Man faller så lätt

Av: Jag

27 11, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, natur, höst, speglingar, foto, vatten, bildserie, fotografi, photography

42 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:52mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Man faller så lätt för strömmande vatten och framförallt för små böljande fall. Att klättra ner för att komma nära är lite vanskligt och bevakas oroligt av de små. Men här var jag ensam och kunde ge mig hän, klättra på stenar, spana efter vinklar och hur ljuset föll – och bara nästan falla i fallet.

42 kommentarer på “Man faller så lätt”

 1. Vågat och fint fångat 🙂
  Jag tröttnar aldrig på att fota vatten i alla dess former.

  Gilla

 2. Vatten är vackert och speciellt i rörelse. Men att vågade.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Visst är det så, väldigt vackert. Det var inte så farligt, jag kan ju simma, hade bara varit lite kallt.
   Kramar till er

   Gilla

 3. Vatten är alltid lika fascinerande. Små konstverk!

  Gilla

 4. En fin bildserie och väldigt läckra bilder! Vatten i rörelse är alltid spännande!
  Ha en fin adventskväll!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Bilderna tog jag på landet för några veckor sedan och höll på att glömma bort dem när sen snön kom. Så är det, rörligt vatten är extra spännande. Men jag tycker inte om när man gör vatten till något det inte är på bilder, ibland ser det ut som mjölk eller syra av något slag.
   Tack det samma!

   Gillad av 1 person

 5. Extremely colourful, reminds me a bit on my pics from the river Main.

  Gilla

 6. Vatten är alltid så spännande att fota kanske måste man göra som du gå ”all in” för att fånga det så bra på bild. Jag tycker alltid jag misslyckas med mina vattenbilder eller att jag efteråt tycker att det var vackrare och mer spännande i verkligheten.

  Gilla

  • Jag känner igen det där med att inte riktigt bli nöjd, jag har nog fotat det här lilla fallet många gånger och det var ett tag sen jag ville visa några bilder därifrån. Här stämde plötsligt det mesta, det var mer vatten i ån som flöt vackert över stenarna och så ljuset, som jag förstås hade hoppats skulle vara på plats. Denna gång blev jag nöjd. Tack Tony!

   Gillad av 1 person

 7. Hypnotisk känsla när blicken fastnar i det ständigt föränderligt strömmande vattnet.

  Gilla

 8. Fina bilder på rörelserna i vattnet. Alltid spännande med vatten. Tur att du ”bara nästan” höll på att falla i. Det är ju väldigt halt på stenar vid vatten, man får passa sig. 😀

  Gilla

  • Här var jag nog mest fascinerad över hur trädet gifte sig med det mjukt buktande fallet, men också hur ljuset bidrog och skapade effekter. Jag är nog lite väl våghalsig ibland när jag verkligen vill ha de foton jag tänker mig. Tack så mycket Ulla!

   Gilla

 9. Vilken fantastisk serie. Helt underbart ljus och effekter. Min favorit är trädet som speglas.
  Jag har en följare som endast tar sådana foton och säljer dem sedan som tavlor. Väldigt omtyckt.
  Vad bra att du klarade det utan att falla. Ha en trevlig första advent vecka!

  Gilla

  • En väldigt härlig höstdag med solsken och jag kom till ån precis rätt tid för att få ljuset som jag önskade. Trädet var en positiv överraskning, att det liksom gav det där extra och förstärkte vattnets ”åsar”. Väldigt glad var jag. Kul att ha det som fotoobjekt, då blir man proffs på det! Ingen större fara med fallandet, men visst är det lite på håret ibland. Tack det samma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 10. Så fina och vackra bilder och vad modigt av dig att klättra omkring ensam, det är ju så lätt att halka eller ramla så var försiktig på kommande äventyr..ha en fin fortsättning på veckan nu kram Nicki..👍🤗🙏

  Gilla

  • Jag är nog ganska ofta lite våghalsig, men ändå försiktig. Vill komma nära mina motiv och då får jag klättra i bland. Stort tack Nicki och tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 11. Fina bilder som visar det fascinerande med strömmande vatten, med rörelsen, ljusets skiftningar och speglingar av omgivningen.

  Gilla

  • Här var det en hel del som stämde, men främst var det nog vattenståndet i ån som fick vattnet att bukta vackert över stenarna så speglingarna blev speciella – ljuset hoppades jag hitta just där just då. Tack så mycket Claes!

   Gillad av 1 person

 12. Mitt första intryck när jag tittar på bilderna är att de känns både grumliga och dystra, kanske på grund av dämpade färgerna. Men, vid en närmare titt känns bilderna istället intressanta. De behöver bara förstoras upp och sen gör fantasin resten för att skapa ett positivt intryck av det forsande
  vattnet och dess skuggor och formationer.

  Gilla

  • Det förvånar mig lite att du ser dem grumliga, för mig är de väldigt ”blanka” och tydliga. Var det i Läsaren? Det händer i bland att jag ser andra bloggares bildinlägg oskarpa och diffusa i läsaren, men väl på bloggen så är det samma skarpa foton som vanligt. En bugg i läsaren, tyvärr. Men det är kanske inte det du menar. De kan nog framstå som lite dystra, men det är höstens färger med kala träd och mörka åvatten. Kul att du kunde se speglingarna och formerna, för mig var det fascinerande hur trädet samspelade med det böljande vattnet. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

 13. Nej, jag skriver aldrig en kommentar direkt i Läsaren, tycker inte bilderna kommer till sin rätt där. Man kan ju inte gilla allt och som jag skrev var det vid första intrycket.

  Gilla

  • Nej, självklart inte, alla har sin smak för färger, motiv och bilder. Men jag har upptäckt att på kvällen när bakgrundsbelysningen lyser på datorn så kommer bilder överhuvudtaget mer till sin rätt.

   Gilla

 14. Enastående! Andra omdömen känns lite banala.. Och betänker man Maos ”visdomsord” -man kliver aldrig ned i samma flod två gånger, var det precis rätt tillfälle du var där..

  Gilla

  • Tusen tack Viiba, dina ord värmer! Alltings föränderlighet var det nog redan de gamla grekerna som myntade kloka ord om, Panta rei och det du citerar, men det stämmer, just då var det precis rätt tillfälle, erfor jag.

   Gillad av 1 person

 15. Modigt att ta sig nära allt det där, lite vanskligt – ja! Men vad gör man inte för fina foton? Och vatten fascinerar!

  Gilla

  • ”Rörligt” vatten är särskilt fascinerande, det händer något hela tiden. Alltid lite spännande att ta sig lite för nära, men… tack så mycket Carita!

   Gillad av 1 person

 16. Tur du inte gjorde det! Höll dig på benen och levererade vackra bilder. Vattenfall och vatten i rörelse har magisk i sig för alla. Men vi fotografer (för visst har vi nått dit) hi hi har en speciell relation med det.
  Det här med att vara fotograf….när blir man det egentligen? Jag pratade med en som kallade sig det-jag frågade vilken utbildning denna hade gått? Fick till svar Digitalfoto 1….Hmm jag har gått 4 olika fotograferingskurser på universitetsnivå …är jag då fotograf? Lite kåserande så här på fredagskvisten 🙂 hi hi

  Gilla

  • Jag skulle nog säga att fotograf är man när man jobbar med det. Jag har långt ifrån dina kunskaper, har inte gått några kurser och kan ingenting, men fotar ändå för att det är roligt. Lite bildsinne kanske jag har, eller vad det nu heter. Strömmande vatten är trollbindande, svårt att låta bli att vara där med kameran. Tack så mycket Eva och trevlig fredagskväll!

   Gilla

 17. Det är många berättelser i strömmen också om man tittar noggrant. Modigt av dig att knalla in i vatten, men blev ju vackra bilder av strömmen.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: