Vårvintern pågår

Av: Jag

15 03, 2023

Etiketter:

Kategori: bilder, foton, vinter, natur, snö, photos, foto, bildserie, träd, fotografi, photography

45 kommentarer

Bländare:f/11
Focal Length:22mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

”Nu har jag allting, sa mumintrollet för sig själv. Jag har hela året. Vintern också.”

”Nu kom den hemlighetsfulla månaden med granna solskensdagar, takdropp och vindar och farande moln – och om nätterna skarp köld med skare och bländande månsken.”

”Solen hade bränt rakt in i drivorna som blivit spröda och sönderskärande som glas.”

Ur Trollvinter av Tove Jansson

Igår slask och melankoliskt stövelväder, idag hård skare och nästan hänsynslös sol. Vårvintern pågår. Snabba skiftningar i vädret, knöliga promenader, knagglig is överallt.

Plockar in några bilder nästan på måfå, dem ögat fastnar på när jag bläddrar. Nåt ska jag väl visa av allt jag fotar. Och snart är vintern all.

45 kommentarer på “Vårvintern pågår”

 1. Tack för denna njutbara vårvinterpromenad … älskar dina bilder! Snökarusell, kantis och grenglöd om jag ska nämna några favoriter, men jag gillar alla!

  Gillad av 1 person

 2. Jag har lovat mig själv och besökarna på min blogg att inte publicera fler inlägg med vinterbilder. Ångrar mig nästan när jag ser dina härliga bilder. Fast nu verkar det vara försent och någon ny snösmocka vill jag inte uppleva.

  Gilla

  • Jag såg det och tänkte att det skulle vara svårt för mig. Mars är en ombytlig månad och nog har jag hellre ljust på backen än den gråhet och de dystra himlar som det ofta annars är i mars. Tack så jättemycket Stefan! Nu kan snön sakta värmas av solen och rinna iväg.

   Gillad av 1 person

 3. Har njutit av din fantastiska bilder. Is och snö är vackert men nu hoppas jag på vårbilder.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Jättestort tack Anki! Roligt att du har njutit av bilderna, jag njöt när jag tog dem. Vi får se vad vädret ger. Fortsätter solen att skina så tittar nog vårväxtenar fram snart.
   Kramar till er!

   Gilla

 4. Du har verkligen lyckats samla ihop begreppet vårvinter med denna fantastiska samling, underbara stilleben och detaljer.

  Gilla

 5. Som vanligt en fröjd att kolla på dina bilder! hoppas det är mer vår än vinter, åtminstone på gång 🙂

  Gilla

  • Varmt tack Anna! Nja, det nog precis vårvinter med smältande snö och vårblommor som står som spjut i rabatterna. Jättehärligt!

   Gilla

 6. Fine set! Nice sunshine on all that white. Love what’s going on in nr16.

  Gilla

 7. Det blir vackert när man plockar in snön i bilden som du gör.

  Gilla

 8. Vilken härlig blandning bilder av vårvinter! ”Snövila” ”vinterklädda” och ”kantis” är några av mina favoriter. Alla bilderna är fina men det är alltid några som fastnar lite extra.

  Gilla

  • Vårvintern är min årstid, bara att älska. ”Snövila” kom sig av att jag inte kunde slänga överblommade blommor i zinkbaljan för att den var bottenfrusen. De fick hamna på snön på pergolabordet i stället. Och så kom det mer snö och jag blåste på den för att få tulpankronbladen synliga. Igår hällde jag ut den stora isklumpen och nytt vatten kom i och nu ska jag ut och syna den tunna isen, lättare att hantera. Tack så mycket Ulla!

   Gilla

 9. Älskar Semmelsamling och alla de andra. Fin och träffande text av Tove Jansson.

  Gilla

 10. Nu blev det allt så där underbara ”barajag” känslan som är min. Tove Jansson och du är en vacker kombination! Ditt måfå plock är fina, jag älskar ju snön och vårvintern. Nu får vi se om min kommentar kommer fram. Ha det gott ses igen!

  Gilla

  • Oh, så glad jag blir över att hitta dig här Tove! Tove Jansson är bara att älska och vårvintern likaså. Tack snälla du för din fina kommentar!

   Gilla

 11. Hipp hipp nu funkade det …
  Hälsningar Tove om du kommer i håg mig … bloggar nu på http://toviska54.bloggo.nu/

  Gilla

  • Jaa, det gjorde det! Visst kommer jag ihåg dig och jag har saknat dig. Har försökt flera gånger att hitta din blogg. Tack så jättemycket för länken, nu vet jag var du finns!

   Gilla

 12. Härlig bildserie 🙂

  Gilla

 13. Vilken härlig samling av snöfyllda foton från vinterlandet där det sakta men säkert strax övergår till vår. Semmelsamling, Sovtäcke och Snökragar!! Haha.. du är fyndig du och bilderna är vekligen fina, allihopa där Grenglöd har det lilla extra. .

  Gilla

  • Nu är snön borta och det är nog dags för våren att ta plats. Endera dagen börjar jag lite försiktigt med vårröjningen i trädgården. Vi har haft många riktigt vackra vinterdagar och jag har njutit i fulla drag. Semmelsamling tycker jag själv om och samlingar med avsågade trädstammar blev väldigt dekorativa med snötäcke på. Varmt tack Anita!

   Gillad av 1 person

 14. Årstiden som är just nu är underbar för man vet att nu blir det inte riktig vinter på ett bra tag nu är det faktiskt vår..härliga foton Du visar..👍 kram 🤗

  Gilla

  • Nu är våren här, så gott som all snö försvann i ett huj. Dags att spana efter vårblommor och små insekter som yrvakna pilar omkring. Stort tack Nicki!
   Kram!

   Gilla

 15. Snövila. Vilka kontraster både i färg form kyla värme. Snyggt!

  Gilla

 16. Du har verkligen ettvaket öga för skönhet.

  /Skvitt

  Gilla

 17. Härlig blandning av bilder! Spännande rostig låda du hittade, den med ett hänglås. Det väcker nyfikenhet. Och glasflaskorna i olika färger… Ursnyggt! Tack för en härlig bildvisning 🙂

  Gilla

  • Tack själv Susanne! Glasflaskorna står på altanen sen många år, några år riktigt gamla och några nyare. Jag tycker om att de skiftar utseende efter väder. Den rostiga kistan står på en kolonilott och jag gissar att den innehåller redskap. Snyggt sätt att förvara dem på.

   Gillad av 1 person

 18. splendides images et mots emplis d’un réalisme sensible / glæsilegar myndir og orð fyllt næmu raunsæi (Google trad)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: