Snigelfart

Av: Jag

19 09, 2022

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, båtar, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, photography, rost, sommar, träd, växter

33 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:18mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Besöker Karlholm strand efter nästan två och ett halvt år. Nyfiken, vad har hänt, nu måste där väl finnas massor med nytt? Här är länkar till mina tidigare besök vid detta storstilade byggprojekt:

https://baraenbildavmig.wordpress.com/2019/06/13/har-rivs-for-att-fa-kust-till-hus

https://baraenbildavmig.wordpress.com/2020/05/21/aterbesok-pa-karlholm-strand/

Men: Stranden är öde. Radhuslängan med nio bostäder står där, en bostad är ute till försäljning, en annan har visst bytt ägare tidigare. Två villor har tillkommit tvärs över viken och det finns åtminstone en ståtlig våning i en av de gamla byggnaderna, men den har just nu utsikt över en ruin och en stor asfaltshög. Höll på att glömma: en padelbana på vattnet alldeles vid radhusen! Och torget är nästan stensatt. Men båten står där fortfarande och drömmer om bättre tider och skoporna är arbetslösa. Stiltje. En konkurs finns med i bilden och vad annat är, är höljt i dunkel. Annonser finns om nya bostäder, men med snigelfarten som rått hittills? Hmm.

Vandrar en sväng och låter kameran dokumentera. Stenar, bråte, sjunkna båtar, rost, ruiner och massor med renfana. Det blir nog ett vackert, trivsamt och kanske till och med extraordinärt bostadsområde så småningom, men just nu andas det allt lite uppgivenhet.

33 kommentarer på “Snigelfart”

 1. Ser ut som om det inte går framåt alls. Tråkigt för alla som kunde tänka sig att bo där och tur att vattnet är blått och att det finns lite grönt kvar. Fast underbara rostbilder, ha..ha.. Ha en trevlig ny vecka!

  Gilla

  • En padelbana på vatten, två hus, ett torg. Men vart tog alla de där otroligt många bostäderna vägen? Det gröna är mest ogräs men det kan ju bli bättre. Det blåa vattnet är väl det som ska locka folk dit, men då får de nog sätta fart. Tack så mycket Kristallina och tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 2. Häftiga bilder, men allt är ju inte så där totalt vackert precis 🙂

  Gilla

 3. Så tråkigt för de som ville bo där. Gillar också rost men inte här.
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Häftiga bilder. Men visst känns området lite sorgligt att det avstannat.

  Gilla

  • Tack Tony! Det känns väldigt sorgligt, det kan inte vara roligt att vara bland dem som flyttat in först och ska genomleva ett långsamt byggande som bara pågår och pågår. Inte heller skulle jag vilja få en padelbana precis utanför mig.

   Gillad av 1 person

 5. Fina bilder, men de och din beskrivning av området framkallar nästan en bild av något övergivet. Något som var tänkt att blomstra, men som vissnade innan det hann sjösättas.

  Gilla

  • Ja, det känns märkligt att gå omkring där. Det var tänkt att blomstra men det stannade av. Hoppas verkligen att det kommer igång igen och att det blir något av allt som var planerat. Lite konstigt att padelbanan var så viktig. Tack Stefan!

   Gillad av 1 person

 6. Oj! Inte roligt alls..

  Gilla

 7. Det är en riktig lystmäte för dig. Spännande fotografiskt sett. Men synd för de som satsade pengar.
  Det ser nästan ut som ruinens kunglighet ligger på den tegelväggen och tar sin eviga vila där. På den sjunde bilden.

  Gilla

  • Det verkar som om det är på gång igen så det är nog ingen större fara, bara att det dragit ut på tiden. Och som sagt, inte kul att bo där när man bygger under flera år.
   .
   Det är roligt att gå omkring på såna här områden, det har du rätt i. Nästa gång jag far dit hoppas jag att det har hänt något. Haha, ruinens kunglighet, Lit de parade i så fall! Tack Antonia!

   Gillad av 1 person

 8. Spännande bilder. Hoppas att du återvänder om ett par år igen så att vi får se hur det utvecklas!

  Gilla

 9. Vad konstigt att det är så dött ingen större skillnad från dina tidigare inlägg..😯 Det borde ju kunna vara ett vackert och fint område.. hoppas det går framåt så småningom..ha en fin helg nu kram Nicki 👍🤗☀️

  Gilla

  • Nej, det är verkligen nästan ingen skillnad mot förra inlägget där radhuslängan stod klar. Det som har tillkommit är padelbanan, tänka sig (!) och ett par villor. Och ett torg. Nu får de sätta fart.
   Tack detsamma Nicki, jag ska ställa mig och göra äppelmos.

   Gilla

 10. Very interesting pictures, Lisa. 😀

  Gilla

 11. Fint dokumenterat av dig. Men vad har hänt, kan man ju undra när det står still i byggandet.
  Hoppas det händer något där snart, så att det blir det fina område som var tänkt från början.

  Gilla

  • Tack Ulla! Bland annat fanns en konkurs med i bilden där man skyllde på oöppnad post som skäl till obetalda räkningar. Men det verkar hända saker nu, det ska byggas hus vid den lilla kanalen som finns mitt emot radhuset bland annat. Det blir säkert bra till slut, bara synd att det ska vara en byggarbetsplats så länge.

   Gilla

 12. Platsen har potential och någon som skissade på projektet ursprungligen såg givetvis detta.

  Du beskriver det bra. Området ser ledset ut trots potentialen.

  Ingen verkar ha ansvar eller så är det några som duckar ansvaret.

  Jag har inte varit där på många år, då var det ett levande industriområde.

  Gilla

  • Visst har platsen potential. När Karlit gick i konkurs var det nog många som förtvivlade men då såg någon möjligheterna. Riktigt vad som har hänt på vägen vet jag inte men det verkar som om det ändå ska lösa sig, även om det inte går så fort som det var tänkt.

   Gillad av 1 person

 13. Tråkigt att det inte blev klart. Men det gör sig på bild samtidigt det blir vemodigt på samma gång.

  Gilla

  • Det är ett stort projekt och det kan bli ett fint bostadsområde alldeles vid vattnet om nu allt går i lås. Jag skrev i förra inlägget därifrån att det inte är kul att bo på en byggarbetsplats för dem som har flyttat in och nu var det ju ännu långsammare takt än tänkt. Men industrilokalerna i början av området är renoverade och färdigbyggda, verkar det som.

   Gilla

 14. Här finner jag dystra bilder blandat med positiva färgklickar och snygga effekter. ”Bultar” gillar jag mycket för just det sistnämnda medan ”Båten” och ”Färdigrostad” förmedlar upplyftande kulör i din spännande bildserie.

  Gilla

  • Det är ju roligt att fota på ställen där det finns lite förfall och dysterhet. Jag själv var glad över asfalthögen med den röda bilen som blev pricken över i. Men ingen har kommenterat den. Det färdigrostade brunnslocket är alltså helt nytt och jag tror att det kommer i den kulören, rost är ju på modet. Jag tycker som du om båten, där molnen som speglas i fönstren andas hoppfullhet. Tack snälla Anita för att du orkar vandra genom mina inlägg och lämna trevliga kommentarer! Hoppas att du snart är tillbaka med inlägg på din blogg igen.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: