Marssolar och istappar

Av: Jag

31 03, 2023

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, vår, vinter, natur, växter, is, snö, foto, bildserie, fotografi, photography

38 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Till och med jag hade bestämt mig för att våren hade kommit den där dagen med 12 plusgrader. Började röja i trädgården lite smått, satt med näsan mot solen och funderade över var de små pigorna gömde sig.

Sen kom stormen. Snösnösnö – och snö. Så här mycket snö var det ett bra tag sedan vi hade, ens under vintermånaderna. Pulsade i snön runt huset och dokumenterade häpet drivorna. När solen åter visade sig var det ju det där gillavädret, sol på snö och vårvinterrepris om än lite snopet och sent. När jag sedan hittade marssolarna och de där vackra genomskinliga som hängde lite här och där som ett tecken på att nåt var på gång infann sig harmonin och livsglädjen igen.

Solen strålar även idag och trollhasseln blommar i snön.

Sista bilden är från marsslutet 2018.

38 kommentarer på “Marssolar och istappar”

 1. Beautiful!
  Plants covered with ice. Hopefully they cope with it 🙂

  Gilla

 2. Istappen med en spegling av granen bakom och i sin egen form, fyndigt, även om jag snart inte orkar med mer is och snö. Havsöringpremiär imorgon och de grunda vikarna är täckta av nattis…..

  Gilla

  • Den istappen fick jag syn på mot kvällningen och måste bara kliva ut fast jag var på väg in i bastun. Kul att du såg speglingen och det finurliga med formen. Som jag skrev så blev även jag lite snopen och fick tänka om och ta nya tag när snön kom åter. Hoppas att isen tinar så att premiären blir lyckad! Tack Hans!

   Gillad av 1 person

 3. Krispiga bilder fina bilder. Jo nu är man nog lite trött på de återkommande bakslagen på vintern. Imorgon är det vårmarknad här i samhället och nu är det 1 plus och snö/regn.

  Gilla

 4. Vet inte om det är något fel på mig; men helt klart är jag rätt så kyligt lagd, åtminstone vad gäller snö och is, jag blir varm av det och dina bilder!

  Gilla

 5. så klart solarna är mina favoriter 🙂 Med det starka gula så kan jag acceptera snön i bilden också!

  Gilla

  • Ja, du är ju där du är av en anledning. Snö och sol är bland det vackraste jag vet, men nu lurades vädergudarna lite. Snart nog kommer fjärilar och vårblommor. Tack Anna!

   Gilla

 6. Fantastisk istappar … och de lysande gula tistelsolarna är underbara! Fint fångat!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Spåtisteln blir jag alltid glad över när den lyser så vackert i snön och istappar är ju en sorts iskonst, barnsligt förtjust i dem är jag allt.

   Gillad av 1 person

 7. Så fina bilder. Vilka istappar! Om det kommer en sådan där vidrig tropikhetta i sommar, vilket det troligen gör, får vi ta fram dessa bilder och svalka oss med, eller hur?!

  Gilla

  • Haha, det får vi göra, om vi kommer ihåg det då. Istappar så här års är kul att spana efter och den med granspeglingen fann jag på min altan. Tack Eva!

   Gillad av 1 person

 8. vilka fina istappar och solen gör bilderna magiska.
  Kramar från oss

  Gilla

 9. Så fina istappar. Gillar särskilt 3an och 4an 🙂

  Gilla

 10. Du beskriver samma konstiga väder som vi har haft..🥴 men just nu med tredje dagen med Sol ☀️ så börjar det kännas som vår igen förhoppningsvis stämmer det den här gången..☀️🤔 dina istappar var så fina ja alla bilderna var fina..👍 ha en riktigt trevlig kväll nu Kram. 🤗

  Gilla

  • Det är bästa vårvintervädret, vi har en hel del snö kvar eftersom det kom så mycket. Jag sitter ute i trädgården och äter min lunchyoughurt så ofta jag kan och idag var en sån dag, så skönt! Tack så jättemycket Nicki. Jag är lite sjuk, men hoppas att det går över snart. Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 11. Vårvintern är gäckande samtidigt helt fantastisk. Igår pluss 15 grader!! Idag 0 grader och snö… Härliga bilder som verkligen illustrerar vädrets gäckighet. Inget svenskt ord, men visst är beskrev jag känslan bra, hi hi

  Gilla

  • Gäckighet är väl ett bra ord, haha! Vädret fortsätter så, kalas ute i +20° och sen sjönk temperaturen i rasande fart. Ni har vårvinter och vi har aprilregn. Tusen tack Eva!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: