Slöjdans

Av: Jag

28 08, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, konst, natur, park, photography, photos, skuggor, sommar, träd

52 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:18mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Återbesök hos ögonläkaren. Belöningen fanns i Tornerparken: Installation av Anna Nyberg. Böljande svävande slöjor…

52 kommentarer på “Slöjdans”

 1. Hoppas det gick bra hos läkaren.
  Det är så vackert med slöjorna i de ljuvlig färgerna.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Det gick bra, trycket hade hållit sig lågt, som det var efter operationen, så jag slipper droppar tills vidare. De här slöjorna som rörde sig i vinden blev jag verkligen glad över att hitta. Tack Anki!
   Kramar till er!

   Gillad av 1 person

 2. Det måste vara fantastiskt att vandra där när vinden smeker slöjorna.

  Gilla

 3. Vad fint det var! Helt underbart med det tunna tyget, färgerna och skuggorna. Vilken idé! En riktigt glädjespridare. Hoppas allt är okay med dina ögon. Ha en trevlig ny vecka!

  Gilla

  • Det var verkligen en överraskning att se de färggranna tygerna fladdra där i träden. Tydligen har konstnären haft en mellanstadieklass som har hjälpt henne med dem. Ljuset är så vackert under träden och det blev så fina effekter av löv och skuggor. En ljuvlig stund hade jag vid detta snillrika konstverk.
   .
   Jag gick glad ifrån ögonläkaren, bra nyheter tills vidare. Får se hur det blir. Tack detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 4. Skönt att det gick bra hos ögonläkaren. Vackert spel med tygerna som fladdrar i vinden. Vilken rolig och kreativ idé. Tacksamt fotoobjekt!

  Gilla

  • Väldigt kreativ idé, tunna färggranna tyger och vajrar. Det enkla är det vackra. Väldigt roligt att fota, särskilt med lövskuggor och genomsyn.
   .
   Jag blev så glad och lättad av beskedet hos ögonläkaren, hoppas att trycket håller sig.

   Gillad av 1 person

 5. Så vackert du fångat de tunna slöjorna som man ser igenom samtidigt som de fångar upp skuggor, underbara färger också, får lust att svepa in mig i dem 🙂

  Gilla

  • Stort tack Maria, jag var förundrad och betagen av både färger, former, ljus och skuggor. Och att det förändrades hela tiden.

   Gilla

 6. Förhoppningsvis var besöket hos ögonläkaren lyckat!
  Jag har haft problem med mina tänder i nästan två år. Jag önskar att jag inte hade gjort det….

  Gilla

 7. Det var verkligen fint det hade jag velat se.. Vilket tur att du råkade få syn på det och föreviga det på bild 📸 Ha en fin kväll nu kram.. 🤗

  Gilla

 8. *****
  Tjusigt värre! Mycket lyckat, kreativt!

  /Skvitt

  Gilla

 9. Det var ju en härlig belöning du fick! Att gå loss med kameran där bland de svävande, genomskinliga tygerna förstår jag måste varit helt underbart! Snyggt fotat!

  Gilla

  • Tack så mycket Ulla! Det var som hittat, en glad överraskning som skymtade där bland träden i parken. En härlig stund i väntan på chauffören fick jag,

   Gilla

 10. Fantastiskt. Föreställ dig att du går bland vindens smekningar och tygerna som vibrerar i en sväng av färger… det är unikt.
  Brödraskapliga hälsningar.

  Gilla

  • Det är verkligen vackert med de tunna tygerna som vajar i vinden och ändrar färg när ljuset silas genom trädens svajande grenverk och skuggorna skapar dansande lövmönster. Tack så mycket för din fina kommentar, Lincoln!

   Gillad av 1 person

 11. Först och främst-hoppas att det gick bra hos din läkare. Jag håller tummarna!!

  Själv har jag haft otur, satt på cykeln och väntade på bilarna skulle fara förbi vid övergångsstället…tåget kom …jag stod stilla och pratade i telefon med mina öronlurar instoppade… kände ”någon” dra HÅRT och långt efter min axel ned på ryggen..gammal handbollsspelare som jag är kastade jag mig fram och vred mig 180 grader samtidigt som jag stod fast med cykeln.. med ett ben på varje sida så jag satt fast JÄRNVÄGSBOMMEN var denna någon som drog mig efter hela ryggen.. Undankom död eller förlamning med 2 cm åt vänster eller död med 4 cm till godo… Har haft en jobbig sommar .. börjat att rehabba nu. Men cykla har gått bra tack vare min försäsongsträning varit bra med mycket muskelmassa… sömn har varit sådär…värk mm.. Fotat har jag bara med mobilen i princip bloggen har jag varit aktiv på förutom att jag gjort inlägg. Svara och hälsa på andra har fått stå tillbaka. Men nu har jag börjat att bli värkfri och känner mig piggare och då blir det så mycket roligare att vara aktiv igen!

  Så fina bilder och smart att använda sig av vinden på ett konstnärligt aktivt sätt. Den med de dolda färgerna sticker ut, vilsamt. Men de färgglada ger en gladkick.

  Gilla

  • Men kära Eva! Så oerhört fruktansvärt hemskt med din olycka, jag ryser! Jag började undra om du kanske inte mådde bra och så skriver du detta idag. Underbart att du börjar bli värkfri och har kunnat träna tack vare din goda fysik. Vad fick du för skador? Det är ett under att du klarade dig, jag tror att man gör bäst i att cykla utan hörlurar, det är en säkerhetsrisk.
   .
   Tack så jättemycket Eva, jag gillade installationen, men nu blir jag glad över att höra av dig igen! Det var positivt besked hos ögonläkaren, hoppas att det håller i sig.

   Gillad av 1 person

   • Jag har inte kikat på mina kommentarer hos mig sedan det hände. Ska börja kika nu framöver-det lär ta ett tag men så kul det ska bli 🤗
    Jag fick en blödning i mina muskler och senor sedan både nerver och senor fick sig en rejäl smäll. Jag har haft ett illrött märke stor som 20 cm i diameter. Där smällen tog värst. Bristningar i de drabbade musklerna och kraftig inflammation som har varit jobbig. Värk och stark smärta. Sjukgymnasten och läkarna sa att all träning lågintensivt var det bästa läkningen varvat med vila. Så cykeln var bäst. Att gå och stå längre tid var jobbigt fram tills nu. Tack vare min handbollstid lever jag idag. Reaktion på ”anfall & försvarsspel ” sitter djupt intränat, det var den reaktionen som gjorde att jag slängde mig fram innan den krossade min ryggrad. Tack och lov för handbollen ❤️
    Hörlurar är inte så fiffigt… bommen slog fast på min cykelsadel och där var den fastkilad tills bommen gick självmant upp. Då först kunde jag kliva av…
    Åh så härligt att du fick positivt besked ❤️ Hoppas att det förblir så länge!
    Ja det blir som annorlunda när livet sätts på spets. Man får lite andra värderingar och njuter mer när något har hänt. Men jag har långt kvar men är så tacksam samtidigt att jag har blivit bättre ❤️ min blogg och att kika in hos er alla kommer nu framöver att få ta mer tid istället för att vila som jag behövde i sommar. Blir kul att kika runt men det kommer att ta lite tid för jag är långt bakom 🧐 men ack så trevligt!

    Gilla

    • Underbart att handbollen och din upptränade reaktionsförmåga räddade ditt liv. Vilken chock det måste ha varit även för familjen med olyckan. Men så positivt att du har kunnat komma i så pass bra form genom din envishet med lätt träning och cykling och att du trots allt har fortsatt att fotografera om än med mobilen. Strongt gjort Eva! Man får hitta sina glädjeämnen så att man inte fastnar i det som är svårt. Det är inte nödvändigt att gå tillbaka i bloggarna, du får börja där du står nu, annars blir du bara stressad. Sköt om dig!
     Kram

     Gilla

 12. En njutning att se på dina bilder i sena kvällstimmen, när jag äntligen har en dag ledigt och tid ❤

  Gilla

 13. Annorlunda och väldigt fint! Snyggt fångat av dig och jag gillar skuggorna och hur solljuset liksom leker tafatt med slöjorna … härlig färgexplosion!
  Såg i dina svar att det gått bra hos ögonläkaren. Skönt!

  Gilla

  • Jag blev väldigt glad och lättad över det positiva beskedet, hoppas att det håller i sig.
   .
   Det var underbart roligt att upptäcka den här vackra installationen bland träden. Bra beskrivet av dig, precis så var det, skuggor, ljus och färger i en härlig lek – tack så mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 14. Ögonen är så viktiga, så det är toppen att du fick positiv besked.
  Det är skönt med lummigheten i trädgården också.

  Gilla

  • Ja, jag blev så glad och lättad. Återbesök efter nyår. Det är inte någon trädgård utan parken vid slottet. Visst är den lummig, men det var själva installationen som jag blev så förtjust i, alla de färggranna tygerna, ljuset och skuggorna och hur de rörde sig i vinden. Du såg väl dem och inte bara första bilden?

   Gillad av 1 person

   • Jag såg hela serien, men jag vet inte vad jag tycker. Det är verkligen inte fel på fotograferingen och på dina bilder, men jag kan inte komma fram om jag gillar installationen eller ej. Där för skrev jag som jag skrev.
    Samtidigt som jag själv har fotat just i helgen flaggor som viftades av några som hade möhippa. Men har inte framkallat bilderna än.

    Gilla

    • Aha, då förstår jag lite bättre. För mig var installationen förtrollande, särskilt när jag såg lövskuggorna och hur grenar och löv lyste genom tygerna. Visst fanns det tyger som såg ut som tvätt på tork, men när jag då gick runt och bytte vinkel så hittade jag lystern och såg hur färgerna skiftade i olika ljus. Jag kanske bara inte har fått fram det tillräckligt. Men jag hoppas att du har klickat upp bilderna och sett dem i större format. Ska bli spännande att se dina möhippebilder!

     Gillad av 1 person

     • Och mina kan ju dröja. Kan dessutom bli platt fall också.

      Gilla

      • Men jag måste fråga: vad var det som gjorde dig tveksam till installationen, vad störde dig?

       Gillad av 1 person

       • Det är svårt att sätta ord på det,men känns inte originellt och lite krystad. Men det är bara min känsla, alla tolkar konst olika och ser olika saker i konsten.. Dessutom upplevelsen kan vara en helt annat när man ser flaggorna på plats.

        Gilla

        • Hon hade gjort detta tillsammans med mellanstadiebarn så du kan ha rätt i att det inte är så originellt. Men min upplevelse var verkligen just fascination när enkla tyger hade de effekter som jag försökte visa med mina foton. Jag var hänförd av ljus- och skuggspelet i tygerna – och rörelsen, att det ständigt tog nya skepnader. Självklart är det olika vad man tycker om, ibland kan ett konstverk bara väcka en känsla, kanske en motvilja som man inte kan sätta ord på. Men platsen var verkligen väl vald där mellan träden där ljuset silade in.

         Gillad av 1 person

 15. That looks pretty beautiful

  Gilla

 16. Men så fantastisk installation och dina bilder är underbara. Blir så glad av alla färger och svajande tyg.

  Gilla

  • Precis så, man blir glad av att möta på något sånt i en park, under träden. Tack så jättemycket Anna – konstnären är din namne!

   Gilla

 17. Bra med lugnande besked hos läkaren. Och fina bilder blev det. Bäst tycker jag om den näst sista.

  Gilla

  • Ja, det kändes skönt, hoppas att det håller. Att råka på denna installation och få umgås en stund med den i den vackra miljön med ljus och skuggor var en upplevelse. Jag tycker också om bilderna med lövskuggorna, tack Inger.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: