Eureka!

Av: Jag

15 09, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildspel, blommor, foto, foton, photos

28 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:46mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag satt och såg på ett trädgårdsprogram och tjoho! Där fick jag syn på det blomnamn jag letat efter och som många av er ville veta. Några av bilderna i bildspelet känner ni kanske igen,  de vackra blomaxen som jag visat i tidigare inlägg, och nu vet jag alltså: MONTBRETIA, en Irissort är växten. Jag tassade in i grannens trädgård idag igen och fotade montbretian överblommad, dekorativ även nu, eller hur? Den blomman kan jag tänka mig att ha i min trädgård.

 

28 kommentarer på “Eureka!”

  1. Den är helt klart dekorativ.
    Hade du inte spade med dig?
    Då hade allt varit klappat och klart.

    Gilla

  2. Verkligen dekorativ!! Ha, ha…det har hänt att jag har också smugit in till grannen och fotat😊!

    Gilla

    • Jag gör det lite då och då, hon har så mycket vackra växter. Ibland går jag dit när hon är hemma, men det blir inte några bra bilder då, jag behöver vara ostörd.

      Gilla

  3. Du få be att fröna flyger över till din trädgård..:-)
    Mycket vacker växt.

    Gilla

  4. Visst blir man glad när man hittar vad det är 🙂 De verkar vara giftiga när jag kollade lite snabbt. Lucifer fanns det en variant som hette 🙂 Men skall nog införskaffa en variant tills nästa år. Tackar för spaningen!

    Gilla

  5. Vassa bilder. Vassa.

    Gilla

  6. Fantastiskt fina foton av denna vackra irissläkting! Den blomman borde väl finnas i fler trädgårdar? Lyssna med din granne om du får några av fröna i frukterna!

    Gilla

    • Tack, BeBest! Den kanske finns, men jag är inte så bevandrad. Jag lär höra med grannen, hon får massor med äpplen av mig.

      Gilla

  7. Åh va det en Iris…jag har då aldrig sett vackrare blomma.
    Förstår att du smyger in och fotograferar denna vackra växt…och jag håller med om att man fotograferar som bäst i sin ensamhet då man liksom blir uppslukad av motiven då man söker de bästa vinklar för att få till bästa fotografiet.
    kram

    Gilla

    • Ja, det visade sig vara en iris, men helt annorlunda än de irisar jag har sett. Visst är den vacker. Går jag dit när grannen är hemma så visar hon mig runt och vi pratar och jag kan inte slå mig till ro vid en växt och ta så många bilder jag vill… ja, du förstår nog.
      Kram

      Gilla

  8. Ah, den där vackra blomman har jag aldrig lyckats med. Tyvärr! Har inte ens en granne vars staket jag kan titta över och nhuta 😉

    Gilla

  9. Beautiful…

    Gilla

  10. Mycket vacker blomma!

    Gilla

  11. Vacker blomma och fin bild. Har aldrig sett denna fina blomma förut.

    Gilla


Lämna en kommentar