Nytt och gammalt

Nu kommer de, vårtecknen ett efter ett. Eftersom marken ännu är plaskvåt, erfor jag vid knäböjandet för snödropparna, så vänder jag blicken mot det som händer i träden. De ulliga efterlängtade gulliga har jag besökt sedan mitten på februari och inte godkänt resultatet, men tredje gången gillt. Nu är de tillräckligt utslagna för att göra sig på bild. Hasselhängena är tidiga och ställer till med besvär för vissa – men oh, så fina! Och överallt dessa skira melankoliska lönnmedaljonger som hängande bidar sin tid.

67 kommentarer på “Nytt och gammalt”

 1. Härligt! Jag såg tom första blåsippan idag!

  Gilla

 2. Underbara vår som är på väg. Har massor med krokus och snödroppar i trädgården som jag njuter av.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Våren är längre hunnen hos er. Vår vår har knappt börjat, men anas. Satt ute en stund i dag, men frös nog lite, promenader är bättre än så länge.
   Kramar till er

   Gillad av 2 personer

 3. Det värmer hjärtat. Så härligt som helst att se de ulliga, gulliga. Det tar nog ett tag till här hos oss men dina underbara bilder ger mig hopp. Ha en trevlig ny vecka!

  Gilla

  • Det är något visst med de första. Jag närde hopp om yrvakna tussilagon i söderslänter, men det var för tidigt. Därför gav jag videkissarna en chans till, jag hade ju inte lyckats få några bra bilder på dem av någon anledning tidigare. Stort tack Kristallina, hoppas du får spana in dem snart hos dig – och tack detsamma!

   Gillad av 2 personer

 4. Underbara vårtecken. Videungen är så efterlängtad och ett härligt fotomotiv.

  Gilla

  • Tack Stefan! De lurviga videkissarna är definitivt efterlängtade. Tidigare hade jag en sälg på tomten och det var makalöst trevligt varje vår för att inte tala om alla humlor som surrade i den.

   Gillad av 1 person

 5. Vi har kommit långt, sedan mars har det funnits tre gula livsmedelskällor. 🙂
  Kattungarna äter mest av dem.

  Gilla

 6. Underbara bilder med ljuvlig vårkänsla! Hasselns hängen lyser verkligen! Har fotat en del vårtecken, men de ligger orörda i sina mappar – får se om lusten faller på att visa dem …
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Hasseln verkar tro att det är påsk. Man kan inte alltid ha blogglust och du har mycket att bearbeta så låt det ta sin tid. Kanske kan du skippa kameran ett tag och bara gå ut och insupa våren.Tack det samma Anki, och jag säger som pappa min brukade säga: ”Försök nu klara dig!” Det låter lite märkligt på svenska men andemeningen kanske du förstår.

   Gillad av 1 person

 7. Underbar första bild. Fint fotade så att strukturen framgår och man samtidigt kan se hur skönt sammetslena de är. Snyggt jobbat 🙂

  Gilla

  • Tusen tack Claes! Det var just det, jag försökte ett par gånger tidigare men det blev suddiga eller annars misslyckade bilder. Det är ju just det du nämner som man vill ha fram hos de här lurviga vårikonerna.

   Gillad av 1 person

 8. Tack för de underbara bilderna!

  Gilla

 9. Underbar tid som nu ligger och väntar på oss.

  Gilla

 10. Den här mysiga inlägget har jag missat helt. Ni är långt förre oss, för jag har inte sett något än. Det är fortfarande ganska kallt på nätterna men blir något varmare på dan. Men tyckte inte att jag kände av värmen igår när jag var på väg tillbaka från läkare mitt på dan.
  Men bilderna är så mysiga särskilt den första, som påminner mig både katt och kanin.

  Gilla

  • Jag undrar om det inte är så att jag ju kan gå runt i naturområdena och kika, det kanske finns både videkissar och hasselhängen hos er om du hade tid att bege dig ut. Det är samma här, minusgrader på nätterna och rätt många plus på dagarna men det tar väl lite tid innan markerna tinar. De ludna i första bilden är så trevliga att få syn på, tack snälla Antonia!

   Gillad av 1 person

 11. So beautiful 🥰

  Gilla

 12. Är det vedertaget att de heter Videkissar? Eller är det något som vi bara säger här? Ibland tror man att det man säger är svenska…men det är norrbottniska så som att men är Lämmen 🙂 hi hi
  Fantastiska vårtecken, underbar tid framför oss nu. Allt blir bara bättre.. Vackra och härliga hoppfulla bilde om vår. Vi är inte riktigt där ännu..

  Gilla

  • Jodå, videkissar är vedertaget, det heter så i många språk, men videung, som många säger, kommer från visan, ursprungligen en dikt av Zacharias Topelius och där skulle vide ung rimma på ljung. ”Lämmen” hade jag inte hört förr men nu vet jag, haha.
   .
   Idag var det riktigt vårväder ute och jag började städa lite smått i trädgården, trots att det ligger snö lite här och var. Tack så mycket Eva, snart kommer våren även till er där uppe!

   Gilla

 13. De ulliga gulliga är verkligen ljuvliga! Toppenbilder som bevisar vårens ankomst.
  Här har den helt kommit av sig, igår både haglade och snöade det, temperaturen visade 3+ och inte är det mycket bättre idag. Hoppas mandelträdens blommor klarar sig, liksom alla andra växter som sticker upp ur jorden och trodde att det var vår. Så här kallt var det aldrig på Malta.

  Gilla

  • Visst är de ljuvliga, förstår att många språk har associerat till kattungar! Det blir ju ofta bakslag i vårblivandet, jag har många gånger fotat blommor som reser sig upp ur snön. Många växter klarar ju en del minusgrader och snö men i träden kan det nog vara värre. Märkligt att det kan vara så olika, men det är klart det skiljer ju sig även väldigt lokalt. Vi var vid en lekplats i fredags där vi frös och sen kom vi till en annan där det var skönt att sitta i solen. Tack så väldigt mycket Anita och hoppas att vårvädret snart är tillbaka hos er!

   Gillad av 1 person

 14. Så härliga de där videkvistarnas små vita ulliga ”bollar” – tänk vad naturen kan. Få se när de kommer fram hos oss. Kan gå med fart då vi haft +10 nu, men nätterna är ännu kalla. Det är ju bara medlet av mars än 🙂

  Gilla

  • De är verkligen ljuvliga de där kissarna. Jag kom på att jag faktiskt inte kom ihåg om de heter kissar på finska men det gör de ju, pajunkissat. Även våra nätter är kalla men videkissarna är beredda och slår ut när solen värmer.

   Gilla

 15. Så det blev inga bilder på snödroppar, tydligen.
  Nästa gång du tänker göra ett försök att ”ge dig på” dem, rekommenderar jag att du tar med några plastpåsar så du kan ställa dig på knä utan att bli våt. Jag ser nämligen fram emot även sådana bilder. För mig räcker det inte med de eminenta bilder du visar idag. Jag vill ha meeer!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Vilka vårtecken du hittar känns verkligen uppmuntrande att få ser.. kram Nicki 🤗👍🌷

  Gilla

 17. Underbart med alla vårtecken!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: