Kejsaren är ännu inte vaken.

Av: Jag

19 03, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos, vår

13 kommentarer

Bländare:f/3.8
Focal Length:22mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

För precis ett år sedan hade kejsarkronan redan hållit hov med sina undersåtar, krokusarna hade yrvaket vecklat upp sina sömniga knoppar, vårens första lilla nyfikna nyckelpiga klättrade omkring på upptäcktsfärd från blad till blomma, tussilagons gula solar lyste på mitt pergolabord och livnjutarna hade hänfört plockat  isblå glas fulla med lena videkissar.

Ja, jag erkänner, till och med jag som är en inbiten vinterälskare och inte börjar längta efter nästa årstid i förtid, till och med jag börjar tycka att vintern har varat länge nog. Nu får den gärna rasa ut och lämna plats för vårens spröda ljuvligheter.

13 kommentarer på “Kejsaren är ännu inte vaken.”

 1. Ja man väntar ju alltid för länge när man väntar på något gott men jag tror våren i år kommer att bli extra värd att vänta på och längta till men den kan bli kort och intensiv för att hinna med allt som ska våras innan sommaren!

  Gilla

  • Det kan bli en riktig vårexplosion och det är väl lite synd för oss senfärdiga som vill njuta långsamt, men det blir nog bra i alla fall.

   Gilla

 2. Snön vräker ner, flyttfåglarna har vänt om och den lilla våren vi hade känns nu som en synvilla. Men den som väntar på något gott… Tror våren exploderar som ett riktigt aprilskämt!

  Gilla

  • Förra året kom vintern tillbaka den sista mars. Det är lite nyckfullt så här års. Men riktigt så här kallt var det ju ett tag sen vi hade. Jag tänker att våren kan få börja explodera lagom till påsk!

   Gilla

 3. Och jag som trodde att jag tittar på tulpaner. Av någon speciell finish.
  Snyggt!

  Gilla

  • Tack, Antonia! Kejsarkronan är kraftfullare och har mer bråttom än mina tulpaner. Den högra på bilden ser ut som en tulpan, men den har inte knubbat på sig än.

   Gilla

 4. Näpp…inte mycket som vaknat till liv här heller. Men den som väntar på något gott…

  Gilla

 5. Fast nàgot i min mage har vaknat till, smärtan och tillbringade natten pà sjukhuset, har genomgàtt flera undersökningar, är hemma, men har fler undersökningar att göra… Om det bara kunde somna in…

  Gilla

  • Det låter inte så bra, Maria. Hoppas att smärtan ger med sig och att undersökningarna visar att det inte var något allvarligt. Vila och sköt om dig!
   Kram

   Gilla

 6. Kylan och snön har åter fångat oss i sitt iskalla grepp. Den vår jag hade hoppats på känns allt längre bort än fjärran …
  Kram

  Gilla

 7. Tack för gillandet, Shadaim och välkommen till min blogg!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: