Vackert skal.

Av: Jag

11 09, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, fruktobär, natur, naturkonst, photos, sommar

31 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:42mm
ISO:110
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

I dagligt tal används nog ”ett vackert skal” lite förklenande, om något där ytan är vackrare än innehållet, men här går yta och innehåll hand i hand. Och här en fras som jag ofta upprepar: Jag upphör aldrig att förundras över naturens skönhet och snillrikhet.

31 kommentarer på “Vackert skal.”

  1. Håller helt med!

    Gilla

  2. Oj vad vackert.
    Först trodde jag du varit ute och dykt. Fångat en havssnäcka. Sedan såg jag en av taggarna. Visst är vår natur vacker. Det gäller bara att hitta och dokumentera dess skönhet. Det gör du.

    Gilla

  3. Häftig badmössa var min första tanken men inte vet jag med någon större säkerhet vad det är du visar nu, Nätmelon? Kul bild!

    Gilla

  4. En favorit frukt. Vackert i alla sina stadier.

    Gilla

  5. Fint mönster ..men såg inte att det var ett melonskal…trodde först det var en svamphatt 🙂

    Gilla

  6. Jättefin bild där jag tillslut lyckades klura ut att det var ett melonskal … Inte alldeles helt lätt … Strukturer är kul att fota …
    Men nu är det för min del höstfärgerna som är prio 1 … Längtar till fjällen nu … Det är makalöst vackra under några veckor framåt … // Maria 🙂

    Gilla

    • Tack, Maria! Jag fascineras ofta av just skal med deras strukturer och sparar ditt och datt här och där tills jag slänger det ofotat. Men det här fick komma ut och fotas och då hade det dragit ihop sig lite genom att det torkat.
      .
      Jag förstår att det är de vackra höstfärgerna där uppe som lockar nu. Jag har fått hålla mig till objekt i närområdet, läs: runt huset, eftersom min kropp inte har varit så samarbetsvillig den senaste tiden. Här har höstfärgerna inte riktigt satt fart ännu, ser bara lite rött lövströssel på vägen när jag tittar ut genom fönstret på övervåningen av torpet. Och några enstaka löv i toppen av stora lönnen rodnar.

      Gilla

  7. Spännande bild där man verkligen får sätta igång hjärncellerna om man vill lista ut vad det är.

    Gilla

  8. Jag gillar, och vill skriva, men jag är så dödstrött att jag inte får ihop det. Du har ofta så himla intressanta bilder.

    Gilla

  9. Mycket vackert! Men vad är det?

    Gilla

  10. C’est beau une écorce de melon ;O)

    Gilla


Lämna en kommentar