Frihet

Av: Jag

01 02, 2013

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, himmel, musik, natur, växter, vinter

14 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

”Freedom’s just another word for nothing left to lose” dök upp i mitt huvud. Så ja, jag ger er den.

14 kommentarer på “Frihet”

  1. Nu när jag ser ditt foto inser jag att jag borde veta bättre! Varför då?

    Jo kaveldunets frökolvar fotar jag gärna när tillfälle ges och ifall de är hela men de som börjat lösas upp för att släppa ut sina frön i frihet så de kan flyga för vinden till nya platser, dem brukar jag gå förbi och tycka att det var ju synd, för där hade det kunnat bli ett stiligt foto annars i det här fina solskenet.

    Du såg det på ett annat vis och för dig blev de trasiga kolvarna med sina lätta fröpenslar ett så mycket vackrare och mer intressant motiv än de strikta utropstecken jag tar med mig. En bild kan ibland säga mer än tusen ord och stort tack för att ditt foto gav mig en ny syn på saken.

    Jag skulle även berätta om minnen från elevtiden vid Norrtälje Lasarett med Janis Joplin snurrande på skivtallriken sommarkvällarna igenom men då räcker nog inte tusen ord och som tur är finns det inga bilder.

    Gilla

    • Vad säger man? Att det alltid är härligt att få/ge en aha-upplevelse. För mig är kaveldunet nåt som i sig har en explosiv frihetslängtan som man inte kan stänga inne. Det förstod jag när jag en gång tog in dem och satte dem i vas. Janis Joplin var nog sinnebilden för en längtan.

      Gilla

  2. Frihet är komplext… Men det är ett fint begrepp…

    Gilla

  3. Kaveldun är vackra, både hela och utslagna!

    Gilla

    • Det är de. Man ska bara akta sig för att ta in dem om man inte lackar dem. Det blir mycket frön när de exploderar.

      Gilla


  4. Jag älskade denna artist då hon levde, tyvärr kan jag inte hålla med om att hon står för frihet, då hon var fångad i missbruk, och avled av överdos 27 år gammal. Din bild är fin. Lägger in en länk med andra bilder, speciellt i slutet.
    Svante

    Gilla

    • Tack Svante. Jag säger inte att Janis Joplin står för frihet. Jag kom bara att tänka på låten som Kris Kristoffersen skrev och hon sjöng, det är nåt så poetiskt över de orden.

      Gilla

  5. Hoppas denna länk fungerar bättre en den jag skickade förra gången.
    Svante

    Gilla

  6. Häftigt.

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

  7. pfoffs bara så där 😉 jag såg nu att du har nikon D 60 och den tar du så himla bra bilder med .Det är alltså inte nödvändigt att ha en nikon D700

    Gilla

    • Ja, det smäller till och så far de ut! Ja, min kamera är en enkel instegskamera, vilket innebär en kamera för såna som vill kliva in i systemkameravärlden. Jag har inte känt något större behov av att byta ut den.

      Gilla


Lämna en kommentar