Inte under isen

Av: Jag

27 01, 2023

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, naturkonst, vinter, natur, is, photos, foto, bildserie, fotografi, photography

48 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Ingen brist på motiv och inte heller bilder, men det är just det, det kan bli för mycket av det goda och då hamnar jag i veligheten och just inget duger. Men testar med de här så att jag inte hamnar under isen.

48 kommentarer på “Inte under isen”

 1. Känner igen mig i det du skriver att man blir velig när man har för många bilder. Men du har verkligen inte hamnat under isen i alla fall. Så vackra isbilder! Det är något speciellt med is som motiv.

  Gilla

  • Skönt att jag inte är ensam om veligheten. Is älskar jag som motiv och jag blev glad när jag såg att den låg kvar trots mildvädret. Tack så hemskt mycket Ulla och trevlig helg!

   Gilla

 2. Nej, det får räcka med att jag är under isen. Ha en trevlig helg.

  Gilla

 3. Hahah, underbar text .) Även bilderna så klart. Jag har plockat fram min Fujifilm kamera för att börja försöka använda den mer.. men jag får inte till hög kvalitet, undrar om det beror på att jag har kassa objektiv eller om jag är för dålig på att hantera den korrekt. Jämför jag med mobilbilderna är det en enorm skillnad på skärpan. tuggar vidare och hoppas jag hittar lösningar 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Anna! Inte så lätt att hitta rätt i teknikdjungeln. Jag sitter med en ny bärbar och måste överge mitt bildprogram och jag sliter mitt hår. Många saker som ska lösas och förstås. Men det kanske ger sig. Lycka till med ditt!

   Gilla

 4. Tjusigt. Just nu har jag verkligen inte det problemet med för många bilder eller ens några få bra. 🙂

  Gilla

 5. Iskonst är verkligen en av de vackraste motiven på vintern. Inget är sig någonsin likt. Väldigt vackert!
  Jag är under isen. Är visserligen aktiv på ett annat ställe men med lite alldagliga bilder. Hoppas att det blir bättre till våren.
  Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Stort tack Kristallina. Hoppas verkligen att du hittar lusten igen till våren. Inte alltid lätt att hålla sig över vattnet vad gäller skapandet. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 6. Det går att utläsa mycket i bilderna. Det är en svår konst att kunna välja, gallra och spara bilder. Du är en inspirationskälla.

  Gilla

  • Stort tack Eva för de orden! Jag har tyvärr svårt för att gallra och slänga bilder, så de trängs på externa hårddiskar och på datorn. Men till inläggen försöker jag välja så att bilderna har olika uttryck, men ibland blir det inte riktigt så, då kan det bli upprepning.

   Gilla

 7. Det är bara att lägga ut det man själv gillar, så får andra säga sin mening. Jag gillar skarpt kontrastrikedomen i bild tre med grenen.

  Gilla

  • Grenar på isen är trevliga objekt, i motljus blir det kontrastrikt. Tack för det Hans! Men det är just det, svårt att välja ens det jag själv gillar för att jag velar så.

   Gilla

 8. Tycker att du valt att visa väldigt fina naturbilder.

  Samma här, har massor av bilder men vilka ska jag välja och varför just den för kanske den här är bättre, nej, jag tar den där istället och börjar redigera vilket tar ett bra tag innan jag är nöjd eller så förkastar jag den efter mycket om och men och fortsätter mitt letande bland alla mina fotografier som ligger i olika mappar. Så går jag ut med vovvarna med kameran med förhoppningen att just idag ska jag fånga de där fjärilarna som sällan vill posera medan vildblommorna vajar för vinden så de är hopplösa att fotografera och tänker att jag ska ta lite bilder från vår trädgård när jag kommer hem istället men vad gör jag. Jo, jag sätter mig framför datorn och fortsätter att välja bland de bilder jag ju faktiskt redan har, några ska väl ändå kunna vara värda att lägga ut på bloggen. Pust… det är inte lätt att vara människa alla gånger. :))

  Gilla

  • Haha, precis så! Men det är väl ett skapande vi håller på med så det ska visst vara lite vånda ibland. Jag försöker någorlunda följa innevarande säsong men får ofta skippa att visa de bilder jag tänkt för att något annat aktuellare pockar på uppmärksamhet. Om jag kommer ihåg så försöker jag plocka in försummade bilder från tidigare år, men rätt som det är har den tiden också passerat, igen. Nu har jag en ny bärbar och ett nytt bildbehandlingsprogram dessutom så det är inte helt lätt att redigera när jag inte vet vad som är vad. Men det ger sig väl så småningom. Tack Anita för din långa igenkännande kommentar!

   Gilla

 9. Isbilderna tycker jag om.
  Kramar från oss

  Gilla

 10. Vackert så ingen orsak till oro. 🙂

  Gilla

  • Tack för uppmuntran Kerstin! Jag har lite huvudbry med ny dator och nytt bildbehandlingsprogram också så det är inte lätt att veta hur bilderna ter sig.

   Gillad av 1 person

 11. Fyndigt, lite dämpat och ödmjukt för åskådaren.. : )

  Gilla

 12. Läckra bilder på isens mönster/strukturer och ljusreflexer. Det där med att välja är inte så lätt alla gånger. Inte ny dator och nytt bildbehandlingsprogram heller. Men man brukar ju lära sig även om det kan ta lite tid 🙂 Gillar särskilt de fyra första bilderna.

  Gilla

  • Det blir ju svårare att välja ju fler bilder man tar vid samma fototillfälle. Du har ju nyligen gått igenom detta med ny dator och allt vad det medför, så du vet precis. Jag har hållit fast vid iPhotos enkla lagrings- och redigeringsprogram genom åren men nu är jag tvungen att byta och det är en process. Is är ett favoritmotiv hos mig, just p.g.a, mönster och strukturer. Stort tack Claes!

   Gillad av 1 person

   • Ja, det blir minsann inte enklare för att man har många bilder från samma tillfälle 🙂
    Det har ju gått ett tag nu, så jag har hunnit få ordning på och vänja mig vid den nya datorn, men det är en process innan man är där. Som tur var behövde jag inte samtidigt byta redigeringsprogram.

    Gilla

 13. Läckra bilder! Känner igen det där med svårigheten att välja de gånger man liksom fått till det med bilder som man gillar 🙂 Is är alltid ett tacksamt motiv!
  Önskar dig en trevlig måndag!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Vissa tillfällen ute i naturen ger massor med bilder, som frost och vacker is. Jag är ju lite extra förtjust i is på alla vis. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 14. Underbara foton igen..👍👍👍 och jag känner igen det där med för mycket av det goda..ibland kan jag gå in i mina inlägg och ta bort en bild eftersom det kanske ser ut som kaka på kaka..🤔 men dina i det här inlägget är jättebra..ha en fin start på februari..kram..👍🧡🤗

  Gilla

  • Hemskt mycket tack Nicki! Jag försöker välja så att bilderna inte är alltför lika men ibland ser man kanske sånt i en bild som man väldigt gärna vill ha med, som läsarna inte upptäcker när de tittar lite fort. En god februaristart vore för mig lite vinterväder med snö, eftersom vi ändå har minusgrader, haha. Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 15. Riktigt vackert du fångat isen. Trevligt att du håller dig ovanför 🙂 Känner igen det här med att hamna i veligheten och precis just inget duger när man lägger ned så mycket tid osv. Men det är ju bara att scrolla förbi.

  Gilla

  • Tack så mycket Åke! Det är nog så att de flesta av oss hamnar där ibland. Ibland stämmer det bara, man vet precis vad man vill visa och ibland låser det sig. Man får försöka få det att lossna.

   Gilla

 16. Det brukar gå att klicka på 1 sen kommer de andra bakom i ett bildspel. Nu blir det bara 1 inbäddad i ett”dokument”.. sedan står det drivs med jet pack . Det har jag inte laddat ned… tänker jag när det blir så… har du sett eller hört det från någon annan?
  Snygga bilder, pinnen i pölen ser ut som ett badkar i min fantasi 🙂

  Gilla

  • Det är lite olika hur man lägger in bilderna. Här är de inlagda en och en, när de inte är så många, då får man klicka upp var för sig. I nästa inlägg kommer ett bildspel. Jag har inte heller gjort något val, vet inte varför ”jetpack” står där, men jag har sett ordet spöka lite här och var. Tack så mycket Eva, mitt nästa inlägg är på gång!

   Gillad av 1 person

   • Jag gillar teknik, men ibland hoppar jag över uppgraderingar typ som denna. Tänker kollar in det senare…ska bara blogga nu… 😂

    Gilla

    • Det vore bra om man som bloggar fick info när det händer något nytt med Wp. Men det kanske finns info om det någonstans. Nu har jag mitt nya inlägg inne. Trevlig helg!

     Gilla

 17. Jättefina. Också jag blir velig och klarar inte att välja en favorit.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: