Liv i det gröna

Av: Jag

13 06, 2022

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, insekter, natur, photography, photos, sommar, växter

44 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Juni och allt är grönt, grönt, grönt. Men här och där syns små utropstecken.

44 kommentarer på “Liv i det gröna”

 1. En helt underbar serie med härlig grönska och fina små utropstecken! Som alltid snyggt presenterat, här blir den lilla Surfaren blir min favorit.

  Gillad av 1 person

  • Kul att du gillar surfaren, den bilden tycker jag också om. Det var inte helt lätt att få till skärpan på just utropstecknen eftersom växterna vajade så i blåsten. Tack så jättemycket Anita!

   Gillad av 1 person

 2. Underbart närgånget. Det får mig att vilja krypa omkring i gräset med makroobjektivet påskruvat. Bravo!!!

  Gillad av 1 person

  • Jag har nog inte behövt krypa för något av fotona, haha, krypen satt på växter en bit upp allihop. Strimlössen formligen lyste emot mig i vägrenen när jag kom från grannen på landet. De var många men väldigt rörliga. Tack så hemskt mycket Stefan, på med makrot och ut och kryp!

   Gilla

 3. Vilka superfina macro bilder! Nu blev jag sugen att fota lite macro själv… det var ett tag sedan!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Ilse-Marie! Strimlössen bad om att bli fotade, de var ett roligt fynd. Sällan jag har sett så många på ett ställe. Ser fram emot dina makrobilder.

   Gilla

 4. Jättefina foton! Den gröna bakgrunden suddiga bakgrunden passar verkligen bra för att få utropstecknen att sticka ut!

  Gillad av 1 person

 5. Så fantastiska bilder på de små ljuspunkterna. Nu är allt grönt men det börjar komma lite blommor.
  Har inte sett några insekter eller fjärilar i år och det oroar mig.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Anki! Det finns en hel del blommor men kör man bil ut på landet är allt bara grönt. Man får gå till fots och blicka ner i det gröna. För en månad sen fanns det gott om fjärilar hos oss men de är färre nu. De börjar dock dyka upp, när solen har skinit några dagar. Hoppas att de hittar till dina trakter också. Jag blev så glad över att få syn på strimlössen, har aldrig sett så många samtidigt tidigare.
   Kramar till er

   Gilla

 6. Makalöst serie. Vilken kanonbilder på de röda insekterna i det gröna. Och alla tre på en blomma. Jag har aldrig sett en sån insekt.

  Gillad av 1 person

 7. Oh la la en så häftig serie med småkrypen. Man undrar hur lång tid det tagit dig att arrangera en sådan här bildsvit!? Betande trio är min favorit.

  Gillad av 1 person

  • Visst tar det lite tid, men själva inlägget gick ovanligt fort. Först är det förstås fotografering, men alla utom en bild är tagna på samma ställe, de andra nära. Jag gick tillbaka ett par gånger och tog nya bilder, mina ögon trilskades med mig. Sen ska man syna och redigera och välja och testa och välja och ta bort och välja och lägga till. Det är en process, som allt skapande är, tror jag, det sker i många steg, som du ju anar. Ibland låter jag det ligga till sig och återkommer efter ett tag, men här ville jag ha dem visade eftersom jag visat vårbilder i föregående inlägg. Tack så jättemycket Eva!

   Gilla

 8. När jag ser den här fantastiska, underbara serien längtar jag tillbaka till huset igen. Jag har bara sett några enstaka insekter hittills. Hoppas att de ändå finns här ute. Jag är glad att du såg så många på en gång.
  Surfaren är min favorit fast jag gillar alla lika mycket. Bara för att du kom på tanken:
  ”surfare” ha…ha…

  Gillad av 1 person

 9. Naturens små vackra utropstecken som du så fint fångat! Betande trio, så härlig, likaså Konkurrens. Trångt på matstället. Känner igen det från när jag fotograferar bastardsvärmare, de brukar också trängas. 🙂 ”Elegant” är också läcker, ja alla bilderna är så fina och de små ”smyckena” gör sig verkligen mot det gröna.
  Nu väntar jag på att Bastardsvärmarna ska visa sig, det brukar vara i början av juli.

  Gillad av 1 person

  • Man blir förvånad ibland när man hittar väldigt många insekter samlade som till konferens. Ganska ofta på en och samma blomma till och med och då kan det vara en fjäril, en humla och flera skalbaggar. Bastardsvärmarna är ovanliga hos oss, men jag såg ju flera på olika ställen förra sommaren. Tack så jättemycket Ulla, kul att du tyckte om bilderna! Lycka till med bastardsvärmarna!

   Gilla

 10. Dina utropstecken är verkligen fina och jag beundrar din förmåga att hitta dom och fotografera dom.. jättefina foton..kram..🤗 🪳🦗🐜

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Nicki! De lyser emot mig i allt det gröna. Just strimlössen (de randiga) såg jag som röda punkter och måste bara böja mig ner för att se närmare. Och så såg jag att de var många.
   Kram

   Gilla

 11. Vilken vacker bildserie, sådan skärpa och elegans!

  Gillad av 1 person

 12. Vilka ljuvliga små skönheter du fått med på bild i allt det sköna gröna. Så vackert! Den där lilla minivärlden är mycket mer spännande än många tror. Superfina bilder 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det är spännande att få ta del av minivärlden och här blev jag extra glad när jag plötsligt fick syn på många av den fina prickrandiga typen. Kikade idag och många av dem finns kvar på samma ställe. Stort tack Susanne!

   Gillad av 1 person

 13. Fantastiska bilder!
  Ha en fin midsommar!

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 14. Nu är sommaren i full blom och den här bildserien med småkryp är ju helt fantastisk. Bäst gillar jag bild nr 2 med det röda lilla kryp som framträder så klart i det korta skärpedjupet. ✨👍✨

  Gilla

  • När allt är grönt får man rikta om blicken och jag brukar fastna för de små krypen. Jag tycker också om den lille surfaren, som jag kallar bilden, den ser så energisk ut. Stort tack Inger!

   Gillad av 1 person

 15. Ja än så länge, tiden rullar på fort. Det borde finnas nånting som gör att man kan bromsa upp allt det vackra somriga… Bara att njuta det så länge man kan..

  Gilla

  • Ibland går tiden så otroligt fort. Har just gått en runda på torptomten och det är torrt, torrt, torrt och det mesta är överblommat. Men visst finns det insekter, nu blommar oreganon och drar till sig fjärilar och humlor. Lite regn nu och sen lite varma dagar.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: