About

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

 Jag är en ……, genomklok och lagom tjock kvinna i mina bästa år. Jag kan inte flyga som Karlsson på taket, men i  mina drömmar tar jag ett skutt och svävar iväg, högt över alla andra. Fritt, fritt svävar jag.

Andra viktiga fakta om mig:

Jag är

 • gift med en man
 • envis som en gammal get
 • som Fantomen; snäll mot de snälla…

Jag har

 • tre vuxna barn: dotter, dotter, son
 • fem barnbarn
 • mina föräldrar i graven
 • tre syskon: syster, (jag), bror, syster, i fallande ordning
 • två kraftmostrar och en storfiskarmorbror i livet (urspr 8 barn)
 • en fin faster (de var 13 barn av blandad sort)
 • 50 kusiner (45 i livet)
 • haft en sköldpadda. Hans rytm passade mig som handen i handsken. I 28 år hade vi honom. Fortfarande, efter många år, saknar jag hans klonkande när han klättrade upp mot golvlisterna.
 • hus och torp; alltså mycket trädgård att ta hand om men också njuta i och av
 • snittblommor i vas på toaletten och en vargspindel på väggen
 • en Nikon D 5500
 • en Fuji Finepix X 100 som oftast ligger oanvänd. Den gav jag bort till ena livsnjutaren, febr-2020. Hon blev väldigt glad.
 • en Panasonic Lumix DMC-TZ40. Kamera att alltid ha med sig. Den har dock tjänat ut och behöver ersättas med en bra kompakt snarast.
Jag
 • älskar vintern men de andra årstiderna är inte så illa de heller
 • ser fotomotiv överallt

58 kommentarer på “About”

 1. Hej! jag vet att du blogg-pausar just nu men du kanske kollar kommentarer ibland? Ville bara tacka dig för inspirationen, och hoppas att du inte har något emot att jag nu startat en fotoblogg själv, vid sidan om min vardagsblogg. Du är en fin förebild! :-)!Testade lite olika teman, men tycker allt att den du har är väldigt bra. Bilderna blir lagom stora. Kram

  Gillad av 1 person

  • Jodå, lite då och då tittar jag in. Satt och kollade på dagens foton och såg då att det dök upp en kommentar. Så kul att du startar en fotoblogg, inte kan jag ha något emot det! Roligt om jag kan inspirera, tack så hemskt mycket för berömmet! Enda nackdelen med Duotone är att den bara tar en bild i taget. Jag skulle nog behöva starta en där jag kan visa bildserier, det gillar jag. Då fick det bli parallellt med den här. Får se. Jag vet just nu inte hur jag gör, är lite trött. Du tar jättefina bilder, det ska bli roligt att kolla in på din fotoblogg!
   Kram

   Gilla

 2. Vad roligt att hitta din fina blogg. En bild och en pyttesmula text det gillar jag. Dig ska jag följa om jag nu lyckas klicka i rätt ställe….
  Välkommen att titta in på min blogg -en bild och en pyttesmula text, fast en annan typ av bild :o)

  Gilla

  • Tack och välkommen till min blogg, Ritande mamman! Det varierar hur mycket text det är under bilderna, från inget alls till rätt så mycket. Men mest är det sparsamt. Jag ska titta in till dig, men jag sparar det tills jag har sovit, håller på och strular lite med min nya dator och huvudet är trött.
   Godnatt!

   Gilla

 3. Jag gillar verkligen din blogg!

  Gilla

 4. Nu hittar jag inte den bilden med staty och tofflor…

  Gilla

 5. Hej!
  Har talat med Svante idag, han nämnde om att du ville ha en lättare kamera.
  Skriv ett mail till mig, assar@nordfors.net Jag tänker inte försöka sälja något men, jag har haft en tung Nikon utrustning, D300 med batteripack och en Nikkor 70-200 /2,8. mm. Nu har jag en kamera, Lumix FZ200, 25mm – 600 i mm, f/2,8 genom
  hela zoomområdet. Fina bilder tar du 🙂

  Gilla

  • Kul att du hör av dig, Assar. Jag har just anlänt till torpet och har dålig uppkoppling så jag kan inte ladda ner tunga sidor. Jag kollar kameralänken när jag är i stan igen efter helgen. Det är Panasonic Lumix jag har varit inne på, men jag tror att jag behöver en miniliten att stoppa i fickan när jag åker ner på stan och så. Tack för beröm!

   Gilla

 6. Tack för gillandet, Maskrosen och välkommen till min blogg!

  Gilla

 7. Hej! Snälla, kan inte du ringa mig så snart du ser detta? Det handlar om en av dina bilder… Och det är jätteviktigt, såklart! 🙂 Du når mig på 08-122 07 404. Hälsningar
  Therése

  Gilla

  • Kära Ninna, om du visste vad glad jag blir! Just nu behövde jag precis det, en uppmuntran! Har en massa svåra undersökningar framför mig och … har tappat modet kan jag nog påstå. Det kan dröja lite innan jag orkar ta itu med Awarden, men glad blev jag. Tack än en gång!

   Gilla

 8. Thank you for liking my blog, Yelling Rosa, and welcome/tervetuloa!

  Gilla

 9. Hej jag har haft ett långt uppehåll i min blogg men tagit upp det igen. Gillar verkligen dina bilder som ”talar till en”. Även jaghar tre barn och 4 barnbarn och är lagom tjock. Mamma och pappa i graven. Tre syskon i livet, bara systrar och en stoooort antal kusiner. Har dock ingen aning om hur många :D. Hit kommer jag ofta, välkommen till mig du också. Fast jag skriver mer än fotar!

  Gilla

  • Tack för det, Kvinnotankar! Roligt att du gillar mina bilder. Det låter som om vi har ganska lika familjeförhållanden med stor släkt. Jag kollar in till dig också!

   Gillad av 1 person

 10. Jag tänker inte komma hem till dig och gå på toaletten. Och det beror inte på snittblommorna.

  Gilla

  • Inte? Jag ska tala om för dig att snittblommorna ändå är borta. Nu tar snart Dr Westerlunds blomma över hela rummet.

   Gilla

 11. Alltså, nu är jag ju inte bjuden. Men ville bara tala om att jag i alla fall inte hade kommit.

  Gilla

  • Ibland ljuger du så att man nästan tror dig, Anna. Men jag tror visst att du hade kommit om jag hade bjudit. Jag har en gästtoalett med en ängel och en groda och en… hel saga. Ingen vargspindel.

   Gillad av 1 person

   • Men allvarligt: känner du inte obehag alls inför att ett exemplar av Sveriges största spindelart inomhus?

    Gilla

    • Nej, Det gör jag inte. Jag är en mogen kvinna och inser att det finns större hot än några små spindlar här i livet.

     Gilla

     • ”Små”?
      Jaja, i vilket fall är jag avundsjuk på sådan inställning. Men en sak ska sägas till vargspindelns försvar (googlade efter att ha läst här): Honan tar hand om sina små barn i början på så sätt att hon delar med sig av sina byten till dem. Det är fint gjort av vargsspindelshonan – hon är inte en dålig mamma i alla fall!

      Gilla

      • Så vitt jag vett så har vi bra föräldraförsäkringar här i landet. Det finns inga skäl alls för henne att inte vara en bra förälder, hon får bra betalt för det.

       Gillad av 1 person

 12. What a beautiful blog! I discovered with happiness your sensitive and luminous world… 🙂

  Gilla

 13. Your shadow lot of talk about you

  Gilla

 14. Vilken härlig presentation av dig! 🙂

  Gilla

 15. I see many beautiful / interesting pictues on your blog. I will follow you.

  Gilla

 16. Det finns mycket av både det ena och det andra i Ditt liv !

  Gilla

 17. Hej Jag, min ganska nya bloggvän! Upptäckte idag den här sidan OM dig! Så trevligt att läsa och få veta lite mer om dig 🙂 Jag har också haft en sköldpadda under många åt – hon hette Edla Sköld, men kallades ”Paddis” 🙂 Tyvärr rymde hon och blev överkörd av sopbilen… numer får jag glädja mig åt äldste sonens fem sköldpaddor, varav två är kläckta i en hink med sand hos honom, men uppfödda hos oss. De två heter Paddington och Lilla Rutan 🙂 och är runt 10 år nu 🙂 De andra heter Gunnar, Torsten och Diddi 🙂
  Vill bara tillägga att jag är såå glad att jag hittat dig … och du är en fantastisk fotograf!
  Kram

  Gilla

  • Så roligt Anki! Sköldpaddan var egentligen dotterns men hon lämnade den hos oss, i sin första lilla lägenhet klarade hon inte av hans klonkande. Så tråkigt med Paddis, det var just det jag fasade för de gånger vår sköldpadda rymde, men vi lyckades hitta honom varje gång. Det låter fantastiskt med egenkläckta sköldpaddor!
   .
   Jag säger det samma till dig, Anki, roligt med nya bloggvänner och särskilt en som kan det mesta om naturen. Jag har lärt mig massor genom kameran, man vill ju veta vad det är man hittar, men nu vet jag att om jag inte hittar fakta så kan jag vända mig till dig. Och fotografera, det gör du toppenbra!
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: