Grön ängel.

Av: Jag

06 10, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, målning, photos

35 kommentarer

Bländare:f/3.3
Focal Length:4.3mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Jag har tagit för vana att titta lite extra på konsten i sjukhuskorridorer och på -mottagningar. Den här mosaikängeln  hittade jag i helgen. Konstnären heter Jenny Johansson och verket heter just Grön ängel. Kameran och konsten ger mig lite sinnesro.

35 kommentarer på “Grön ängel.”

  1. Ser ut att vara en vänlig ängel, vackert.

    Gilla

  2. JG gillar den förutom en sak. Och det är dem svarta ögonen. Det gillar jag inte.

    Gilla

  3. Det finns mycket konst på våra sjukhus i Sverige. Tyvärr får jag inte fotografera den konst vi har på universitetssjukhuset i Örebro. Jag sommarjobbade där förra året och skrev på en försäkran. Inte tala om vad jag sett inom vården eller medföra kamera. Denna försäkran är bindande på livstid.

    Gilla

  4. Fin…men ögonen är lite läskiga …

    Gilla

  5. Grön ängel med salta tårar i delvis mosaik. Är du fortfarande kvar på sjukan?

    Gilla

  6. Hoppas på det bästa för din mor och att du fortsätter tillfriskna!

    Gilla

    • Tyvärr är det så att det nog snart är slut för mamma. Min axel mår hyggligt, den ska ju bli bättre och bättre.

      Gilla

      • Hmm… Ja man brukar känna på sig när det inte går längre. Det var mycket ledsamt att höra och tänker på dig!

        Gilla

        • Vi ville gärna tro att hon skulle vakna ur sin sepsis och fortsätta leva ett bra tag till. Hon svarade bra på den intravenösa antibiotikan infektionsmässigt. Även blodtrycket som har varit alarmerande lågt har börjat stiga och sakta har hon återvänt ur ”sömnen”. Idag sa hon mitt namn, hon kände igen mig och fäste blicken men pratade inte mer, jämrade sig bara. Men njurarna orkar inte, hon har svåra bakomliggande sjukdomar och är gammal. Läkaren bokar plats på hospice.
          .
          Tack, Annna.

          Gilla

  7. Din mors kamp berör mig mer än ängeln. Kanske är det som du säger och att hennes dagar är på väg att ta slut men tanken på att det är så är nog svår att förlika sig med trots att det kan bli tvunget.

    Gilla

    • För mig är det alltid en lisa att finna något att fästa blicken på och låta tanken sjunka in i när stunden är svår, om så bara en ängel på väggen.
      .
      Svårt är det, mycket svårt. Jag har sörjt mammas öde sen pappa dog, för drygt fyra år sedan och hon gick in i en förvirring. Före min operation besökte jag henne och det var ett bra besök som jag kom glad hem från. Hon var adekvat i sina svar till mig och ställde följdfrågor. I tisdags ringde boendet och hon fördes till sjukhus, svårt uttorkad och mycket sjuk. Åter en miss, ingen hade hört av sig trots att hon blev sjuk redan till helgen.

      Gilla


Lämna en kommentar