Folklore

Av: Jag

17 03, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, vår, vinter

29 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Den här kickan, förlåt, tickan  i svajig folkloristisk kjol träffade jag på under mina strövtåg igår. Den har hängt med bra i modet, måste jag säga.

svamprundlarPå grenen bredvid fanns dessa mystiska rundlar som jag aldrig har sett tidigare.

EDIT: Det skulle vara trevligt att få veta varför detta inlägg är så intressant just nu, i mitten av januari-14. Lämna gärna en kommentar.

29 kommentarer på “Folklore”

 1. Vackra färgkontraster! Hmm… även om de är vackra ser ”plättarna” inte så hälsosamma ut för trädet….

  Gilla

  • Trädet ifråga stod i en dunge där man fällt nästan allt, en utrensning av sjuka träd. Det här stod kvar men var mer som en naken trädstaty än ett träd.

   Gilla

 2. Tickorna är fina och dekorativa! Häftiga cirklar, har aldrig sett sådana heller.

  Gilla

 3. Åhhh den översta bilden påminner om en bild som jag tog för ett par år sedan. Fast min blev inte lika fin som din för jag fotade med mobilen. Tror att jag ska leta reda på den och lägga i den i ett inlägg hos mig dvs. om jag inte redan har gjort det tidigare. Jag är ju så glömsk nu för tiden. 😆
  Det är i alla fall färggranna och dekorativa tickor det där! 😉

  Gilla

 4. Vi hittade en gång en stor ticka som trillat ner på marken. Jag använder den när jag skapar bakgrundslandskapet till julkrubban…
  Cirklarna är kanske början till tickor…

  Gilla

  • Jag har också några tickor till prydnad hemma. Den tanken fick jag också, att det kanske var början till tickor. Det skulle vara intressant att följa dem om trädet får stå kvar.

   Gilla

 5. Den här länken använder jag ofta…

  http://linnaeus.nrm.se/flora/inne.html

  Gilla

 6. Tjusiga foton som vanligt i din blogg! En fröjd för ögat..kikar in och kollar emellanåt,fast kommenterar inte varje gång..vilket fall så vet du ju vad jag tycker ändå =)

  Gilla

  • Tack, rara Sirpa! Det är kul när du dyker upp och kommenterar, jag undrar lite då och då var du ligger och lurar när du inte hörs av och inte skriver nåt på din blogg, haha!

   Gilla

 7. Hihi..jag lurar nog runt i facebook och sånt typ =) Men jädrans vad svårt jag har att få till inlägg i min blogg efter att mina föräldrar gick bort (nu är jag där igen o tjatar.,brrr )..men det är som att musten gått ur mig på något vis..känner mig inte så spirituell längre,det är något som fattas..har svårt att hitta ord eller ämnen att skriva om..förr var jag inte så allvarlig,bara blajade på utan eftertanke..det var lättare då=)

  Vilket fall så undrar jag hur din mamma mår?? Är det ok efter omständigheterna?

  Gilla

  • Det är väl just det, min ovilja till att gå med i fb gör att jag inte har kontakt med dem som prioriterar den framför bloggen. Jag förstår att du inte har orken eller lusten på samma sätt för skrivandet. Du måste göra precis som du känner, men jag blir glad när du dyker upp igen.
   .
   Just nu är mamma i en dålig period, öppnar knappt ögonen när jag hälsar på och det är svårt att veta om det är hennes sjukdom som gör att hon inte kan eller om det är något annat. Det är nog tyvärr en backe neråt och det är smärtsamt att se. Hon känner sig sviken av oss som lämnat henne där och ja… det är svårt. Tack, Sirpa för att du undrar och bryr dig.

   Gilla

 8. Tickan känner jag nog igen tror jag och i så fall är det en klibbticka, Formitopsis pinicola. Det är mitt foto av den svampen som nu valsar runt på tjuvarnas marknad, Pinterest.
  😦
  De runda sakerna är jag inte säker på alls. Först trodde jag att det kunde röra sig om någon barksvamp, Corticiaceae heter gruppen, men ingen i min svampbok påminner om dem på din bild.

  Gilla

 9. Jag förstår såååå väl hur det känns ang. din mamma,visst är det svårt att se utförsbacken..det gör så ont =( Jag har fortfarande ångest för att min pappa nog ändå var besviken för sin flytt till äldreboendet trots att han sa/lovade att han ville..men efteråt sa han att det inte var som han trodde där..han trivdes nog inte och gav upp..känns tungt att tänka på..men vad gör man,jag trodde ju att det skulle vara bra för honom + att personal och bidståndshanläggare jagade på mig..nä usch,jobbiga saker att fundera på..fast man gör ju bara sitt bästa som tyvärr inte alltid räcker till..Du och jag måste nog inse att vi inte är övermänniskor,vi gör så gott vi kan!

  Gilla

  • Ja, vi gör så gott vi kan, helt klart och ofta mer än vi orkar. Nu kändes det lite bättre igår när jag var där. Mamma var så fin i håret, någon hade målat hennes naglar och det märktes att hon uppskattade det. Jag vet inte om jag någonsin har sett henne med nagellack. Nu var ögonen öppna och hon var ganska klar. Då är det lite lättare. Men… vi kämpar på, Sirpa.
   Kram

   Gilla

 10. Förstår att det kändes bra när din mamma var så fin=) Man glädjs för allt som görs för att ens förälder ska må bra! Kram tillbaka!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: