Mörk och lite modlös

Av: Jag

03 08, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, rost, sommar

53 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Lite mörk, hängig och stickig känner jag mig nu. Något virus kom flygande, okänt varifrån. Huvudvärk, halsont, öronont, kroppsont, hosta och feber. Kunde knappt prata och det har jag inte upplevt på många många år. Varje försök att tala lät som en brummande björn. Nåväl, det gav sig efter några dagars frustration över allt ogjort. Jag slängde mig på sysslorna och förtog mig kanske för nu är jag sjuk igen och sämre. Det säger ”tjong, tjong” i huvudet. Men jag brummar inte.

—Bläh! säger jag och bestämmer mig för att tredje bilden får vara målbilden.

53 kommentarer på “Mörk och lite modlös”

 1. Kanske det var coronan som kom på besök.
  Ta hand om dig!

  Gilla

  • Det var nog det jag tänkte först, det stämde bra med den senaste varianten. Kanske skaffar jag ett hemtest. Tack Pia!

   Gilla

 2. Målbilden att blomma ut som en vacker rödfibbla känns helt OK! Trist med virus, eller vad det nu är som drabbat dig!
  Krya på dig!

  Gilla

  • Ja, det kändes trist att blir sjuk först och sen få repris på det. Idag har jag mått riktigt dåligt. Rödfibblan är väl en bra symbol för hälsa. Tack Anki!

   Gillad av 1 person

 3. Inte kul med virus men hoppas du blir bra snart.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Inte roligt alls. Lite orolig är jag för att det ska gå ner i lungorna eftersom jag har astma och har fått lunginflammation flera gånger. Tack Anki!
   Kramar till er

   Gilla

 4. Fina bilder! Hoppas du snart känner dig bättre!

  Gilla

 5. Det låter som Corona..😒 jag fick det augusti 2020 och var sjuk i sex veckor hemskt..😵‍💫 det var ju även innan det fanns vaccin..jag är ju vaccinerad nu men man kan ju tyvärr få det igen..men gudskelov i lindrigare form.. tycker absolut att du ska göra en test..det är bra att veta.. krya på dig nu..kram..🤗

  Gilla

  • Jag minns att du var sjuk länge, så jobbigt det måste ha varit. Jag trodde nog att det var det jag fick när jag blev sjuk först och tänkte att det ju stämde att det var ganska lindrigt. Men inte hade jag räknat med att insjukna igen efter en vecka. Tack Nicki!
   Kram

   Gilla

 6. Den övre bilden passar så perfekt till dina rader med de dämpade färgerna. Väldigt fina bilder alla tre!
  Jag hoppas det vänder och att du snarast mår bra igen.

  Gilla

  • Tack så mycket Anita! Jag tycker att rödfibblans knoppar är så vackra. Natten var åter jobbig, fick gå upp och byta nattlinne men febern har nog sjunkit en del.

   Gillad av 1 person

   • Då går det förhoppnigvis åt rätt håll.

    Gilla

    • Jag trodde det, men idag mår jag riktigt risigt.

     Gillad av 1 person

     • Ojdå, låter inte bra. Vet du orsaken?? Virus? Krya på dig och jag hoppas och önskar att du får en frisk helg.

      Gilla

      • Jag gjorde ett covidtest, antigen, igår. Negativt. Det kunde jag ha låtit bli eftersom de så ofta visar fel, både falskt positivt och falskt negativt. Första omgången av sjukdomen stämde precis in på den covidvariant vi har nu, men inte vet jag om den går i repris. Jag får väl ha tålamod, men just nu är det väl ett sånt där vanligt bakslag, innan det vänder, hoppas jag. Tack Anita!

       Gilla

 7. Glömde kommentera dina foton dom är verkligen fina..👍👍👍🤩

  Gilla

 8. Hoppas du blivit bättre nu. Det flyger omkring så många olika virus nu. Även om du testar dig så är ju det ingen bot i sig. Bara att du måste håla dig isolerad tänker jag. Bilder och text i samklang! Fint!

  Gilla

  • Nej, testet botar inte men det vore nog bra att veta i alla fall. Jag är inget annat än isolerad, jag har nog blivit nästan folkskygg under pandemin. Men jag har ju träffat döttrarna och den enas familj har varit med oss på torpet, men de är friska. Jag mår ganska eländigt och det nästan värsta är att jag blir så djupt deprimerad. Tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person

   • Så jättetråkigt. Önskar jag kunder göra något för att hjälpa dig med deppigheten. Orkar du kanske lyssna på någon bok eller fin musik du tycker om!?
    Vi känner det också som att pandemin gjorde oss folkskygga. Det värsta är att det inte verkar släppa. Vi ser framtiden för oss att vi isolerar oss i vår nya lägenhet. Har också så fruktansvärt svårt för den nya generationens självupptagenhet och avsaknad av respekt för andra – särskilt äldre.
    Ett hopptorn som grannen satte upp intill tomtgränsen håller på att göra oss vansinniga.

    Gilla

    • Det går nog över, det är väl så det är när man är sjuk. Jag lyssnar alltid på ljudböcker och nu försöker jag hitta något lättsamt att se på via datorn men det är si och så med koncentrationen. Jag borde inte klaga,men jag blev så väldigt besviken över att bli sjuk igen efter en knapp vecka. Jag förlorar ju också så mycket krafter, jag som även vanligtvis har dålig ork. Tack för omtanken Eva!
     .
     Så väldigt jobbigt med hopptornet, sånt kan ju verkligen störa otroligt. Du antydde någonstans att det fanns något med grannarna som gjorde att ni inte trivdes. Jag blev lite orolig när de nya grannarnas son flög över vår tomt med sin drönare, jag vill verkligen inte bli fotad när jag ligger lättklädd på min solsäng och vilar. Men nu verkar han ha tagit sitt förnuft till fånga, eller blivit tillsagd. Hoppas verkligen att er nya lägenhet ger er goda grannar som ni kan trivas med.

     Gilla

 9. Tråkigt att du har blviit sjuk. Krya på dig!

  Gilla

 10. Oh stackars du. Kanske fick du Corona, borde du testa, bara så du vet.
  Det är många som är sjuka just nu.
  Fin serie på blommorna. roligt att se hur de tar form.

  Gilla

  • I första vändan tydde symptomen på covid. Nu vet jag inte. Men jag har testat med ett antigentest i kväll och det var negativt. Sen läste jag att det är ungefär hälften som får falskt negativt resultat och man kan även få falskt positivt. Så vad är då nyttan med det? Man kan gissa eller singla slant lika gärna. Tack så mycket Antonia!

   Gillad av 1 person

 11. Vad tråkigt att du är sjuk igen. Man kan bli deppig för mindre. Hoppas att det inte blir värre utan bättre för varje dag som går. Det är väldigt många i min närhet som känner sig sjuka och/eller har mera värk än någonsin.
  Jag har hållit mig borta från alla aktiviteter som jag brukar besöka även i år. Ta hand om dig och krya på dig!

  Gilla

  • Det är urtrist. Jag har haft två jobbiga nätter men känner mig lite bättre nu, kunde äta lite idag. Det är många som är sjuka just nu, har jag förstått, men jag har bara umgåtts med ena dotterns friska familj. Annars gör jag inget, går ingenstans. Jag har köpt ett par nya stövlar på Granngården, men där var det tomt på folk. Klokt av dig också att fortsätta vara försiktig. Tack för omtanken Kristallina!

   Gillad av 1 person

 12. Så tråkigt att du blev sjuk och dessutom två gånger! Det går nog en massa virus just nu. Dottern blev sjuk för ett tag sedan med liknande symtom, men det var inte corona. Hon måste testa sig alltid, då hon jobbar i sjukvården. Nu är hon frisk.
  Hoppas du mår bättre snart.
  Rödfibblan är så vacker, fina bilder på den. Jag ser den inte så ofta här men vet att den växte vid mormors sommarställe, för många år sedan.

  Gilla

  • Ja, det har varit väldigt jobbigt, tar så mycket av krafterna som jag även vanligtvis har dåligt med. Även min mellandotter jobbar i vården och råkade ut för samma sak. Men den här gången har jag inte träffat någon, inte varit någonstans så jag vet inte hur jag kunde bli sjuk igen. Jag börjar må bättre och hoppas kunna var ute lite snart.
   .
   Rödfibblan fick jag av en granne och jag vet att många betraktar den som ogräs. Man får säkert hålla efter den så att den inte sprider sig för mycket. Jag har grävt upp såna som hoppat iväg och satt dem i en kruka. Tack Ulla och tack även för omtanken!

   Gilla

 13. Du får krya på dig och ha en bra söndag och sen en fin vecka med nya knäpp på kameran.

  /Skvitt

  Gilla

 14. Usch usch, hoppas att det släpper snart. Det är elaka sommarförkylningar nu, inte bara covid-viruset som härjar. Peppar peppar, har klarat mig so far, men man vet aldrig vart fulingarna flyger omkring. Kryakram på avständ.

  Gilla

  • Ja, nog är det mycket som flyger och far. Men den här gången har jag inte alls känt mig förkyld bara sjuk med feber. Är på bättringsvägen, men den där eländiga tröttmattheten vill visst att jag tar det lugnt ett tag till. Men det är ju så mycket jag skulle behöva göra. Tack för kramen Sutte och kram tillbaka!

   Gilla

 15. Krya på dig! Inte kul att vara sjuk i semestertider.

  Gilla

 16. Så tråkigt att du inte mådde bra.. Dina bilder skvallrar inte om ditt tillstånd, jag älskar färgerna på blommorna och hur fint de matchar bakgrunden.

  Gilla

  • Det var urtrist att få repris på vad det nu var, det tog på humöret att inte kunna göra något. Rödfibblan är en ganska ny bekantskap för mig, fick den av en granne och är förtjust i den, särskilt de vackra knopparna. Bakgrunden är ett gammalt städ som stod bakom fibblan. Stort tack Maria!

   Gilla

 17. Hoppas att du är frisk igen, vid det här laget. Vackra blombilder!

  Gilla

 18. Trist att bli sjuk, men väldigt vackra bilder.Jag dras till mitten blomman, varför vet jag inte…kanske ljuset..

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: