I samklang

Av: Jag

08 12, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, is, naturkonst, photography, photos, vatten, vinter

53 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:1250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

53 kommentarer på “I samklang”

 1. 👌🏻📷👍🏻. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Bravo!!

  Gilla

 2. Så vackra bilder på blommor i is.
  Kramar från oss

  Gilla

 3. Åh så läckra bilder! Den första helt ljuvlig och på den sista bilden ser jag en fjäril med hopfällda vingar. Så fint med färgklickarna mot den vackra mörka strukturen som isen bildar.

  Gilla

  • Tusen tack Ulla! Det skiftar så fort. Nu är isen så tjock i zinkbaljan att jag inte kan ta upp den. Här var den tunn och jag tog upp delar av den, fotade pelargonblommorna, lade tillbaka biten och fotade mera med de isbitar som blivit och slängde i orkidéerna. Det är alltid spännande att se vad det blir av det hela, det flyter ju iväg hela tiden.

   Gilla

 4. Så vackert det blev i din zinkbalja med is som precis börjar bilda sig. Underbara strukturer och gråsvarta nyanser med de blommiga färgklickarna i det hela. Himla snyggt som varje år!

  Gilla

  • Tack snälla Kristallina! Ja, det är återkommande tema hos mig, isen och isbildningar, om inte annanstans så i zinkbaljan. Blommorna bildade pigga färgklickar i det mörka vattnet. Nu får jag vänta lite, isen är tjock!

   Gillad av 1 person

 5. Fantastiska bilder!

  Gilla

 6. Så vackra bilder!

  Gilla

 7. Beautiful ice pictures.:-)

  Gilla

 8. Vekligen en serie bilder i harmoni med varandra. En ljuvlig färgskala och vackra isformationer som tillsammans skapar små konstverk.

  Gilla

  • Även dessa isbilder var en glädje att fota, men med oförutsägbart resultat då jag krossat isen och bitarna och växterna flöt iväg. Jag blev förtjust i den rundade iskanten i första bilden och hade gärna visat fler av den sorten men de andra blev nog inte tillräckligt bra. Tack så mycket Anita, igen!

   Gillad av 1 person

 9. Vackert och en känsla av dramatik av det mörka mot de färgglada. Så vackert. Gillar den med det ljusa vattnet också förståss!

  Gilla

  • Den ljusa bilden är tagen i luften, jag tog upp en del av isskivan ur baljan och fotade. Sen i med den igen och då flöt allt omkring och blev en utmaning att fotografera. Varmt tack Eva för alla dina kommentarer! Hoppas att du mår bra!

   Gilla

 10. A lovely harmonious group.

  Gilla

 11. Väldigt vackert och väldigt läckert.

  Gilla

 12. Det här är som en egen konstform. Så vackert med blommorna och isen!

  Gilla

  • Det är lite annorlunda med isen i baljan och växterna däri. Det är alltid spännande att se hur det utvecklar sig, om det är möjligt att fota och hur det till slut blir, det är rörliga objekt. Tack snälla Sandra! Har du skaffat en ny blogg?

   Gilla

   • Jag måste prova själv! Har aldrig fotat is på det sättet. Såg också att en person i stans lokala fotogrupp fotat frusna såpbubblor. Vad mycket fint man kan utforska den här årstiden. Jag vet inte ännu med bloggen. Kommer jobba en del med textbeställningar framöver och då kommer det inte finnas så mycket kreativ ork över. Men att lägga upp ett foto då och då kanske orkas med, tänker jag. Att fota och måla har blivit anti-stress-aktiviteter i min vardag.

    Gilla

    • Det är kul att spana hur isen ser ut, men just nu är den ofotbar, tjock is täckt med snö Vinterbubblor är helroligt att fota, det blir verkligen fint när de fryser till, som ett under att se de förtrollande mönstren ta plats inför ens ögon.
     .
     Man behöver något att koppla av med och för oss med dagliga smärtor är det också ett sätt att sätta fokus på något annat och att hitta det vackra i livet. Jag avundas dig som kan måla, du är så kreativ.

     Gilla

     • Nja, måla kan jag inte. Eller kan och kan, jag bara gör. Jag försöker tänka bort prestationsångesten och att bara ha kul under tiden. Jag blir glad av färger. Har gått några konstkurser i år och har haft en helt fantastisk lärare, som fått mig att prova många olika tekniker. Mitt skrivande blir bedömt helt tiden, av kunder och så, så jag försöker ha fotot och det andra skapandet bortom det.

      Jag tycker vi är kreativa båda två, och du vet ju att jag inspireras av dina bilder och ditt skrivande.

      Jag har vågat mig på promenader i vintern, men det är så halt att det knappt är framkomligt på vägarna. Kommunen har inte skött sitt i år heller, tyvärr. Annars tycker jag väldigt mycket om dessa vinterdagar, trots att de kan ge mer värk. Solnedgångarna är fantastiska. Om jag inte vågar mig ner till havet tittar jag på dem från balkongen.

      Gilla

      • Kul att du prövar på, en duktig lärare är guld värd. Vinterpromenader är så härliga, tycker jag, men jobbigt om det är halt. Nu smäller det till och blir riktigt kallt. Om det är så hos er också så kan du passa på att testa såpbubblor. Det behöver vara minst -14° för att de ska frysa till ordentligt, har jag märkt. Solnedgångar vid havet låter fantastiskt men en balkong räcker långt.

       Gilla

 13. Tiden stannade en stund vid baljan..

  Gilla

 14. Dessa underbara konstverk av dig ❤

  Gilla

 15. Bilderna är sanslöst fina jag älskar färgen på blommorna..🤩 så fint..👍 Ha en riktigt fin onsdag nu kram Nicki..🧑‍🎄🙏🕯️

  Gilla

  • Tack så jättemycket Nicki, kul att du gillar dem. Dagen blev bra, handlade amaryllisar och en liten sockertoppsgran att ha i en kopparhink på trappan. Nöjd. Önskar dig ett fint slut på veckan!
   Kram

   Gilla

 16. Det är ju svårt att hitta ord utan att hela tiden upprepa det samma. Men vacker är det ju, och påhittig är du också. En minnesvärt serie.

  Gilla

  • Det här har blivit lite som min nisch, min zinkbalja som jag skaffade i brist på en damm. Is beter sig lite som den vill och blommorna flyter iväg snabbare än man hinner fota dem. Det är det som gör det så spännande. Här var jag nöjd med bågen i första bilden och isprismat i fjärde. Tack snälla Antonia!

   Gillad av 1 person

 17. Du är banne mig en riktig fena!

  /Skvitt

  Gilla

 18. Vilka konstverk! Säger inte mer än så 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: