Sommargästen

Av: Jag

23 05, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, djur, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar, vår

48 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:200mm
ISO:800
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Den har gjort sig hemmastad vid stubben av körsbärsträdet, ligger där och gonar sig och gör små turer för lite smått och gott ur gräsmattan. Månne det är samma en som låg vid foten av Aromaträdet och som tyckte att vissa blomster behövde ansas ut? Nej, den hade nog trubbigare nos, tror jag. Vi bekantar oss, haren och jag, lite i taget. Först är jag nog väldigt hotfull med den där svarta tingesten för ögonen, men den vänjer sig lite i taget. De där stora bullermonstren ute på gatan är hotfullare och det är nog tryggast att stanna kvar innanför staketet trots allt. När den tittar rakt på mig, vänder om och går till sin lega igen, känns det som en överenskommelse.

48 kommentarer på “Sommargästen”

 1. Kul att både hinna bekanta sig och hinna fota.

  Gilla

 2. Många människor bär den svarta saken framför ögonen, det har blivit modernt. Kaninen tänker för sig själv: Typiskt människa, lite galen!

  Gilla

  • Haha, så är det nog! Det går bra med den svarta saken, men när saker bullrar, som bilar med släpvagnar så blir det för mycket.

   Gilla

 3. Så fin gäst 💚

  Gilla

 4. Vad underbart att haren har förstått att du inte är farlig. Ännu roligare att du kunde ta så många fina foton av gästen. Gillar serien och berättelsen därtill skarpt. Det värmde hjärtat.

  Gilla

  • Jag kom plötsligt på att jag ju hade ett teleobjektiv, det använder jag aldrig hemmavid så jag hade nästan glömt det. Så då behövde jag inte gå så nära att jag skrämde haren och undan för undan accepterade den mig. Idag låg den kvar hela dagen, tills en bil for förbi med ett förfärligt buller. Det roliga var att den ändå inte skuttade ut från tomten men när min man sen uppenbarade sig så blev det för mycket och den försvann. Den hittar nog hit igen. Kul att du gillar min harserie med text, tack så mycket Kristallina för din fina kommentar.

   Gillad av 1 person

 5. Så fina bilder på haren och det är ju roligt när man får kontakt med djuren och kan komma dem så nära. Även om de är vaksamma ändå, förstås.

  Gilla

  • Ja, det är roligt att ha en hare som ligger och iakttar en där man går och plockar i trädgården. Sen dök också en lite ekorre upp, precis när jag var för långt ifrån kameran. Hoppas att den vill visa sig igen, det var länge sen vi hade en här.Tack så mycket Ulla!

   Gilla

 6. I think it becomes your friend ! Well captured beautiful photos thanks for sharing 👌😊

  Gilla

 7. En härlig serie bilder på haren.
  Kramar från oss

  Gilla

 8. Så fina bilder! I helgen kom jag att titta på Den långa flykten, har du läst eller sett den? En klassiker som jag missat trots min ålder och nu såg jag den tecknade varianten på Netflix. Jag blev berörd av filmen och din fina hare blev mer levande på grund av det 🙂

  Gilla

  • Jag måste ha läst åtminstone delar av den, men ska försöka leta rätt på boken igen. Kollar också om jag har tillgång till filmen på någon kanal, Netflix har jag inte. Så kul att mina bilder passade in med din upplevelse av berättelsen. Tack Maria!

   Gillad av 1 person

 9. Väldigt fin fotoserie på den söta haren. Inte lätt att välja en favorit, men det lutar nog mest åt ”ett steg framåt”.

  Gilla

 10. Härlig fotoserie. Det är inte ofta jag ser harar här och de brukar vara så skygga. Jag skulle ha stora problem bara med att få EN bild 🙂 Min favorit är densamma som du valt att inleda med 🙂

  Gilla

  • Vi ser ofta fältharen hos oss men de är oftast just skygga. Jag tog foton flera dagar i rad, men det var alltid när den skuttade i väg. När jag tog fram telet gick jag försiktigt fram och behövde ju inte komma den alltför nära. I går försvann den när det var för mycket liv kring den, men idag skuttade den fram igen. När den såg mig blev den först förskräckt, men när jag pratade med den stannade den och verkade lyssna. Sen slog den sig ner och kliade sig bakom örat. Den måste ha känt att det var tryggt att stanna här. Tack så mycket Claes!

   Gillad av 1 person

 11. Jättefina bilder.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

 12. ” Låt mig tänka” gillar jag skarpt, lite så att den nästan känns att den småfnissar lite 🙂 Vad nära du kommer jag har problem med sådant -alla djur hinner alltid i väg för mig…

  Gilla

  • Jag gillar också den bilden eftersom det slår mig att jag aldrig har sett en hare blunda förr, tror jag. Jag har samma problem med djur vanligtvis, men harar har jag fått bilder på och igelkottar när de bor i trädgården. Den här skuttade också iväg flera gånger när jag testade, men sen beslöt jag mig för att ta fram telet och lugnt närma mig den. Tack Eva!

   Gilla

 13. Vi har mängder med kaniner som springer lösa i Nyköping eller om det är en blandning mellan kanin och hare. En olycka vid en kaninutställning för många år sedan gjorde att många rymde och nu springer deras avkommor runt i hela stan och de blir bara fler och fler. Tyvärr är stadsmiljöer inte den rätta miljön för dessa djur och en del faller offer för fordon som passerar förbi.

  Gilla

  • Aha, förrymda kaniner kan ställa till det! Det är ju inte så kul om de blir för många och blir överkörda. Jag var mest glad över att jag lyckades få foton som jag var nöjd med på fältharen som oftast bara tar till flykten.

   Gilla

 14. En underbar bild! Och sådan fin sommargrönska!

  Gilla

  • Tack Carita! Men jag måste fråga dig: Det verkar som om du ofta bara ser en enda bild och här (som ofta) är det en hel serie bilder?

   Gilla

 15. Så fina bilålder, jag brukar bara få se bakbena på dom snabba skuttande djuren.

  Gilla

  • Tack så mycket Åke! De är snabba på att skutta iväg, men den här har nu bosatt sig hos mig. Men du lyckas ju få bilder på annat som vanligtvis försvinner snabbt som ögat, vill jag minnas.

   Gilla

 16. Vad underbart fint.. du lyckas verkligen med dina fotografier jag är verkligen imponerad..👍👍👍 kram..🤗

  Gilla

  • Tack Snälla Nicki! Det var inte helt lätt att få till dessa bilder, jag försökte faktiskt flera gånger och var inte riktigt nöjd, för långt avstånd. Men nu bor haren i vår trädgård, lyssnar när jag pratar men är skygg för andra.
   Kram

   Gilla

 17. Vilken underbar bekantskap! Ni verkade sannerligen ha fått kontakt. Du fångar hans rörelser, känslor och uttryck med ömhet och respekt. Träffande beskrivning av varje bild. Mycket imponerande!

  Gilla

  • Det är verkligen roligt att ha den vilande i legan vid stubben. Jag märker att den lystrar när jag går ut och när jag sedan pratar lite så vet den att det är jag och då kan den lugnt ligga kvar. En ekorre har också visat sig några dagar, men den är kvick som en blixt, så det blir inte lätt att få några foton. Men på torpet har några ekorrar flyttat in i väggen, genom ett hackspettshål.Tack så jättemycket Eva, jag blir så glad av ditt omsorgsfulla omdöme!

   Gilla

 18. Sitter här och ler stort när jag tittar på dina fantastiska bilder av den något skygga men charmiga kaninen. Vilken lycka att få ögonkontakt och dina korta texter till varje bild känns så passande. ”Syns jag mindre nu” och ”Låt mig tänka” blir mina favoriter här.

  Gilla

  • Ja, det var en lycka. Jag trodde inte att jag skulle kunna lyckas att få bra bilder, hade tagit en del hyggliga, men ville gärna få bättre. Och så gick det bra när jag närmade mig långsamt och pratade med den! Tänkte just skriva att den kanske har gett upp nu, jag har inte sett den på några dagar, men tittar ut och där är den. Den lyssnar på min röst och ligger lugnt kvar när jag går ut. Roligt att du tycker om bilderna Anita, tack så hemskt mycket för din fina kommentar!

   Gillad av 1 person

 19. En fin exempel på en hare. lät sig lugnt och fint bli förevigad.
  Jag alltid undrar om haren är släkt med känguru på nåt sätt.

  Gilla

  • Den var skygg tills den fick förtroende för mig och nu lyssnar den när jag pratar med den och ligger kvar i sin lega. Visst kan man undra. Men igår såg jag en liten ekorre skutta iväg och den skuttade verkligen, skuttigare än haren

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: