Julen ut.

Av: Jag

13 01, 2015

Etiketter:,

Kategori: ägg, bilder, foto, foton, is, naturkonst, photos, vinter

24 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Tjugondedag Knut och julen är slut. Kanske ändå att den får vara kvar till i morgon när sommarflickan och livsnjutarna kommer. Så får det bli, lite plundring.

24 kommentarer på “Julen ut.”

 1. Julen förblöder.

  Gilla

 2. Tjugondag knut dansas julen ut! Då är det dags för årets största begivenhet, Knutmasso!

  Gilla

  • Är det något du har vuxit upp med? Det är kanske något man skulle uppsöka någon gång, men det där med stora folksamlingar och oväsen…

   Gilla

   • Jag har inget med de gamla järnbrukens traditioner att göra men då jag var barn kom det knutgubbar och knackade på i stugorna hemma i byn och runt om. De kom då det blivit kväll och var lagom utspökade så man inte skulle kunna känna igen dem. Nu tyckte jag nog att en del var bekanta ändå även om de förställde rösten. De var annars lika skrämmande som jultomten och det hände att det fanns en sån fuling med stel pappmask med i gänget. Det var ungdomar från byn och torpen runtomkring som kom och så fick de med sig lite kakor, knäck, nötter, fikon och äpplen eller annat godis om något fanns. Sen drog de vidare på skidor, spark eller cykel till nästa ställe.
    Framme vid bruket i Harg hade de något liknande vad jag förstod. Lika i Östhammar och några de andra bruksorterna däromkring men där var det festligare och mer genomarbetade masker och klädslar och man tiggde inte.
    Mest festligt och bästa maskeradkostymerna hade gängen i Gimo. De använde hela julledigheten för att knåpa hop sin utstyrsel och det blev en tävlan om vilka som var bäst. Där handlade inte längre om att gå runt och tigga godis utan där var det karneval och man gick eller vinglade längs bruksgatan under muntert tjo och tjim. Bästa utstyrslarna brukar vinna heder, ära och något pris.

    Gillad av 1 person

 3. Din bakgrundsbild är livmoderrosa i dag ser jag. Betyder det att Gabriel kommit hem till dig nu i hopp om att få stanna uppe en dag till?

  Gilla

 4. Jojo, men du kan vara gravid i vilket fall! DIn bakgrund tyder på det.

  Gilla

 5. 🙂 Alla vet att tjejer med arbetarklassbakgrund är lösaktiga! Det var därför ängeln Gabriel uppsökte ”Jungfru (haha tro’t den som vill) Maria (arbetarklasstjej) om någon månad eller så och meddelade att hon var gravid. Det gick hastigt till enligt Bibeln och jag tvivlar inte att Gabriel kan ha ”förrättat sitt ärende ” även under ytterst kort besök hos dig Trots att han inte har något könsorgan. Eller just därför.

  Gilla

  • Hahaha! Lösaktiga, det var det värsta! Det kallas för projicering, Anna. Jag har gjort mitt på den fronten och ingen ängel behövde jag till hjälp.

   Gilla

 6. Fast jag menade ju som sagt din livmoderrosa bakgrundsfärg och inget annat. Sara blev ju för övrigt gravid vid 80 enligt Bibeln, men jag vet inte om Gabriel var inblandad där. Eller hur gammal du är.

  Gilla

  • Du har full koll på livmoderns färg och vad det anbelangar så väljer jag inte bakgrundsfärgen själv. Den sköts automatiskt såvida det inte är någon ängel där uppe som sitter och roar sig. Sagan om Sara, ja. Det förekommer även i modern tid att någon ljuger om sin ålder, men åt det hållet…

   Gilla

 7. Men Gabriel är ju i vilket fall underårig som man kan se på hans utseende. Det finns liksom inga ursäkter för att bli gravid med en underårig. Även om han är över tvåtusen år gammal.

  Gilla

 8. Dina ägg är härliga. Tänkte varken på blod eller livmoder när jag såg bilden. Nu är julen ett minne blott utom hos någon granne här i byn.

  Gilla

  • Tack! Anna retas med mig för mina rosa bakgrunder för att hon vet att jag oftast tycker att de skär sig med motivet. Och då passar hon på att skicka sin julängel till mig.
   .
   Julen är utdansad men allt utom tomten på trappan, som sommarflickan kånkade in, är kvar. Jag var för trött för att orka rensa bort den. Lite dramatisk start på dagen medförde många timmar på oplanerade ställen.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: