Vårt behov av tulpaner

Januari, februari, mars utan tulpaner. Hur skulle det gå? Otänkbart. Här några bilder på fådda och köpta. De längst till vänster är de senaste – som lyste, levde ut och till slut hamnade i zinkbaljan där de fick för sig att leka näckrosor.

29 kommentarer på “Vårt behov av tulpaner”

 1. Vackra bilder på tulpanerna och jag tycker de i zinkbaljan är vackrast. Fick en bukett som tack för hjälpen av min granne men har inte köpt några.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Tack Anki! Det var så roligt att se hur de lyste i eftermiddagssolen där i baljan. Fint att du fick en tulpanbukett av grannen, eller rättare sagt, så fint att du hjälpte grannen! Jag behöver tulpaner så här års och det är oftast min man som köper dem när han handlar. Det blir kanske lite andra färger än vad jag själv skulle välja men det är kul att se vad han har med sig hem.
   Kramar till er!

   Gillad av 1 person

 2. Beautiful!!!

  Gilla

 3. Verkligen vackra! Gillar speciellt bilden där de låtsas vara bäckrosor! Såå fin bild!

  Gilla

  • Stort tack Anki! Kände att det behövdes lite blommor. I morse var tulpannäckrosorna fastfrusna och efter lite tvekan fann jag mig stå i morgonrocken och fota dem, haha. Det var ett stort nöje igår att sitta och se dem lysa i solen.

   Gillad av 1 person

 4. Ser fram mot vårens och försommarens tulpaner på min Rosäng. 🙂

  Gilla

 5. En sådan vacker bild av tulpanerna, med den där bakgrunden. Ja, vi behöver tulpaner så här års!

  Gilla

 6. Men absolut! Tulpaner behövs alltid den här tiden. Lämnade en bukett t.o.m. på kyrkogården. Min man gick bort för 8 år sedan och han älskade dem också. Näcktulpaner har jag aldrig sett 😉 De är väldigt vackra och ser ut som om de håller huvudet envist över ytan. Underbara tulpanbilder som passar perfekt till en ”glad måndag”.

  Gilla

  • Även under mina unga fattiga år unnade jag mig tulpaner på fredag. Fint att din man fick tulpaner där han vilar. Vi lämnade häromåret en tulpanbukett i en minneslund mitt i en snödriva, där höll den sig säkert länge. Tusen tack Kristallina, jag bara kände att det var dags för lite tulpanbilder! Näcktulpanerna gladde mig mycket där de lyste i eftermiddagssolen.

   Gillad av 1 person

 7. En av de vackraste band blommorna direkt efter pioner.
  De är så mångsidiga och är vackra i alla sina stadier. Tyvärr hade jag inte tur med tulpaner i år precis som jag inte hade tur med semlorna heller.

  Gilla

  • Jag tycker att det är svårt att rangordna blommor men tulpaner skänker mycket glädje. Jag kom på att jag skulle vilja åka en gång till till Amsterdam och tulpanparken Keukenhof, det var en upplevelse. På vilket sätt hade du otur med tulpanerna? Jag hade tänkt äta en semla i år, men det har jag helt glömt.

   Gillad av 1 person

   • De jag köpte bara torkade ihop och aldrig öppnat upp sig. Semlorna Var inte färska trots att datumet var dagens datum. Hände också flera gånger och då på olika ställen Willys och Ica. Jag kan säga att det har aldrig hänt tidigare år. Inte en endaste gången. och semla är ju inte nåt man öppnar och känner efter om bullen är färsk.

    Gilla

 8. Åh så vackert 🥰
  Jag fullkomligt älskar tulpaner 🌷 Både i vas och rabatt

  Gilla

 9. Åhh vilka härliga bilder på tulpaner färgerna är helt magiska man blir glad av att se dom..🌷👍🙏♥️🌷

  Gilla

 10. Tulpan näckros bilden den är otroligt vacker! Så fint ljus och perspektiv.

  Gilla

 11. Tulpaner är verkligen något man längtar efter i början på året. Det finns dessutom så många olika varianter och ditt sätt att återanvända dem i zinkbaljan är ju alldeles utmärkt 🙂

  Gilla

  • När man städat ut julen så uppkommer tulpanbehovet och det är ju lätt att åtgärda, överallt säljs de. Nu skulle jag vilja ha tag på papegojtulpaner, de är så annorlunda. Zinkbaljan hör till mina ljusare idéer, den gläder mig vid uteplatsen i pergolan.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: