Trädkorg

Av: Jag

09 01, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, träd, växter, vinter

21 kommentarer

Bländare:f/3.3
Focal Length:4.3mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

21 kommentarer på “Trädkorg”

  1. Träd är alltid träd. De slutar aldrig att förundra mig. Ett av mina favoritobjekt för plåtning.
    Detta träd är helt underbart.
    I en klass för sig.

    Gilla

    • Ja, träd är förunderliga. Jag har fotat de här träden tidigare men glömt var jag har bilderna. Nu var nog min tanke också att betona det jag hade sett den gången och inte riktigt lyft fram.

      Gilla

  2. Träd bjuder så mycket överraskningar när de är avklädda.

    Gilla

  3. Powerful tree and photo, Jag!

    Gilla

  4. Snyggt träd fint grenverk!

    Gilla

  5. Ställ upp en av dina livsnjutare där och du har en naturens pendang till Carl Milles ”Guds hand”!

    Gilla

    • Vilken underbar idé, BeBest! Eller kanske den lilla vinterflickan? Men de har haft ledigt från mig, jag har inte träffat dem på två veckor. Får ta dit hela gänget nästa gång jag träffar dem. Hmm. Det är ju mörkt förstås. Det får bli framåt våren.

      Gilla

  6. Undrar alltid varför det blev så. Nånting måste ha hänt med trädet så att det fick den formen. Ack ja, naturen är underbar!
    Gillar bilden skarpt! Ha en trevlig kväll!

    Gilla

    • Tack, Kristallina! Jag undrar om de inte har blivit beskurna så. Det finns så mycket i naturen att upptäcka och förundras över. Detsamma!

      Gilla

  7. Kanske är trädet hamlat en gång i tiden för att få foder till djuren.
    Kanske menade någon för länge sedan att göra en trädkoja där – en koja med plankgolv och lövkronan som väggar och tak. En sådan skulle jag gärna vilja ha!

    Gilla

    • Nej, jag tror inte att det är hamlat. Det står grupper av sådana här träd i en liten park mellan två bostadsområden. En sådan trädkoja vore underbart att göra. Jag har tänkt något liknande, vi har ett klarbärsträd där vissa grenar i mitten har dött. Jag tänker mig en koja i mitten, att man sparar de grenar som fortfarande grönskar. Men för att de små ska kunna vistas i den måste den ha väggar, kanske av väv av något slag.

      Gilla

  8. Ja, så underbart med en trädkoja med väv som fallskydd. Att ha saftkalas i och en stege att ta sig upp i kojan.Jag skulle gärna besöka Lina Sandell-Bergs trädkoja i den 300-åriga asken. (Har skrivit om detta: https://mittuniversum.wordpress.com/2011/09/01/hamling-av-trad/)

    Gilla

    • Har nu läst ditt trevliga och instruktiva inlägg om hamling. Tänker nu att det kanske var så att de här träden hamlades tidigare för att hålla dem nere.
      .
      På mina svärföräldrars torp utanför Mariefred fanns en trädkoja där jag brukade sitta och läsa. I ett äppelträd. Askar har vi gott om på vårt torp förstås.

      Gilla


Lämna en kommentar