Skogsterapi

Kul tur i skogen.

44 kommentarer på “Skogsterapi”

 1. Härligt och vackert på en gång!

  Gilla

 2. Fin skogsstig !

  Gilla

 3. Vilka fynd du gjorde. Läste de andra kommentarerna och därför vet jag nu att landskapsarkitektstudenter höll på där. Ja, det var en kul tur eller kultur i skogen. Det blev en häftig serie!
  Jag får ta mig i kragen, gå upp till skogen och titta på förödelsen och hur mycket det blev.

  Gilla

  • Stort tack Kristallina! Jag tycker att vissa saker har blivit riktigt bra, som bänkarna och trampplattorna och även att man använder grenar till hyddor som barn kan leka i, dem tog jag bilder på i vintras. Det saknas bara lite högre bänkar för folk som har svårt att resa sig upp från de låga. Det här är alltså inte en stor skog utan snarare ett strövområde med två dammar dit smältvattnet från en snötipp rinner.

   Gillad av 1 person

 4. Intressant tanke för att locka till skogsäventyr men den tråkiga gubben tycker naturen är sin egen bästa konstruktör. Behövs bara några duktiga levande vägvisare.

  Gilla

  • Nu är väl det här inte en riktig skog, utan ett strövområde kring två dammar. Många träd har fallit och det behövde röjas och vårdas. När man tar hand om virket ser man till att sörja för insektsmångfalden till exempel. Annars har du helt rätt.

   Gillad av 1 person

 5. Great set! Are those stepping ‘stones’ in the first 2 shots? 🙂

  Gilla

 6. En alldeles fantastisk bildserie … som alltid! Naturen i allmänhet – skogen i synnerhet betyder som du vet mycket för mig, så tack för denna sköna skogsterapi
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  Gilla

  • Jag vet vad naturen och skogspromenader betyder för dig och det är samma för mig. I skogen finns lugnet. Tack så hemskt mycket Anki och tack detsamma! Nyss en promenad hem från vårdcentralen i haglet. Men nu tittar solen fram.

   Gillad av 1 person

 7. Det ser verkligen ut som du haft en kul tur där i skogen. 🙂 De två översta bilderna gillar jag extra mycket. ”Tallrikarna” som är utlagda att gå på och så den vackra speglingen med löven som ger struktur. Väldigt fint.

  Gilla

  • Lite grann av en upptäcktsfärd blev det. En del skapat av människan, annat av naturen, kultur i naturen. Jag blev väldigt förtjust i just den synen som du beskriver, att smältvattnet fanns där och gav speglingen och löven som förstärkte det vackra. Med enkla medel skapat av människan och förstärkt av naturen. Tusen tack Ulla!

   Gilla

 8. Som vanligt vackra bilder. Stigen i vattnet ser magisk ut, med speglingarna och så. Vågade du gå på den? Jag är osäker på om jag hade vågat.

  Gilla

  • Stort tack Sandra! Det var jättekul att hitta stigen med tramprundlarna i vattnet som fanns där då. Underst låg lite is också. Jag gick inte där, fastnade i stället med blicken på speglingen med alla löven och visste att det ville jag fota. Det ska inte vara vatten där är det nog tänkt, men våren ställer till det, det var is och smältpölar överallt.

   Gilla

 9. Mycket innovativ rubriksättning till konstfulla bilder. ”Trampträ” tilltalar mig mycket.

  Gilla

  • Tack snälla Eva! Jag är själv glad över bilderna mer tramprundlarna, det är roligt att få syn på något helt nytt.

   Gilla

 10. En så spännande serie från skogen. Men några fantastiska varelser som gömmer sig lite här och där. Favoriten är den urtidsdjuret som tittar bakåt.

  Gilla

 11. Så vacker bild, djupet vattnet och fantasin kommer i gång med de (synvilla) flytande pålarna. Läcker bild.

  Gilla

  • Jag måste bara fråga: visst såg du de andra bilderna också? Visst var det läckert med tramprundlarna som bildar en stig och med smältvattnet och löven blev det en oemotståndlig vy. Tack Eva!

   Gilla

 12. Fantasifullt, annorlunda, snyggt och vackert! Jag som älskar trä(d) av alla de slag faller pladask för din fantastiska trä kavalkad.

  Jag har ett för mig mycket speciellt träd som jag passerar nästan varje morgon när jag går min promenad med hundarna här i Tsada. Ett väldigt gammalt träd, kalt, stort och så mäktigt.

  Gilla

  • Stort tack Anita för din fina kommentar! Träd är betydelsefulla, så roligt att du har hittat ett speciellt träd som gör dig glad, jag anar att vi kommer att få se det på foto förr eller senare.

   Gillad av 1 person

 13. Jag har njutit av varje bild och det är verkligen terapi. Hittade några hundhuvud i bilderna.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Vad roligt att du har njutit av bilderna! Visst finns där ett eller annat hundhuvud. Tack så mycket Anki och kramar till er!

   Gilla

 14. quelle sublime série..et ce joli clin d’oeil du regard d’un chat-guépard de bois, comme dérangé, soudain, par le clic de l’appareil photo…sourire
  merci et belle journée, chère Jag

  Gilla

 15. En mycket fin tur i skogen.. 😊 👍 Ha en riktigt fin helg nu.. 🤗☀️🌹

  Gilla

 16. Underbara bilder av strukturer, ljus, färger, speglingar m m. Man ser så mycket mera med kameran som sällskap 🙂

  Gilla

 17. Underbara bilder. Jag förstår verkligen att detta var en kul tur i skogen. Jag faller lite extra för bilderna med grenar hit och dit samt grenar och rötter som har sällskap av i sen.

  Gilla

  • Det var en välgörande stund i skogen, jag mår så bra av att gå där och upptäcka och ha små äventyr för mig bland grenar och träd. Ofta klättrar jag där jag inte bör klättra och oftast går det bra. Jag känner livet i mig. Tack så mycket Annica, kul att du gillar min skogsbildserie!

   Gilla

 18. De där ”stubbarna” eller små plattorna skulle allt ha varit spännande att försöka gå på!

  Gilla

  • Jag lät bli, det var så pass mycket vatten och även is bredvid. Dem kan jag testa när det har torkat upp. Men visst är det en rolig idé.

   Gilla

 19. Spännande konstverk!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: