Som en klippa

Av: Jag

15 08, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, naturkonst, photography, photos, sommar, speglingar, vatten

44 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:27mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Tiden går men klipporna består. Och vädret är exakt detsamma som för fyra år sedan, en dag i augusti.

Som vanligt ser du bildtexten när du går in på bloggen.

44 kommentarer på “Som en klippa”

 1. Vilken underbar serie av mjuka och hårda strukturer, mönster och speglingar. Ni hade säkert en jättefin tid där bland klipporna och i vattnet. Ha en trevlig vecka!

  Gilla

  • Tack så mycket Kristallina! Jag tar det lilla lugna i min trädgård, men när jag den 11 augusti kikade bakåt i tiden så råkade jag på dessa foton från den 11 augusti 2018. Varmt var det då och precis samma väder nu. Tänkte att det måste betyda något och så satte jag igång med att välja foton Tack detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 2. Klippor och vatten är så fint.
  Kramar från oss

  Gilla

 3. Så levande och vackert med speglingar och kontraster. Jag blev lite extra förtjust i den röda klippväggen där havet tittar fram bakom i den högra kanten av bilden. En sommarkavalkad att njuta av.

  Gilla

  • Tack Maria! Vi kommer alltför sällan ut till klippor, trots att vi inte har så långt till kusten från torpet. Nu upptäckte jag att jag ju hade helt ovisade bilder från en annan sommar. Havet låg blankt och stilla den dagen.

   Gilla

 4. Skön variation av bilder. Flera av dem lockar till bad i ett vatten som verkar vara både klart och skönt.

  Gilla

 5. Helt otroligt fina bilder dom riktigt skriker ut sommar så härligt att få se.. hoppas att allt är bra med dig och ha en fin fortsättning på veckan nu kram 🤗

  Gilla

 6. Vackra klippor med naturlig konst så fint avbildat av dig. Vattnet ser väldigt inbjudande ut, så klart och fint!

  Gilla

  • Stort tack Ulla! Jag kan inte motstå att leta efter mönster och former i klippor. Klippbad är lite knepigt, man får nästan åka kana ner för att inte halka. Men vattnet är ju ofta riktigt klart och fint, till skillnad från om man går i på en strand.

   Gillad av 1 person

 7. Vilken fina bilder. Formationer, färger, barnen, havet, stenen, speglingar.

  Gilla

  • Stort tack Antonia! Roligt att du gillar bilderna i inlägget. Men just är jag enormt irriterad. Jag ombeds logga in hela tiden när jag kommenterar, men kan inte klicka på Wp:s symbol för att logga in snabbt, så fort jag nästan trycker så blockeras den av en svart fyrkant som ber mig logga in. Sen loggar jag in genom att fylla i all info – och så blir jag ombedd att logga in igen.

   Gilla

   • Gud vad irriterande. Kanske har WP en uppdatering som blev fel. Hoppas att snart löser sig för dig. Kanske redan till i morgon.

    Gilla

    • Ok, jag testar idag. Och nej, det är inte löst.

     Gillad av 1 person

      • Just nu verkar det fungera, får se om det håller. Såg att andra också hade klagat.

       Gillad av 1 person

       • Alltid ska vara problem med varje uppdatering. Å andra sidan är ju bra att de förnyar också och rättar till fel de begår.

        Gilla

        • Jag tror att det berodde på att Wp och sen Firefox gjorde var sin uppdatering och då stämde det inte riktigt.

         Gillad av 1 person

         • Jag vet inte, Jag har Firefox också. Kände av inte så mycket, förutom att kommentarerna tidigare fick en lite bock så att man visste att man redan har lämnat kommentar. Och dessutom okommenterad hade en liten pratbubbla blåmarkerad om den inte var kommenterad.
          Nu är det mer osäker vad som har fått kommentar av mig eller inte. Lite jobbigare.

          Gilla

          • Jag är inte förtjust i Firefox, men Safari går inte att uppdatera på min 10 år gamla bärbara. Wp gör förändringar stup i kvarten, inte alltid till det bättre.

           Gillad av 1 person

          • Håller med om uppdateringarna, men så länge man håller på så vet vi att har ett levande plattform och de inte bara låter falla det hela.
           Jag har alltid använt Firefox sen de har startat det. Känner inget annat …ja, förutom Safari på mobila enheter jag har. Telefon och paddan.

           Gilla

          • Eftersom jag hade använt Safari så länge så känns Ff omständligt. Och du har rätt om Wp, men just nu har det strulat mer än lovligt. Hos en bloggare blev alla som kommentarerade anonyma – utom jag.

           Gillad av 1 person

          • Suck. Jobbigt.
           Jag gick fram till mina förta inlägg för 2 år sen eller så. Alla bilder jag la ut är borta. Upp till kanske 2-3 år. Men sen tänkte jag , vem kommer gå så långt bak i tiden och kolla ens blogg. Nog ingen.
           Förr va det viktig att bloggen förblir intakt, Men jag börjar inse att min blogg kommer inte betyda speciellt mycket när jag inte längre själv finns. Det betyder ju redan väldigt litet. 1000 följare, 5 som kommenterar regelbundet i ett värld med flera miljarder invånare och Sverige med 12 miljoner invånare. Vem kommer bry sig. Faktum är att inte ens mina vänner eller kunder har kollat eller kollar min blogg.

           Gilla

          • Det händer mig ganska ofta att någon är inne och kikar på ett jättegammalt inlägg. Jag skulle nog vilja ha min blogg sparad, för flera år sedan kunde man göra böcker av sin blogg, det fanns firmor som gjord reklam om det.

           Gillad av 1 person

          • Det missade jag helt att vem som helst kunde göra så,Jag vet att en känd bloggare hade gett ut sin blogg i bokform. Jag köpte boken och kom kanske till hälften sen orkade jag inte läsa resten.

           Gilla

          • Haha, nej, inte orkar man läsa någons blogg som bok i ett sträck! Inte sin egen heller.

           Gillad av 1 person

 8. Det finns många motiv att hitta i de vackra klipporna. Bilderna blir ju inte direkt sämre av dina mycket fyndiga rubriker. Småtjejerna är bara för gulliga!

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Har man en gång börjat titta ner i backen så har man svårt för att låta bli att fota det som ögat finner intressant. Rubriker är alltid kul att hitta på, ibland finns de bara där men ibland får man fundera lite. Visst är de fina, nu lite äldre, sommar- och vinterflickan.

   Gilla

 9. En fantastisk bildserie med härlig känsla! Härligt med de badsugna tjejerna!
  Favoritbild är som vanligt svårt att välja, men idag blir det den med marina ränder – en häftig bild!

  Gilla

  • Tack så jättemycket Anki! Klippbad är ju lite annorlunda än att vara på en strand där man lätt kommer i och kan springa omkring på. Jag kom på att jag inte hade visat de här bilderna tidigare och så är det ofta för mig, det kommer ju nya bilder. Så jag får börja kika bakåt, tror jag.

   Gillad av 1 person

 10. Så många fina bilder! Bäst gillar jag din vinjettbild. Men många var bra, både på badflickor och geologi. Och hav.

  Gilla

 11. Många fina bilder.

  /Skvitt

  Gilla

 12. Inslag tänk vad naturen skapar. Marin så härlig sommarkänsla med reflektionen av båtens sida. Härlig sommardag.

  Gilla

  • Det var en jättehärlig sommardag, några fina timmar där ute på klipporna. Mönster och strukturer är något som naturen är bra på och jag spanar alltid. Det blev lite kul med de marina ränderna, tycker jag. Tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person

   • En lisa för själen att uppleva detta. Sedan att ha dem kvar på bild. Det är som ett varm kram på en kylig vinterdag att få ta fram sådana bilder och njuta av 🤗

    Gilla

    • Så bra uttryckt Eva! ”En varm kram en kylig vinterdag…”, underbart, så är det ju, men även en sommardag är det kul att minnas och även att se hur små de små var som… nyss.

     Gilla

 13. Vatten och klippor och solsken, speglingar, olika formationer – dem kan man ju inte få nog av. Härligt att du fotograferar mycket sånt som jag aldrig hinner med, men som jag tycker om.

  Gilla

  • Roligt att du tycker om det jag fotar Carita! Jag vet att du är väldigt upptagen men en vacker dag kanske du kan varva ner och ta det lite lugnare.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: