Hanteras varsamt

Av: Jag

19 03, 2023

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, naturkonst, vår, vinter, is, photos, foto, bildserie, fotografi, photography

52 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:34mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

52 kommentarer på “Hanteras varsamt”

 1. Finastefina ögongodis. Tack för dessa bilder!

  Gillad av 1 person

 2. Så otroligt vackra bilder🙏

  Gillad av 1 person

 3. Ice paintings, beautiful 😀

  Gillad av 1 person

 4. Så vackra konstverk!

  Gillad av 1 person

 5. Älskar dina isblommor! Såå vackert!

  Gillad av 1 person

 6. Underbara små konstverk! Så läckert!

  Gillad av 1 person

 7. Dina isfoton är verkligen helt fantastiska!

  Gillad av 1 person

 8. Tulpanblomblad på is! Stora konstverk! Har testad frysa in lite av varje i frysen, bl.höstlöv. Men du är alltså ute på hal is? Så mycket wow som det går får du!!! Har en bukett tulpan på nedgående så jag ska göra en infrysning. Vissna blad är vissetvackert.

  Gillad av 1 person

  • Haha, nej Tove! Inte på hal is men jag har en stor zinkbalja i trädgården. Den har varit bottenfrusen men jag tog tag i problemet och fick till en tunnare isskorpa just innan minusnätterna försvann. Kul att leka men svårt att hantera de tunna isskivorna, de vill gärna halka en ur händerna. Lycka till med dina infrysningar och jättetack Tove!

   Gillad av 2 personer

   • Undrade lite hur du fick till det på isen 🤔😀 tänkte du är ju fyndig så att …

    Gilla

    • Jag brukar hålla i den frusna isskivan (kallt om händerna) och sen rikta den mot ljuset. Svårt att fota dock med ena handen upptagen med den stora sköra isskivan.

     Gilla

 9. Ja, det är lite knepigt att få till. När mitt barnbarn var med fotade han. Jättekul hade vi.

  Gilla

 10. Oj, så vackert! Underbara små konstverk.

  Gilla

 11. Fina foton, is är vackert. Titta in pà min blogg La vie sauvage. Jag har gjort lite grafisk konst.

  Gilla

  • Is är vackert i många sammanhang, i naturen som formationer, på pölar, som isflak och i min zinkbalja där jag låter blommor få en sista chans. Tack Maria! Kul att du tittar in, jag ska kolla din blogg så snart jag hinner.

   Gilla

 12. Väldigt vackert.
  Jag provade en gång att placera jordgubbar och blomblad i isfack som jag sedan fyllde med vatten. Tanken var att de skulle frysa så att jag skulle få fina motiv att fota. Det blev inte alls bra, men nu blev jag inspirerad.

  Gilla

  • Tack Stefan! Det är roligt att experimentera med is och isbildningar. Sen jag skaffade min stora zinkbalja i trädgården har jag fotat is på olika vis, i ganska många år. Dessförinnan var det bara naturis som gällde. Jag har också fryst in blommor och dylikt i frysen, men jag har kommit på att det som ger bäst resultat är enligt mig tunna isflak som man kan lyfta upp mot ljuset och fota igenom. Sköra är de och många halkar en ur händerna men man har kul.

   Gillad av 1 person

 13. Oj vad snyggt mina tulpaner i rött och gult har precis vissnat önskar jag hade kunnat åstadkomma något liknande som du har gjort..så fantasifullt och fint..🌷👍🌷

  Gilla

  • Du får ha en balja på balkongen för vissna blommor, det är vackert när de flyter omkring och kul när de fryser under nätter med minusgrader. Tack så mycket Nicki!

   Gilla

 14. Älskar din konstverk med tulpanblaf i is.
  Kramar från oss

  Gilla

 15. Nu har jag kollat upp skorna på min blogg; Lars plockade dem när han bodde på Lofoten; de har bott hos honom tills det blev för trängt hemma så de fick flytta på in på Sandgrund! 👐

  Gilla

 16. Så läckert med de infrusna tulpanbladen. Som små konstverk 🙂

  Gilla

 17. Snyggt ljussatt, hur fick du ljuset att ”gå igenom”? Jag fixade inte det.. Jag fotade inne med studioblixtarna, det var i en rund form så jag kunde inte få den att vara lodrätt 🙂 därinne igen lampa eller ljus… Läckert att du lyckas, skickligt jobbat.

  Gilla

  • Det här är en isskiva från zinkbaljan. Jag lyfter upp den försiktigt, iskalla händer. Håller den i ena kanten, stor är den ju och jättehal. Den ena dagen föll den och gick i kras efter några få foton men nästa dag lyckades jag hålla den tillräckligt länge och till och med vrida och vända på den. Tack så mycket Eva! Jag har kommit på att jag vill ha ljuset igenom så därför är det bra med nygjord tunn is.

   Gilla

 18. Ren konst! Fina färger.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

 19. Superläckert!!! Läste här ovan om ljuset i isen. Det var ett bra tips. Förstår att det kan bli lite av en utmaning med kylan och att det ju samtidigt smälter och blir halt. Riktigt fina bilder!

  Gilla

  • Det här har blivit en rolig lek med blommor och is sen några år, det började med att jag fotade löv som hamnat i baljan och frusit fast. Det är bra många isskivor som har slutat i skärvor men då får man börja om oh hoppas på is kommande nätter. Tack igen Susanne, roligt att du tycker om bilderna!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: