Som vi vill ha det.

Av: Jag

10 10, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, höst, natur, växter

24 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

24 kommentarer på “Som vi vill ha det.”

 1. Vilken konstig matchning av färg som WP gjorde denna gång?

  Men trädet BRINNER verkligen!!

  Hemikram

  Gilla

  • Ja, jag blev förvånad. Men jag tror att det är de ljusare partierna under det orangea som drar åt lila i bilden. Det är ju inte WP, utan bloggmallen Duotone som gör matchningen. Ja, det glödde verkligen i solen!
   Kram

   Gilla

 2. Ja just det! Precis så ska det se ut på hösten!

  Gilla

 3. Vilka färger. Älska hösten och dess glödande, gnistrande färger. Tyvärr är det inte lika speciellt här uppe som det var nere i Skåne. Här blir det gult och sedan ramlar de av.
  Finfint!

  Gilla

  • Jag måste erkänna att den här hösten inte har bjudit upp till dans med sina färger på riktigt än. Det här trädet hittade jag under en promenad förra hösten. Inte heller på mitt torp har lönnarna rodnat som de brukar, men jag hittade en brinnande lönn på vägen dit. Men vildvin och rådhusvin glöder av färg på alla väggar! Tack!

   Gilla

 4. Nu ska jag ställa en fråga till dig. Får jag skriva ut denna bild, och hänga den på väggen? Den har så häftig färg att det nästan är otroligt.
  MVH
  Svante

  Gilla

  • Om det går att skriva ut från bloggen så kan du visst göra det. Frågan är hur bildkvaliteten blir på det sättet. Det stod där och lyste i solen, det såg ut som om det visade upp sig och dansade. Men du ser hur blekt det är i omgivningen…

   Gilla

 5. Det gick jättebra, lät Fast Stone ImageViewer sköta utskriften.
  Tack
  Svante

  Gilla

 6. Fast Stone Image Viewer, är ett jättebra bildvisningsprogram gratis till och med, googla på det, kan inte tänka att du skulle bli besviken.
  Svante

  Gilla

  • Ska bli, tack!
   EDIT:
   Det ville inte bo på min Mac. Maken har laddat ner det till sin dator och jag ska väl testa det vid tillfälle, när han inte sitter vid den.

   Gilla

 7. Exakt de färgerna har jag i mitt egenvirkade sängöverkast: den djupgula, den brandbruna orangea och det djupa våta trädbruna. 🙂

  Jag älskar de där jordiga brinnande höstfärgerna.

  Gilla

 8. och ett så högt träd ..att få med hela så där .mäktigt .
  Förresten tycker jag att min medvetenhet växt ,,seendet ..ser här de skarpa gränserna fyrkantigheten ..i de skuggor som faller på marken
  , märkt att jag ser tydligare skugg / ljus spelet här hemma i trädgården …
  kanske påverkat av,tränar mitt seende med dina bilder .

  Så som jag tyckte det var då jag gick på bildterapikurs ..som om jag såg stan på ett helt annat sätt då jag gick hem därifrån ..liksom då jag just varit på nån konstutställning ..

  Mmm ..vet inte om jag kan göra mej förstådd ..??
  kommer att tänka på ..att .. det kan ha med nåt sånt att göra som det Peter Englund sa om Tranströmmers poesi (som också gäller all annan kvalitativ konst)
  ”i förtätade genomlysta bilder ger oss mer tillgång till det verkliga ”
  tro …tro trot om ni vill ..men för mej är det på den nivån !

  Gilla

  • Men snälla Alfve – tack! Jag förstår precis vad du menar med att du börjar se på ett annat sätt och jag är glad om jag har påverkat dig till det. När man har börjat se så kan man inte låta bli att se. För mig kan det ibland bli nästan plågsamt när ögonen scannar av omgivningarna efter motiv, men bara ibland, oftast är det roligt. Men du verkar se mycket medvetet på bilder, har jag märkt, du har berättat tidigare hur du tittar och försöker förstå, ser hur ljuset och skuggorna faller bl.a. Så roligt om jag med mina bilder har fått vara med och göra dig ”mer seende”!

   Gilla

 9. vilken underbar färg! Hösten är verkligen vacker med alla sina färger 🙂
  Kram

  Gilla

 10. De flammar här också fast oftast kort. Vi har stormar som kommer rullande in vid den här tiden (höst, vinter och vår och så lugnar det ner sig över sommaren) så bladen åker av fort som ögat.

  Gilla

 11. Hahaha, kan instämma i det. Tokigt det blev.

  Kram

  Gilla

 12. Jag tänkte på karnevalen i Rio, Brasilien. För min del tänker jag att trädet är, precis som karnevalsdeltagarna utsmyckat!
  Mycket vackert och jag tycker om att trädet ser så stort och majestätiskt ut!
  Kraaaaaaaaaaaaaaamar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Det stod där och dansade i sin praktfulla dräkt, det gjorde det och jag bara hänfördes. Det är högt, men ändå smidigt, vackert byggt, trädet.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: