Tillbakablick, del två

Av: Jag

04 06, 2022

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, växter, vår

37 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Majbilder, många blev det, mycken våryra när allt vårnytt glänste och glittrade. Något ord för varje bild finns om ni vill, de hör till, då blir inlägget komplett.

37 kommentarer på “Tillbakablick, del två”

 1. Härliga bilder! Maj är en fantastisk fotomånad. Har själv en massa bilder som inte blivit postade än. Nu har man närapå vant sig vid att allt är grönt!

  Gilla

  • Tack Ilse-Marie! Jag håller med, i maj händer mycket i naturen. Det är nog så att bilder blir liggande om man inte publicerar så ofta. Jag har lite svårt för att allt är bara grönt, så det gäller att byta fokus.

   Gilla

 2. Fantasis bilder. Och så som måste ha kämpat i den något kallare maj.
  Men vackra är de allesammans.

  Gilla

  • Tack så mycket Antonia! Visst var det svalt vissa majdagar men inte något jag tänkte på. Jag blev särskilt glad över blodbokens annorlunda späda blad.

   Gillad av 1 person

 3. Helt underbara bilder! Jag älskar den tiden till månen och tillbaka. När naturen äntligen vaknar igen. Stort leende när jag läste dina ord till bilderna. ”Löv you” var nog det bästa jag har läst på länge, ha,..ha..
  Ha en trevlig Nationaldag!

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Kristallina! Jag började tro att folk var trötta på vårbilder. Det är speciellt med knoppar och späda blad, nu är allt grönt grönt grönt och då får man sikta in sig på dem som bor i det gröna, som du gjorde. Kul att du tyckte om mina små ord också! Tack detsamma Kristallina. Vi har anlänt till torpet för att klippa gräs och du må tro att det finns gott om vissa gula växter. Halvmeterhöga. Hmmm.

   Gillad av 1 person

 4. Alltid lika underhållande att läsa orden du sätter till dina artistiska bilder!

  Gilla

 5. Maj är definitivt den bästa månaden ..och tänk att den är min det gör den ju ännu bättre!
  Tack för fina maj bilder!

  Gilla

 6. Maj är en underbar månad. Allt börjar knoppas och något blommar.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Jag tycker om skirheten i naturen, när löven spricker fram ur sina knoppar och detaljerna ännu syns. Sen blir jag överväldigad av allt det gröna, nyanserna är borta och man får fokusera på annat sätt.
   Kramar till er.

   Gilla

 7. ”Syns jag”, dina bilder här visar verkligen vilken variation det finns när blad och knoppar slår ut. Färger och former är fantastiska! Jag började kommentaren här med en av dina fyndiga titlar på bilderna. Det tycker jag ibland är det allra svåraste, att komma på en bra titel till bilderna. 🙂

  Gilla

  • Det är verkligen fantastiskt det som händer i naturen på våren i lövsprickningen. Här blev jag betagen av bokens underbara knoppar och nyutsprungna blad, alla strävade mot himlen. Det är kul att ge bilderna namn eller text men här borde jag även ha gett inlägget en slagkraftigare rubrik. Tack så mycket Ulla för din fina kommentar!

   Gilla

 8. Många detaljer blev det 😉

  Gilla

  • Ja, haha, det var våryran! Stort tack för alla dina kommentarer inne i bildspelet, Claes! Det känns bra när folk tar sig tid att titta på bilderna. När jag skulle svara så gick det inte så bra på vissa ställen, det kom felmeddelande hela tiden av någon anledning.

   Gillad av 1 person

 9. Åhh så fina dom är jag bara älskar just den här årstiden när allt vaknar och det inte är riktigt klart.. och du gör helt rätt som visar i efterskott för så gör jag hela tiden.. skulle man visa alla bilder dagsfärska så skulle man ju få bo vid datorn det är en omöjlighet så fortsätt så bara och visa vilka bilder du vill när du vill.. kram på dig..👍🤗🤩

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Nicki! Just perioden i lövsprickningen går så oerhört fort så det är svårt att hinna med. Nu är plötsligt allt gröntgröntgrönt. Så ibland får det bli så som du också gör, annars blir det en hel massa bilder ovisade.
   Kram!

   Gilla

 10. Maj är fantastisk. Här sitter jag nu tom i bollen efter 3 år med samma klass, examen är förunderligt med alla känslor. Speciellt när man skickar de vidare….en cykeltur tidigare i dag på 3 mil för att smälta dagen inser jag att oj nu har det redan gått en del av juni! Hur gick det till? Jag har inte hunnit fota så mycket , så tacksamt att få se dina alster och återuppleva våren. Underbara bilder alla!

  Gilla

  • Förstår att du känner dig tom när du har lämnat en klass, det är mycket känslor inblandade. Nu har vårt äldsta barnbarn tagit studenten och hennes bror gick ut nian idag. Och lärare har väldigt mycket att göra vid terminsslut, vi har flera nära oss, tiden räcker inte till. Tack så hemskt mycket Eva, glad att jag kan ge dig vårminnen! Hoppas att du snart kan koppla av och vara ute i naturen!

   Gilla

 11. Vilken helt underbar serie bilder och du har så rätt, några få ord och det hela blir mer komplett. Plus att det är riktigt roligt att se hur du tolkar de olika intryck som varje bild ger. Ömsint vårkram, Vårkör, Piruett… fantasin syns inte ha några gränser.

  Gilla

  • Tack snälla Anita! Bilderna i de senaste två inläggen tog jag helt euforisk under några timmar blickande upp i träden och omkring mig i buskarna. Hänförd var jag och upptäckte också något nytt, nämligen blodbokens och bokens vackra bladsprickning där varje blad strävade uppåt, som du kan se i bilden Vårkör. Det är roligt att hitta på namn till bilderna när jag gör inlägg, de blir nästan som del av en berättelse då.

   Gillad av 1 person

 12. These images are wonderful ❣️

  Gilla

 13. Livet spirar och blir så mångsidig och färgglad.
  Naturen är vacker när de vaknar.. Du fångar de mest delikata ögonblicken innan charmen försvinner.

  Gilla

 14. Ibland kan jag tycka att Maj månad nästan är bättre och finare än själva sommaren, du har verkligen fångat månaden helt perfekt..👍👍👍 ha en riktigt fin dag nu.. kram 🤗

  Gilla

  • Varje årstid har sin charm, tycker jag, men jag tycker nog som du, det är så vackert och speciellt med det skira i maj. Stort tack Nicki och tack det samma! Nu ska jag gå ute och ansa resten av häcken, som är full av rosor.
   Kram

   Gilla

 15. Ännu fler lövsprickningsbilder här. Mina favoriter är nog den första bilden med löv av rönn och den andra med bok.

  Gilla

  • Mina egna favoriter är nog blodbokslöven, jag hade aldrig sett blodboken i lövsprickningen och jag var alldeles hänförd inför synen. Tack igen Inger!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: