Svar på bildgåtan.

Av: Jag

03 02, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, frost, saker

24 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:30mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag har totalt glömt bort att avslöja svaret på den bildgåta ni fick av mig den 22 december. Så här ser den ut, inte världens bästa bild, men den jag har tillhands just nu. Kan ju byta ut den vid tillfälle. Visst ser ni nu vad det är?

24 kommentarer på “Svar på bildgåtan.”

 1. Den bilden har sin charm! Fint arbete, gillar att se glasblàsarna i arbete…

  Gilla

 2. Ja nu tror jag…. en glaskupa ?

  Gilla

 3. Formen är opraktisk så jag säger att det är ett glas till en vägglykta.

  Gilla

 4. Fuskar och läser ”fågelmatare” på etiketter…Så det är fröna man ser nedtill alltså? Erkänner att jag inte hade en aning…

  Gilla

  • Egentligen är det ju inte fusk, jag skrev dit det medvetet, ni skulle ju få svaret. Ja, det är fröna man ser nertill. Det är Eva Solo som har designat den här och den är mycket modernistisk. Jag fick den av barnen förra julen eller var det till födelsedagen? Jag gillar den, eftersom glas är så vackert. Fåglarna är lite misstänksamma först, men sen vågar de sig in.

   Gilla

 5. Fräck bild ändå.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 6. Fågelmatare… Det hade jag aldrig kunnat gissa! Otroligt effektfull och fin bild. 😀

  Gilla

  • Tack, Rozie! Det är kul när det finns folk som kan tänka utanför ramarna och skapa något helt nytt. Såg du själva gåtan? Om du trycker på länken ”bildgåta” under den här bilden kommer du dit.

   Gilla

 7. Men hur har du fått den att sväva fritt i luften?
  Svante

  Gilla

 8. Jag har raderat min blogg idag, vet inte om jag i fortsättningen vill vara med där storebror övervakar allt.
  Svante

  Gilla

  • Har du? Igen? Är det nya fakta som har kommit fram om övervakning och kontroll? Jag antar att jag inte heller fortsätter så länge till.

   Gilla

   • Kommentarer till min sista blogg blev stoppade, och då är det meningslöst att skriva, om man nu inte skriver om Kungahuset, och hur kul det är med nya sessor, som måste få en Nanna, då Mamma inte orkar med sitt barn.Jag kommer att följa din blogg ett tag till, men är inte säker på att jag kommer att ha internetuppkoppling så länge till, fick ut TV:n i November, och sa upp TV licensen, men nu har jag en manick som kan ta emot TV, och då ska jag betala för något jag aldrig använder.
    Svante

    Gilla

    • Vad var det du skrev om som var så farligt? Men nog måste du väl ha internetuppkoppling, du blir ju isolerad annars!?

     Gilla

 9. Vad är det jag ser bland kommentarerna? Funderar du på att sluta blogga? Varför?

  Gilla

  • Det är väl en känsla av stagnation, fotodepp/-dip, att jag inte förmår komma vidare eller ens leverera nödtorftigt så att bilderna berör och då blir bloggen ett måste och inte en glädje. Sen är det väl den allmäna känslan av att vi inte riktigt orkar vandra runt längre hos varandra eller kommentera som förr, det blir att man slänger iväg ett gillande och det känns lite stumt. Dynamiken har dalat, många har slutat blogga. Det kommer nya, det är sant, men då får man göra en ansträngning och kolla upp och… jag vet inte om jag orkar det.

   Gilla

   • Förstår känslan. Har haft svårt att hitta fotoinspirationen själv de senaste veckorna. Men jag tycker ju inte att dina bilder visar brist på inspiration!

    Orken och tiden att skriva inlägg och kommentera går ju också upp och ner. Inte behöver man lägga av för det!

    Jag har för flera år sedan när det bara blev för mycket med bloggen testat att ta tidssatt paus. Det fungerade bra för mig den gången.

    Dina bilder är väldigt inspirerande, men du ska inte blogga för vår skull utan för att du själv trivs med det och mår bra av det! 🙂

    Gilla

    • Tack, Inger. Du har ju tagit så många underbara bilder på er resa och även därefter, fågelbilderna är suveräna!

     Jag får ta det dag för dag, så får jag se hur jag gör.

     Gilla

 10. Tack själv! Jo, det är sant att jag fotograferade de där fågelbilderna och även några bilder med mobilen när jag promenerade genom Sölvesborg en dag i förra veckan. Samt några ytterligare bilder. Men jag brukar fotografera flera bilder varje dag och så har det inte varit nu. Humöret, vädret och mörkret påverkar.

  Låter bra att du fortsätter ett tag till. Om än en dag i taget. 🙂

  Gilla

  • Det är väl förmodligen så just nu och för mig påverkar nog hela situationen. Det kanske blir bättre när det ljusnar lite mer.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: