Äntligen!

Av: Jag

10 07, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, insekter, natur, sommar

12 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:190mm
ISO:220
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Äntligen har jag lyckats fota en slända! Eller rättare sagt var det redan under midsommarhelgen jag gjorde det, när jag testade teleobjektivet. Det är en blå jungfruslända, tror jag. Nära vatten var den inte, utan på vår tomt och där har jag också tidigare hittat mängder med vingar av just jungfrusländan, vid brunnen. Märkligt.

12 kommentarer på “Äntligen!”

 1. Åh vilken skönhet! Måste nog gå ut på sländjakt med kameran!

  Gilla

  • Ja, visst är den vacker,ser nästan svart ut mot allt det gröna, men ska vara blå. Jag var ju inte ute på sländjakt precis, den dök upp bara så där och fastnade på foto. Ska nog ta med mig teleobjektivet och gå samma väg i skogen som igår, där fanns många stora fjärilar som var på för stort avstånd för kunna fotas med ett normalobjektiv. Eller ska jag läsa manualen för nya kameran? Hmm, svårt beslut.

   Gilla

 2. Den blev ju precis så lyckad som jag önskar jag kunde få till det men jag har inte ens ett endaste foto med jungfruslända på att visa.
  Vingarna vid brunnen har fallit därför att antingen en trollslända eller en sädesärla tagit sig en delikat(?) middag på jungfrusländan och lämnat det som inte passade på backen.

  Gilla

  • Nu förstår jag vad svärsonen menade med att jag kunde få bättre macrobilder med teleobjektivet! Trögtänkt som jag är hade jag tänkt att jag skulle spana mot trädtopparna med det, men som jag skrev ovan, så hade jag behövt det igår för att fånga fjärilarna som inte ville vara nära mig! Känner mig plötsligt rik, kommer ju inte att lägga min Nikon åt sidan för att jag har köpt en ny kamera utan kan använda dem växelvis efter behov! Lite roligt är det att jag har tagit ett sländefoto på en slända som inte du har, haha! Jag minns att du skrev om vilka som mumsat i sig sländorna tidigare!

   Gilla

 3. Det blev absolut en lyckad bild på sländan, den här bilden ska du vara stolt över tycker jag. -Bra jobbat!
  Morgan

  Gilla

 4. Den är verkligen otroligt vacker! Jag hade trollsländejakt förra året och fick en på fisketävlingen 2010. Såg några på avstånd igår. De är sååååå vackra. Supersnygg bild!
  Kraaaaaaaaaaaamar och allt gott till dej!!

  Gilla

 5. Helt underbar bild! Den skall du verkligen känna dig nöjd med!

  Gilla

  • Jag tror att jag ska det! Den blev visst ganska bra?! Jag gillar att man ser alla vingarna, de brukar ju ofta ha dem tätt efter kroppen när de vilar.

   Gilla

 6. Vansinnigt fin. Vi har många vackra sländor nere vid dammen men jag är ingen fotograf.:-)

  Gilla

  • Tack, Linda! Men… hade du inte en fotoblogg parallellt med din andra? Jag upptäckte den för sent och tänkte att jag skulle kolla på bilderna och sen glömde jag bort det.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: