilden… Jag kan tro att du har samma funderingar.. 🙂 Det som är viktigt är nog bara att njuta, men jag får ofta frågan-vilken är din specialité att fota? Jag svarar alltid-måste man ha det? Bara det känns bra… Min första utställning hette_ När det pirrar i magen knäpper jag. Det håller nog bra fortfarande för mig. Hur tänker du?

  Gilla

  • Så är det ju. Man fastnar för olika bilder hos andra – och hos sig själv. Ibland när jag har fotat och kollar igenom bilderna så mår jag nästan illa av vissa bilder, det är något som känns helt fel, så de ryker direkt. Det här inlägget blev lite spretigt för att jag hade för många olika sorters foton att göra inlägg av. Annars gör jag det oftast tematisk, det funkar bäst för mig. Jag hade många ovädersbilder men ville komma fram till glitterbilderna så då blev det så här, lite av varje men ändå om vädret. Jag har ju is som en klar favorit men annars faller jag ofta för former, strukturer, mönster, jag gillar att titta nära. Men känslan är helt klart viktig.

   Gilla

 10. Blöt stege och glittergrenar mot det blå, såå läckra bilder!

  Gilla

 11. Oj vad fint det ser verkligen glittrigt ut och gav lite vår känsla dessutom..👍😀🌟 kram Nicki 🤗

  Gilla

 12. Oh…så vackra bilder. Tänkte välja först en favorit, men insåg jag snabbt att det inte går. Alla är lika favoriter.

  Gilla

 13. Och här var det ännu fler vackra vinterbilder! 🙂

  Gilla

  • Här var det tre olika vädertyper i ett inlägg. Stormen var rolig att följa via fönstren, när den slutade var vissa rutor alldeles igenyrda. Och så belöningen med is i träden nästa dag. Tack Inger!

   Gillad av 1 person

 14. Excellent photos ! Well shared thanks 💕😊

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: