Döden på eftermiddagen.

Av: Jag

10 05, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, djur, foton

27 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:18mm
ISO:125
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

I en liten slänt i min trädgård på torpet slutade detta smäckra rådjur sitt liv någon gång mellan påsk och valborg. Jag kan inte se annat än att jag har haft besök av ett lodjur och det gör mig upphetsad. En lokatt i min trädgård! Varför var jag inte där?!

27 kommentarer på “Döden på eftermiddagen.”

  1. Vi har många gånger utan vår vetskap djur i vår närhet som vi gärna velat se. Vi får nöja oss med spåren av dem! I söndags kom brorsan på färska björnspår på fäderneskogen i Harg.
    http://c.rovobs.se/statistik_rovobs_karta.asp?id=12591

    Gilla

    • Ja, lon är nog ganska vanlig hos oss, jag har fotat spår vid vår timmerstuga på vintern och grannarna har sett lodjur. Att lyckas få syn på dem däremot kan man bara drömma om. När jag var på skogspromenad i påskas med livsnjutarna såg vi något som såg ut som björnspår, men vi var osäkra. Den äldre livsnjutaren har dem på foto, jag hade helt glömt bort det. Tänk om…

      Gilla

  2. Är du säker på att det är Lo och inte varg eller Järv?

    Hemikram

    Gilla

    • Jag är nästan säker på att det är lo, eftersom jag vet att det finns lo i trakterna och ingen har sett något av de andra djuren. Se mitt svar ovan till BeBest.
      Kram

      Gilla

  3. att de blivit så helt ..rent avgnagt ,en lite chockande upptäckt ,skulle jag ha tyckt ..

    Gilla

    • Ja, det är förunderligt. Metodiskt gjort är det. Lodjuret har stått där ostört och ätit sitt skrovmål. Undrar vad jag ska göra med benen?

      Gilla

      • ja vad kan du tänka dej ? göra en grav kanske , i närheten ..är det möjligt .
        Jag tycker det känns fel el ovärdigt att bara städa ..slänga i sopor ..även om jag inte är vegetarian

        Jag brukar begrava fåglar och sånt ..men det här är kanske så stort ..iaf inget kött på som kan ruttna ..ben kan multna i jorden

        Gilla

  4. När pappa var liten fanns det lo i skogen där han bor (gränsen mellan Skåne, Småland och Halland). Har bara sett de vackra djuren i djurparker.
    Har sett rävdödade rådjur. Och påkörda… Är inte påläst nog att säga ngt om vad som hänt. Saken är den att det går fort, så är hela kroppen renäten.
    Kramelikramar och allt gott till dej

    Gilla

  5. Om du varit där hade nog lon inte vågat sig fram?

    Gilla

  6. Äter lodjur så rent? Jag hittade ett exakt likadant utanför huset igår. Det kan inte ha legat där länge för då hade mina hundar sett det tidigare. Hur är det med vargen då? Äter den lika rent? Det droppade förtfarande lite blod från kraniet.

    Gilla

    • Men så lustigt! Jag vet faktiskt inte alls hur det brukar se ut efter ett lodjur. Några vargar har inte synts till i mina torptrakter, medan lodjuren finns där, det vet jag. Man borde kanske ställa frågan till en expert?

      Gilla

  7. Spännande Jag! Ja vi vill ju vara med när det händer, men ack så svårt många gånger 😉

    Gilla


Lämna en kommentar