Budbärare

Av: Jag

06 03, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, vår

32 kommentarer

Bländare:f/3.3
Focal Length:4.3mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Än var de inte många, de små vårbudbärarna i motorledsslänten där jag spanar om våren, men de lyste som gula prickar i fjolårsgräset. Alltså kanade jag ner till dem och som vanligt fångade jag bilisternas uppmärksamhet så att de saluterade mig med sina signalhorn. Tänk att en skitig vägren kan ge mig glädjefnatt varje vår!

32 kommentarer på “Budbärare”

  1. Brukar de se ut så. Väldigt ovanliga med sina tunna blomblad samtidigt som de är många och ger en maffig intryck. Snyggt och kul att du bjöd andra bilister på lite aktion. 🙂

    Gilla

  2. Härliga budbärare!! Hoppas att du tog dig upp helskinnad från diket 🙂

    Kram

    Gilla

  3. Det är våren som gör oss spontana tror jag, som får oss att rasa ner för diken. Samma för bilister som tutar för att hälsa på en okänd, de dyker nog som tussilagon endast upp på vårkanten 🙂

    Gilla

  4. Fint litet gäng. Jag har inte upptäckt några i mina trakter.

    Gilla

  5. åååååååååhhhhhh……. 😀

    Gilla

  6. Jag var ute hela dagen idag och spejade efter de små gulingarna. I Norrtälje har de kommit, men inte här eller Nynäshamn. Fick i allafall sol på näsan och härlig doft av hav och tång! Det duger bra, det!

    Gilla

  7. Goa småsolar ♥ Önskar man fått lite sol nu på sportlovet, men nej då. Och inga tussilago heller…

    Kram från Mogi

    Gilla

    • De är bra goa och överraskande tidiga. Solen tittar fram kortare stunder och det är mer än dags, gråperioden har varit väldigt lång!
      Kram

      Gilla

  8. Men har du redan sett tussilago och så vackert utslagna?! Här tycks de dröja än! De brukar vara onödigt senfärdiga här tycker jag.

    Jag är inte ett dugg avundsjuk, nejdå, inte jag inte!
    * torkar en tår *

    Gilla

  9. Ja när man ser tussilago så ÄR det verkligen vår. Då kan man ju verkligen få glädjefnatt!!! Vad gör man inte för att fånga en tussilago på bild……… Jag har missat att titta efter dem. Får ut och göra det, fick ju inspiration nu.

    Gilla

    • Vad bra! Våren kom ju på nåt sätt så plötsligt, tycker jag. Jag hann inte riktigt med i svängarna. Men när folk började visa vårblommor på bloggarna vaknade jag till och beslöt mig gör att ha ögonen öppna. Och där var de!

      Gilla

  10. De är så fina, dessa små solar! Själv har jag inte sett några än i år…

    Gilla

  11. De är så fina! 🙂

    Gilla

  12. Hihi, kul för bilisterna också 😀

    Gilla


Lämna en kommentar