…det som krokigt ska bli (2 bilder)

Av: Jag

21 08, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, personer, photography, photos, sommar

38 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:48mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Äldre ryggar får vila, yngre tar vid.

38 kommentarer på “…det som krokigt ska bli (2 bilder)”

 1. Så vackra bilder i sv/vitt. Duktig tjej.
  Kramar från oss

  Gilla

 2. ”Kan själv” är en utmärkt ledstjärna i livet!

  Gilla

  • Ja, om de tillåts prova. 11-åringen fixade hälften av altantrallen, den yngre (bild 2) var nog lite rädd för skruvdragaren. Vi var mycket imponerade av sommarflickans jobb.

   Gilla

 3. Härligt när man kan få hjälp av de yngre 😀 Den första bilden ser jag bara en kort stund, precis när jag kommer hit, sen bara försvinner den bort och det blir tomt. Konstigt, men det verkar strula mycket på WP nu.

  Gilla

 4. Tänker genast på min pappa som också visade mig alltid hur man använder all verktyg. Kul att tjejerna får och vill göra det. Det gillar jag skarpt.

  Gilla

  • Jag önskar att jag hade fått lära mig. Måla fick jag och det är jag bra på men snickra hade jag gärna lärt mig. Den äldre, sommarflickan, fixade altanen tillsammans med sin pappa. Den yngre är ju bara åtta år, men hon prövade på.

   Gillad av 1 person

 5. Härliga bilder som gör mig glad! Gör sig fint i svartvitt!

  Gilla

 6. Fantastiskt. både som foto i sig och det man ser på bilderna. JAg själv blev händig först när jag flyttade hemifrån.

  Gilla

  • Tack så mycket Antonia! Det är så bra när de inte är rädda för att pröva. Jag själv har aldrig snickrat något men måla är jag bra på, sägs det. Jag har kommit med idéerna och så har min man genomfört dem, efter lite protester. Men nu tror jag att hans rygg protesterar och darrhäntheten som går i hans släkt.

   Gillad av 1 person

   • Det är irriterande när folk säger bara att jag inte kan det. Men när man testar det kan ju hända att man kommer till insikt att det var inte alls svårt. Sen finns de som inte har tålamod. Men blir man darrig ja ..då blir ju svårt. Men ni verkade ha ett bra samarbete.
    Sen är det så att man kan en sak medan andra kan andra saker. Jag själv är villig att testa mycket, men kanske ändå inte allt.

    Gilla

    • Visst är det så att man kan olika saker, sånt som man är road av. Jag lärde min man att laga jeans till exempel, men jag tror inte att han har gjort det någon enda gång. Och eftersom han var bra på att snickra så har han fått sköta den saken.

     Gillad av 1 person

     • Ja, fördelningar brukar gå per automatiskt.
      Min far lärde mig sy, efter att ha köpte en symaskin till mig när jag var väl 17 och sytt 2 kjolar för hand. Snacka om äkta handarbete. I alla fall så vågade jag inte med den elektriska nya symaskinen. Då så min pappa vad jag ville ha. Absolut ville jag hot pants som det hette då men snefickor på var sida. Han sprättade upp en av hans boxers och det fick bli mallen. Det blev så snyggt. Den öppnade dörren för mig att man inte behöver vara rädd för saker som man inte ha gjort förr. Det har han inte heller gjort ju förr.

      Gilla

      • I mitt föräldrahem hade vi länge bara en Huskvarna trampmaskin. Jag och min syster fick av föräldrarna i löfte att få köpa tyger, om vi bara sydde själva. Vi sydde och skapade ihop, tygavdelningen på varuhuset kollade vi nästan dagligen efter nya fina tyger. Vi brukade låna en elektrisk maskin av morbrors familj och då sydde den ena på trampmaskinen och den andra på den moderna. Klart att man ville ha en ny klänning när man gick ut på lördagen. När jag flyttade hemifrån hade jag många fina egenskapade klänningar. Och trampmaskinen fick jag med mig när jag flyttade.

       Gillad av 1 person

 7. Två fina bilder med mycket energi och koncentration i. Bäst gillar jag den första. För ljuset. Flitiga barnbarn har du!

  Gilla

 8. Snyggt fototat! Gör sig fint i svartvitt.

  /Skvitt

  Gilla

 9. Schyssta initiativ.. : )

  Gilla

 10. Det ska läras i tid..👍 fina foton.. Kram 🤗

  Gilla

  • Haha, uttrycket kommer från järnsmide och då är det ”Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.” Tack Nicki!
   Kram

   Gilla

 11. Underbart att kunna hjälpa och kul att få hjälp. Jag gillar att du valde svartvitt. Blir så fint med människor i action.

  Gilla

 12. Det är mycket som jag i dag tänker att va bra om jag hade lärt mig som barn 🙂 !

  Gilla

  • Just att snickra hade jag också velat lära mig och jag hade just vad gäller den här altanen sagt att jag ju kunde lära mig att skruva i bräder, men yngre förmågor tog vid.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: