Vår i luften

Vi har vår i luften – var har ni er?

Förårets första förtrollande, förunderligt flyktiga fladdrande fjärilar försvinner fort från fotografens förvånade försök att föreviga. Nyvakna nyckelpigor nosar nyfiket, närmast närgånget, njutande naturens nav. Bina besöker betande bugande, beundrande blommors behag. Fåglars förtjusande frihet fascinerar, framsjungna förhoppningar förför i flykt. Välkommen väna vår!

45 kommentarer på “Vår i luften”

 1. Tack för underbar text och bilder. Våren gör en glad.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Tack själv Anki för din fina kommentar! Visst blir man glad när det skiftar. Men först gör vintern ett nytt besök.
   Kramar till er!

   Gilla

 2. Du är en mästare på att med ord förmedla vad du vill illustrera med dina fantastiska bilder. Ett härligt inlägg om vårens ankomst.

  Gilla

  • Tusen tack Anita för ditt så fina beröm som jag suger åt mig som en svamp! Jag kände för att leka lite med ord när jag svängde ihop ett inlägg som egentligen skulle blivit något annat, men våren kom i vägen.

   Gillad av 1 person

 3. Mer poesi åt folket! Hade en härlig upplevelse i söndags, spanande efter citronfjärilar med kikare i en lugn tallskog (men fel optik till kameran med mig….)

  Gilla

  • Det låter onekligen härligt att spana efter vackra gula i tallskogen. Jag har sett dem flyga in hos grannen, men hos mig vill de inte visa sig. Nässelfjärilen förbarmade sig till slut. Tack för kommentaren Hans!

   Gilla

 4. Verkligen jättefint!!!

  Gilla

 5. Alltså ibland får du till texten så man häpnar! 😀 Så underbart att det finns så mycket vår hos dig och jag längtar efter att få se små bevingade vänner här ute. Härliga vårbilder, ren glädje! Det behöver vi alla.

  Gilla

  • Jag fick plötsligt lite lust att leka med texten. Det har varit riktig vårvärme i många dagar nu och stunderna i pergolan har blivit långa och sköna. Då har jag fått syn på de små vårflygarna. Det finns ju inte många blommor att sitta i än, men roligt att se att de då försöker hitta något i zinkbaljan. Stort tack Kristallina, hoppas att du får syn på de bevingade glädjespridarna snart. Men först lite mer vinter, sägs det.

   Gillad av 1 person

 6. Ååhhh … så fantastiskt fint du skriver och beskriver med både ord och bilder!
  Tack för det!
  Ha nu en fin helg!

  Gilla

  • Stort tack Anki! Det bara ville bli ett vårinlägg, trots att annat var planerat. Fjärilen avgjorde nog, jag hade försökt fota den tidigare men misslyckats, den hade för bråttom. Tack detsamma Anki! Här blir det vila efter att ha haft hand om tre vildbasar sen torsdag eftermiddag.

   Gillad av 1 person

 7. Mycket poetiskt både i ord och bild!

  Gilla

 8. Så också hos dig visar sig nässelfjärilarna. 🙂

  Gilla

 9. Så fin text med bokstäver som börjar på N och F och B 🙂 Finurligt!
  Och superfina bilder, speciellt närbilden på nyckelpigan!

  Gilla

 10. Åh så fina vårbilder. Bäst gillar jag nyckelpigan som passar så fint in i mönstret. 🙂

  Gilla

 11. Åh, har du redan fått besök av Nässelfjärilen, så härligt. Citronfjäril är den enda jag sett, hittills. Jag hade en nyckelpiga i uterummet för inte så länge sedan. Vart den tog vägen sen vet jag inte. Fina bilder på de nyvakna 🙂

  Gilla

  • Nässelfjärilen har flugit runt ett tag i trädgården och visat sig då och då, men inte velat vara med på bild. Äntligen ville den vila ett tag, både i gräset och i fönstret. Citronfjärilen har jag sett flyga in till grannen, men vår trädgård nonchalerar den. Kanske är det så att de har mer som blommar tidigt. Alltid lika roligt med den första nyckelpigan, tycker jag. Tack så mycket Ulla!

   Gilla

 12. Fina bilder och underbara vårtecken. Tänk vad dessa små nyckelpigor fascinerar.

  Gilla

  • Nyckelpigorna är alltid lika roliga att få syn på. Lite svåra att fota är de, pilar iväg som bara den. Tack så mycket Stefan!

   Gilla

 13. Fjärilar, bin och flugor har jag sett, men ännu inga nyckelpigor. Läcker bild med nyckelpigan i kotten.
  Här har vi haft en längre period med riktigt härligt vårväder. Mycket sol och vissa dagar en temperatur på 15-17 grader. Men nu ska det tydligen slå om till sämre och betydligt kallare väder.

  Gilla

  • Tack Claes! Vi hade också många soliga och varma dagar men nu har temperaturen krupit neråt och det blåser nåt hemskt. Som det brukar vara i mars hos oss. Nyckelpigorna gömmer sig i fjolårslöven, men några pigga tittar fram.

   Gillad av 1 person

 14. Oh, vad de är tidiga. Jag bara älskar bilden på den blomkramande bin. Underbart.

  Gilla

 15. Gillar typsnittet med öppet läge på sidan, blicken dras då mer till lilla Maria.

  Gilla

 16. Kul att se att insekterna har kommit. Lyckade bilder. Nyckelpigan gillar jag allra mest.

  /Skvitt

  Gilla

 17. Vilka härliga bilder så härligt att se.. Vi har haft vårväder sol och värme hela Mars men idag den första April har jag vaknat till visserligen lika solig men en vit värd med snö på backen.. Ett riktigt aprilskämt.. 😊

  Gilla

  • Riktigt aprilväder blev det och snö i många omgångar. Vackert som bara den när snön inte yr, men lite undrande blir man ju, får se hur länge det håller på. Tack så mycket Nicki!

   Gilla

 18. Tack för en så fin bildserie. Men oj, har våren kommit så långt hos dig. Jag har sett en fjäril här hos mig en solig dag, men sen kom det mera snö igen, undras hur det gick för den fjärilen.

  Gilla

  • Det här var mars, nu är det april och vintern gjorde repris, som det verkar i hela landet. Man kan ju verkligen undra vart tidiga insekter tar vägen när det blir bakslag på våren. Tack Annika!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: