Backar bandet

Av: Jag

29 05, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, växter, vår

48 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Fort går det så här års, jag hinner inte med. Jag får nog backa lite och visa bilder från början av månaden, då jag greps av våryra inför allt nyutsprunget som stod och lyste i träd och buskar. Först ut är vårfavoriten olvonet med sina vackert tecknade späda blad.

48 kommentarer på “Backar bandet”

 1. Trevlig serie.
  Bild #4 är min favorit.
  Goddag till dig.
  🌱🌿🍀

  Gilla

 2. Nummer 5 med den mörka bakgrunden är min favorit. Ja, bromsa gärna tiden!

  Gilla

  • Aha, nummer fyra i ”karusellen”. Huj, vad det går och snart är allt bara grönt grönt grönt, alla träd har blommat och… det kommer nya växter. Tack så mycket Agneta!

   Gillad av 1 person

 3. Jag njuter av din fina serie – och saknar samtidigt min egen olvonbuske utanför köksfönstret ..

  Gilla

 4. Det finns så mycket att föreviga just nu och det är svårt att publicera i realtid. Det gör absolut inget då fina bilder gör sig bra oavsett när de publiceras.

  Gilla

  • Stort tack Stefan! För mig som gör inlägg ungefär en gång i veckan känns det som jag bara tar bilder och så dyker något nytt upp och där sitter jag med bilder som jag velat visa. Men det går kanske bra att visa dem lite senare, med risk för att folk tröttnat på den typen av bilder, haha.

   Gilla

 5. Visste inte att olvonblad är sååå vackra – särskilt så poetiskt betitlade.

  Gilla

  • Det är på våren man ska närstudera de nyutsprungna bladen på träd och buskar, de är ofta sååå vackra, helt annorlunda än när de är ”färdiga”. Olvonet är speciellt med sina starkt tecknade nerver och taggiga kanter, men i år var det boken som överraskade mig. Tack så mycket Eva! Såg du min hare i förra inlägget? Den ligger och gosar i trädgården nu.

   Gillad av 1 person

   • Det gäller verkligen att passa på. Förstår att du bevakar naturen varje dag. När det passar att fota osv. Måste kolla haren.

    Gilla

    • Jag har nog under årens lopp lärt mig vad som dyker upp och när man ska spana efter just det, gör ju många rundor i både omgivningen och i min trädgård. Fördelen med kända miljöer är också att man känner till ljuset, hur det faller vissa tider.

     Gilla

 6. Du är en baddare på växter, att veta vad alla heter. Och en fena på att fånga dem på bild! Snyggt!
  Kommer det fler ”backa bandet-bilder”? Jag tycker mig ana att du antyder det.

  /Skvitt

  Gilla

  • Suck, nu försvann mitt svar. Börjar om: Jag har lärt mig under årens lopp och det mesta sen jag började fota. Träd har varit svårt, det fanns inte så många sorter där uppe i norr där jag växte upp. Men jag är nyfiken och vill förstås alltid veta vad det är jag fotar.
   .
   Jag gör nog ett inlägg till från början av maj, det blev för många bilder som ville bli visade. Stort tack Skvitt!

   Gillad av 1 person

   • Jag har kollat vart ditt svar tagit vägen. Det är ju inte första gången det händer dig. Men jag vet inte varför. Känner du till någon inställning som jag kan göra?

    Det ligger inte i ”Väntande” och inte heller i ”Skräppost”. Mycket underligt.

    /Skvitt

    Gilla

 7. Vilken underbar serie igen och jag kan inte! välja en favorit. Alla är favoriter!
  Har också en hel del foton liggandes som aldrig kommer ut på bloggen och sedan tycker jag att det är för sent. Man kanske skulle publicera några av dem den sista dagen i månaden.

  Gilla

  • Himla roligt Kristallina att du tycker om de här spädbladsbilderna! Jag är helförtjust i att gå omkring och upptäcka vackra bladformer just när de har poppat fram. Det är så synd att låta en massa bilder bara bli liggande, så man får hitta på något, testa gärna din idé. Ibland plockar jag med någon bild från samma tid på året, som jag tagit tidigare. Men då ska de letas fram också. Tack så hemskt mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. Jättefina bilder allihop! Svårt att välja en favorit. Jag tycker också om att fotografera blad, de har så mycket mönster, bladnerver och olika former och färger beroende på vilken fas de är i. Så fint! 🌿 ( skriver från wp appen denna gången, hoppas det funkar )

  Gilla

  • Det fungerade bra. Späda blad är fascinerande just för det du nämner, de är helt olika de färdigutvecklade. Men även fullt färdiga löv och blad har ofta mönster som gör sig bra på foton, intressant att gå omkring och titta nära. Tack så jättemycket Ulla!

   Gilla

 9. Bilderna går bra att se som ett bildspel med stora bilder 🙂
  Ofta blir det ändå så att jag i första hand ser på den du valt att ha som stor visningsbild, alltså första bilden.
  Sedan om det finns många olika bland de övriga tittar jag varje gång jag har mera tid.

  Gilla

  • Du får självklart titta precis som du vill, varför jag undrade var för att det ofta verkade som om du bara såg en bild och jag förstod inte hur det kunde bli så. Jag gör ofta bildspel och även annars går det att klicka och förstora bilderna, alla utom den första bilden. P.g.a. av att bloggtemat väljer bakgrundsfärg automatiskt så är det ofta inte den för mig viktigaste bilden som blir förstabild, utan den som ger färger som jag kan acceptera. Jag är glad när du orkar och hinner titta Carita!

   Gilla

 10. Riktigt magiska bilder av våren så fina..🤗♥️👍

  Gilla

 11. Ja, det har gått fort. Det känns som om hela naturen har ”exploderat”. Både träd och andra växter har slagit ut och blommat. Och jag har fått ägna en hel del tid till att byta dator, så det har inte blivit så mycket publicerat. Jag får kanske göra som du och samla ihop en del från den gångna tiden 🙂

  Gilla

  • Precis så! Lite synd att till exempel fruktträdens blomning är så kortvarig. Syrenerna verkar blomma lite längre tack och lov. Datorbyte tar tid och psykisk kraft så därför tvekar jag, men till slut måste man ju när det inte finns några uppdateringar. I perioder är det inte möjligt att visa bilder i ”rätt” tid så vi får nog vara eftersläntrare ibland.

   Gillad av 1 person

   • Ja, jag har tvekat länge med datorbytet 🙂 Men nu är det gjort. Det är bara lite småsaker, som jag kan ta efterhand.

    Gilla

    • Skönt för dig att det är klart. Jag har det framför mig, maken envisas med att jag måste byta snart.

     Gillad av 1 person

     • Den gamla datorn var inne på sitt elfte år. Den fungerade fortfarande, men man märkte att den började bli lite seg. Det har ju hänt en hel del med både tekniken och programvaror etc under den tiden.

      Gilla

      • Min är tio år gammal och fungerar utmärkt, tycker jag, men problemet är ju att det inte finns uppdateringar till webbläsarna till exempel, vilket irriterar mig storligen. Det är ju samma sak med mobilerna, jag har inget behov av alla ”förbättringar” som görs stup i kvarten, men nu måste jag snart byta även den. Kostsamt och struligt. Jag har en MacBook pro och vill ha en likadan och de är inte billiga…

       Gillad av 1 person

 12. Ja, det går lite väl fort nu. Fina bilder.

  Gilla

 13. Olvonen. Vackert och böljande namn. En fin serie att hylla skönheten.

  Gilla

 14. Ännu en fantastiskt vacker serie bilder från våren som passerat. Snyggt fotograferat och snyggt presentrat. V för våren!!

  Gilla

  • Och nu är våren förbi. Försommaren tar plats med stora steg. Jag har alltid älskat solen men märker att jag numera tycker att det nästan blir för mycket med all grönska och knappt några nyanser i det, som det ju är på våren. Stort tack Anita!

   Gillad av 1 person

 15. Ja, tiden går fort. Här har vår äldsta tagit studenten och så har vi haft tidig semester med ett par resor på det. Dina bilder på späda olvonblad från början av maj är väldigt vackra alla och jag har svårt att välja en favorit.

  Gilla

  • De börjar bli stora, era pojkar, snart dags att flytta hemifrån alltså för den äldsta. Maj känns avlägset nu mitt i högsommaren. Skönt för er att komma iväg på era. resor! Späda olvonblad är en klar favorit, bladnerverna avtecknar sig så vackert. Tack så mycket Inger!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: