Lövfrossa

Av: Jag

15 11, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, naturkonst, personer, natur, höst, växter, photos, foto, bildserie, fotografi, photography

56 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:26mm
ISO:450
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

I höst har jag kanske mer än vanligt spanat efter fallna löv, på marken och annanstans. Nu när nästan alla lövbärare är kala så är det dags att visa en del av samlingen. Många bilder blev det, hoppas ni orkar bläddra. Glatt sällskap av höstpojken hade jag på några av mina promenader.

56 kommentarer på “Lövfrossa”

 1. Härliga bilder 🍁

  Gilla

 2. Stiliga bilder. Stilig årstid.

  Gilla

  • Tackar tackar, Mrs Universum. Det är väl ett tackuttryck som går i stil med stilig? Tror jag. Årstiden är verkligen något extra.

   Gilla

 3. Fina bilder på höstlöven. Finast är höstpojken.
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Åh så många härliga lövbilder! Svårt att välja någon favorit, jag gillar alla!

  Gilla

 5. Blättermeer in german, translated as leafocean maybe 🙂

  Gilla

 6. Vilken underbar och färgstark serie! Bänken gillade jag mycket. Där satt man säkert mjukt på lövbädden. Fast en enda favorit kan jag inte välja. Så mycket vackert!
  Det tyska ordet Blättermeer är lövhav på svenska. 🙂

  Gilla

  • Det har varit roligt att fota dessa bilder, efter ett regnväder till exempel gick jag ut för att färgerna är mustiga då. En promenad då jag trodde att jag skulle få fina bilder, blåste alla löv bort, haha, Bänken överraskade mig, har aldrig sett nåt liknande tidigare. Min egen favorit är nog lövkonsten, tunna färgrika rönnlöv vid grannens trottoar. Tack så hemskt mycket Kristallina och ja, jag förstod nog ordet, även på tyska!

   Gillad av 1 person

 7. Skön färgterapi du förmedlat, kan aldrig bli för mycket. Många av bilderna blir ännu intressantare när man anar det som gömmer sig under löven.

  Gilla

  • Det var en bra benämning, färgterapi, förmedlat genom löven. Den här hösten började hos oss med riktigt starka färger, för att övergå till mer dämpade. När vi nu har räfsat löv så har de varit av den blötbruna nyansen. En lång och härlig lövfotohöst är till ända. Tack så mycket Hans!

   Gilla

 8. 👌🏻📷👍🏻. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  Gilla

 9. Så fina bilder! Älskar den sista i trappan och närbilder är alltid favoriter.

  Gilla

  • Stort tack Anna, roligt att du tycker om bilderna! Trappan är min altantrappa och löven är från hagtornet.
   .
   Jag är lite förvånad över vad Wp har gjort i natt: det här inlägget såg inte ut så här i går, utan med tre kolumner bredvid varandra. Nu är ju bilderna större men man bör kunna styra över vad man gör.

   Gilla

   • Det är ditt tema som inte är optimalt för nya versionen av WP som släpptes inatt. Jag gillar när bilderna är större så jag slipper klicka på dem 🙂 Kanske läge att prova ett annat tema om du inte tycker det beter sig som du önskar.

    Gilla

    • Så är det nog. Jag har en gång valt bloggmallen för att den var så ren och för att den växlade i färg. Jag har kollat runt tidigare, men inte hittat något som föll mig i smaken. Nu är min gratispott nästan full, så det är hur som helt snart läge att skapa en ny blogg. Jag vill inte byta temat, då ändras ju allt som jag har publicerat tidigare. Bildstorleken är större här, men oftast vinner bilder på att klickas på. I ”karusellen” är det ju inget stort besvär.
     .
     Tillägg: Nu är inlägget tillbaka igen i samma form. Lustigt.

     Gilla

 10. Rubriksättningen helt fenomenal. Makalöst spirituellt!

  Gilla

 11. Träden har lossat lite på sitt kolförråd och överlåter åt maskar och skalbaggar att förädla löven till jord..

  Gilla

 12. Helt otroligt den finaste samling på höst och löv jag sett någon gång så vackert.. Tack för att du delar med dig.. kram..🤗🧡👍

  Gilla

 13. Många riktigt fina bilder. Svårt att peka ut någon favorit, men de två med bänken och flaskorna väljer jag nog ändå.

  Gilla

 14. Så vackert fångad första bild! Och sedan alla andra lövbilder.
  Det går kanske inte att se sig mätt på löv – man kan inte plåta dem för mycket.
  Nu är dock allt snötäckt här.

  Gilla

  • Tack så mycket Carita. Jag passade på när höstpojken lekte där på den stora stenen. Löv beter sig olika och samlas ibland i dekorativa mönster, det var roligt att spana efter sånt. Och ja, snön kom i stora mängder och nu finns det annat att fota.

   Gilla

 15. Oj, oj, oj! Sååå många fina bilder!

  /Skvitt

  Gilla

 16. .👌👌👌

  Gilla

 17. Ja, det var många bilder, men framför allt löv. Underbart med alla färger. Jag såg att något försökt räkna bär i ett av dina senare inlägg. Ingen som har testat sina mattekunskaper på löven? 🙂

  Gilla

  • Haha, räkna löv, det vore något det. Massor med lövbilder blev det och självklart svårt att välja för inlägget. Den här lövhösten njöt jag av i fulla drag då den började med starka färger. Tack för alla dina kommentarer Claes!

   Gillad av 1 person

 18. Så många läckra och vackra bilder i olika sammanhang, Kreativt och fint fotat.

  Gilla

  • Löv är tacksamma fotoobjekt och jag fick en idé om att försöka fota olika ställen och sammanhang där de märktes lite extra. Stort tack Annica!

   Gillad av 1 person

 19. Vilken helt underbar kavalkad av vackra höstlöv i olika skepnader.Svårt att finna bara en favorit här men rubrikbilden är en självklar etta. Sen gillar jag alla i kollaget där ”I häcken”, ”Påklädd” och ”Samling” alla har det där lilla extra. Bänken ser ut som att den druknat, hahaa.. helt underbar bild och i häcken faller jag för färgerna och oskärpan runt lövet i fokus medan Samling har en härligt mustig färgskala. Väldigt snyggt inlägg!

  Gilla

  • Höstpojken i hösten, vi hade besökt tre olika lekparker i området så han var trött, lekte på stenen och vilade lite. Bänken var en glad överraskning, jag bara log. Och i samlingen av oxellöv blev jag överraskad över färgerna och formerna, hade inte lagt märke till det tidigare, men det var väl precis rätt dag för dem. Det är roligt att fortfarande se nytt, trots att jag gått i området i så många år. Kul var det att samla lövbilder, men en dag när jag begav mig ut tog blåsten alla löv, haha, då blev de inte många bilder. Tusen tack Anita för att du tog dig tid att titta igenom och för din fina kommentar!

   Gilla

 20. Rotade var min wow, en filmatisk känsla i den bilden.

  Gilla

 21. En så skön lövserie. På vissa bilder känns som ett stort hantverk. Lapptäcke av löv. Urtjusigt.

  Gilla

 22. Väldigt många vackra bilder som får högsta betyg.

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: