Det tornar upp sig

Av: Jag

25 09, 2022

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, sommar, träd

37 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

37 kommentarer på “Det tornar upp sig”

 1. Nej, det var inget åskväder, det var ju ett torn som tornade upp sig! Fina bilder på tornet med klotter och allt. 😀

  Gilla

  • Haha, nej inget åskväder. Vädret var som en sensommardag, fast det var mitten av september. Tänk att man blivit så van vid klotter att man nästan inte reagerar när det finns på platser som denna. Konstnärlig graffiti gillar jag, men de flesta ska bara markera att de varit där. Men den lilla röda figuren var kul. Tack Ulla!

   Gilla

 2. Hur ska bilden med F.Y. tolkas. Det ser ut som sprayfärgen fortsätter på himlen. En orimlighet. Intressant hur mitt öga blir lurat – men hur? ”Himlen” är förstås blå sprayfärg…

  Gilla

  • Jag blev paff när jag såg hur färgen såg ut att fortsätt på himlen, men när jag kikade på andra bilder så fick jag förklaringen: det som ser ”himmelskt” ut är karmen på metalldörren som den lille röde är målad på. F.Y. tyckte jag var lite roligt, men det finns en tredje bokstav före, ett G. Förkortning för Go f… yourself, visar det sig när jag googlar. Hmm. Fy är lite harmlösare om man läser ut det som just ”fy!”

   Tillägg: På bilden Igenom kan du se dörren och hela klottret.

   Gillad av 1 person

 3. Vad fint och första bilden är verkligen super. . Spännande och snygga foton och kul att få se.. Ha en fin dag nu.. kram 🤗😊👍

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Nicki! Jag tillbringade en bra stund vid tornet, kul att fota det från alla håll och kanter och dessutom leta efter kul klotter. Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Det finns ju ingenting som man inte kan klottra på. Fast den lilla röda var gullig. Skulle gärna se tornet inifrån. Det ser väldigt högt ut men beror nog också på perspektivet du valde. Jättesnyggt fotat! Ha det bra!

  Gilla

  • Murar av alla slag är förstås lockande klotterplank. Jag undrar om man får gå upp i vattentorn? Tornet låg uppe på en kulle och det gav förstås lite extra höjd, det gick ju inte att få med hela tornet om man inte stod en bit ner. Tack så jättemycket Kristallina, det var en trevlig stund där vid tornet. Men varmt.
   Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 5. Cool pictures!!!

  Gilla

 6. Tänk så många bilder det kan bli av ett enda torn. Man behöver egentligen aldrig sakna fotoobjekt 🙂

  Gilla

  • Haha, ja. Torn har ju den fördelen att man lätt kan gå runt och titta. Det är alltid spännande att gå omkring och leta efter olika ljus, skuggor, perspektiv och detaljer. Stort tack Claes för alla kommentarer både under inlägget och inne under bilderna i bildserien. Kul med folk som tar sig tid.

   Gillad av 1 person

 7. Great pics!
  F y, what a nice message 😦

  Gilla

 8. som jag älskar den här tornet. På den första bilden kändes som om molnet rörde sig.
  Intressanta detaljer även på väggarna. Förstår att klottrare blir ju lockande.

  Gilla

 9. Fin dokumentation! Vi hade också ett vattentorn i Lovisa och där fanns graffiti, men sedan revs tornet när ingen ny användning för det hittades.

  Gilla

  • Tack så mycket Carita! De där tornen lockar onekligen till både klotter och graffiti. Det är nog inte helt lätt att hitta ny användning till tornen, det går åt en säck med pengar att bygga om dem till bostad.

   Gilla

 10. Hmm jag skrev under en bild tror jag nog, hi hi syns den inte här då+ alla fall rörpar och den där lilla djäuvlen hi hin

  Gilla

 11. Ett fint gammalt vattentorn!

  Gilla

 12. En spännande serie bilder där ”Torntoppen” sticker ut lite extra liksom ”Rörparet” som jag också gillar.

  Gilla

  • Tack så mycket Anita! Det här tornet var trevligt att umgås med en septemberdag som kändes som en sensommardag. Torntoppen gillar jag själv, den rena formen mot den djupblå himlen.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: