Bilersättning

Av: Jag

25 06, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, fordon, foto, foton, photos, sommar

18 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:26mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Epatraktor2

18 kommentarer på “Bilersättning”

  1. Oj nu blev jag nostalgisk 🙂 En blå ”Dutt” hade syrrans kompis som vi fick åka med. Att han var en snygg kille gjorde ju inte saken sämre 🙂

    Gilla

  2. Helt klart ett par snygga fordon. Själv har jag aldrig ägt någon. Är väl inte så vanlig i storstäderna nu för tiden.
    En hel del rost i baken på den svarta epa-traktorn.

    Gilla

  3. 1954 skaffade pappa en röd Volvo 445 med extrautrustningen defroster och kupevärme. Det var så de hette innan de fick tilläget Duett, 40 friska kusar spakade under motorhuven. Växellådan hade 3 växlar framåt med osynkad första växel. Toppfarten låg någonstans vid 115-120km/t även om hastighetsmätaren var graderad långt högre. 75km/t var den hastighet bilen trivdes bäst med. Det var den kärran jag använde till lördagsdansen och körde som en galning med på Roslagens knixiga, kurviga och smala grusvägar. Det var mycket som den bilen fick vara med om innan den pensionerades i slutet av 60-talet.
    Den där blå skulle jag kunna tänka mig att ha.

    Gilla

    • Mycket nostalgi i den bilhistorian! Det låter som en väldig hög toppfart för den tiden. Ja, den blå är en pärla, tycker jag.

      Gilla

  4. Heej där! Häromdagen såg jag en bil som stod parkerad utanför mitt hus,väldigt lik en polisbil..skillnaden var bara att det stod målat ”Snuten” på den,istället för polis..hihi..jag borde ha tagit en bild på den,den såg roligt ut =) Jag har inte sett den efteråt,kanske den fått körförbud 😉 Kram!

    Gilla

  5. Jasså! Kan det vara samma bil? Lustigt..jag såg den utanför mitt hus,någon har tydligen fotat den i alla fall =)

    Gilla

    • Det är förmodligen den bilen, det kan ju inte finnas så många. Lustigt sammanträffande igen att du skulle berätta om den just när jag hade sett den!

      Gilla

  6. De där ser man inte här, men en massa gama bilar, bara synd att man sitter vid ratten när man ser de gama Citroën 2CV ha sina veteranrallyn… Som de är utsmyckade sà…

    Gilla

    • Ja, 2CV är en fin gammal bil. En sån stod färdig för mig när jag jobbade som au-pair, men jag hade inget körkort. Det måste var roligt att se dem i ett veteranrally!

      Gilla

  7. Nostalgi …
    Kram

    Gilla

  8. Men vad skumt egentligen,fast roligt så klart! Jätte konstigt detta med bilen faktiskt =)

    Gilla


Lämna en kommentar