En sån där dag.

Av: Jag

16 04, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos, vår

68 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:36mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

En sån där dag som känns begagnad innan den ens börjat. Dagens beting försvinner med ett samtal och därmed också skälet att ens försöka. Stor nyhet i tidningen: värktabletter ger avtrubbning. Suck. Kom med något nytt.

Igår opererades inte vinterflickan – igen. Haha, vilken mening! Den lilla är förkyld. Nytt försök till Valborg.

Men gårdagens timmar med barnbarnen gav påfyllning. Även ett vuxenbarn på snabbvisit, behövde förnya passet, tog sen flygpendeln tillbaka till Oslo. Och så haren som boar under svartvinbäret, jag kan förstå det, det doftar vidunderligt gott och behöver ändå beskäras. Livet pågår trots allt.

68 kommentarer på “En sån där dag.”

 1. Tungt!
  Och blomman ser också läskig ut. Som livet ibland. Just nu känner jag också av den läskiga.

  Gilla

  • Det är lite kymigt just nu. Men haren gjorde oss gott.
   Är det något särskilt?

   Gilla

   • Nää…det är inte mer särskilt än det var för några dagar sen. Jag har stress i min hjärna och det påverkar kroppen.

    Gilla

    • Så är det ju, kropp och själ hänger intimt ihop. Hoppas att du kan få bukt med stressen. Men det är ju lättare sagt än gjort.

     Gilla

     • Ja, precis. På något konstigt sätt så började livet stressa mig. Nästa år fyller jag sextio och jag har svårt att acceptera att jag har mindre kvar än jag har levat. Jag vet att alla går på samma väg och allt tar slut, men just nu så vill inte min hjärna acceptera det. Så jag har ångest och allt vad det hänger ihop med ångest.

      Gilla

      • Du är inte ensam om de tankarna om det kan vara en tröst. Någonstans kommer man på att man ju inte har all tid i världen längre. Du borde kanske prata med en läkare om din ångest om du tycker att du inte kan hantera den. Den kan ställa till med mycket.

       Gilla

       • Jag blev erbjuden hjälp nu när jag var hos doktorn, men jag avböjde tills vidare. Men om jag inte kan prata mig till rätta ska be läkaren att han remitterar mig till dårdoktorn.

        Gilla

        • Hmm, dårdoktorn, gammal nedvärderande term, hoppas att du inte tycker så på riktigt. Som vi skrev ovan, kropp och själ hänger ihop, du är en helhet, det är väl ingen skillnad på vilken del av dig som är krasslig.

         Gilla

         • Det var inte nåt nedvärdering från min sida, var tänkt som mer skämtsamt benämning.

          Gilla

          • Jag anade det, men tyckte att jag ville betona min åsikt om det.

           Gilla

          • Jag vet. Det är ju så svårt att skriva så att det ska framgå att man skojar bara. Det känns att du inte uppskattar smileysar i texten så då gör vi inte det, ( jag gör det ibland) men å andra sidan skulle man kunde skriva att jag bara är skämtsam eller typ blink- blink.

           Gilla

          • Det är lite knepigt. En gång i tiden var en smiley kopplat till LSD. Riktigt dåliga associationer. Nu är det väl ingen som minns det längre så jag funderar på att komma över mitt motstånd och börja använda dem. Men ni får gärna använda dem!

           Gilla

          • Får vi? nu blev jag riktig glad. 🙂
           Du får tänka så art för engångs skull något gått blev av något negativt. Och som du skrev de flesta vet inte ens kopplingen till det idag. Jag visste inte det eller så glömde jag bort det.
           Blir extra roligt när du själv börjar använda dem lite.
           Personligen tycker jag att det underlättar för jag har märkt att man lägger sin egen sinnesstämning på texten när man läser det. Och då kan man få helt fel associationer och lite sånt 🙂 kan ju leda en åt rätt riktning.

           Gilla

          • Jag har väl aldrig förbjudit någon att använda dem? Visst kan det uppstå missförstånd av bara en slät text, det är sant.

           Gilla

          • Nej, det har du inte gjort. Men eftersom man märker att du aldrig använder det så vill vi inte heller använda, för att vi tror att du inte gillar dem.
           Nu ät det inte så att jag vet hur andra tänker och tycker, men jag har märkt att jag aldrig ser smileys bland kommentarer heller. Eller så mycket sällan.
           Och nu känner jag mig fri för att använda det i fortsättningen när det känns rätt. Som nu 🙂 🙂 🙂

           Gilla

          • Haha, du är rolig, Antonia!

           Gilla

          • Förresten Antonia: jag kan inte kommentera hos dig. På de två senaste inläggen har mina kommentarer bara försvunnit trots många försök.

           Gilla

          • Det var märkligt. Ska nu rusa och kolla. Tack! 🙂

           Gilla

          • Gör så.

           Gilla

          • Jag kollade. Och jag vet inte var felet kan ligga, för andra har ju lämnat kommentarer. Skrev ett svar också på kommentarer och de gick ju också igenom.
           Kanske var det nåt tillfälligt svacka i systemet. 🙂

           Gilla

          • Testar igen snart.

           Gilla

          • Jag skrev två kommentarer, den ena för fjärde eller femte gången, den andra har jag skrivit två gånger. De fanns där, men nu är de borta. Kan du kolla om de har hamnat i skräpposten?

           Gilla

          • Du… Du hade rätt. Allt låg i skräplådan 😦 Men varför, ja, det vet bara de högre makter. Du är ju inte svartlistad hos mig och andra kommentarer kom igenom.
           Nu när jag sköter det mesta genom läsaren så går jag aldrig in på admin-sidan.
           Nu ska det dammsugas och strykas här. 🙂

           Gilla

          • Wp gör som den vill ibland. Irriterande är det. Kom gärna till mig och städa sedan.

           Gilla

          • Just ja, alla kommentarer är nu godkända. 🙂

           Gilla

          • Och tack för att du löste gåtan. Nu väntar dammet.

           Gilla

          • Dammet väntar alltid, det försvinner inte av sig självt!

           Gilla

 2. En sån där dag har man då och då. begagnad eller att allt går som på repris och man inte kommer framåt ett enda steg..utan står och stampar på stället. Då man tycker att det ändå är ganska bra att vara bättre begagnad än sprillans ny.
  Var dag har sin charm, var dag är en ny prövning ja det är så det är att leva då man är mitt upp i det..livet känns då det pågår.
  Kram

  Gilla

  • Var dag har inte sin charm, menar jag, det är det som gör det hela så trist. Vi behöver nog som vuxna känna att vi gör något som betyder något. Nyss gick jag ett varv runt huset, som jag brukar när världen är liten och greppade då räfsan på gaveln, trots att jag vet att jag inte ska. Då kände jag livet i mig. En liten stund räfsade jag plommonkärnor och vet att jag kommer att förbanna mig själv för det ger mig mer smärtor i natt. Regnet gav mig en chans att sluta.
   Kram

   Gilla

 3. Men nej, vilken otur hon har vinerflickan. Så tufft för er alla. Hoppas på det bästa ändå nudå. Kram

  Gilla

 4. Jag glömde ju tala om att bilden är vacker och sorglig på samma gång.

  Gillad av 1 person

 5. Jag tänker på er… och njuter av den fina blomman,,,

  Gilla

 6. Jag gillar bilden, men inte det du skriver. Undrar om det händer för lite runt om i vår värld, då tidningar måste skriva om självklara ting. Det är ju avtrubbningen, om den fungerar, som tar bort värken. Säkerligen trubbas annat också av, av värktabletter.
  Svante

  Gilla

  • Man undrar ibland. Det man har hört om paracetamol är att den i princip är biverkningsfri, förutom att man kan krascha sin lever med den, men de är ju bara en parentes. Nu sägs det att känslorna avtrubbas. Jag får förvånade blickar från läkare när jag säger att jag känner mig drogad på två Alvedon.

   Gilla

   • All medicin är biverkningsfri, tills biverkningarna hittas. Jag mår inte heller bra med fler än en Alvedon per dygn, och försöker hela tiden undvika allt vad medicin heter.
    Svante

    Gilla

    • Per dygn… jag är tvungen till mycket mer.

     Gilla

     • Alvedon är ingen medicin man ska ta regelbundet, endast vid tillfällig värk, och feber. Jag har en värktablett, som heter Tradil, och den hjälper till en del, när jag tar den. 50 tabletter räckte mer än ett år. Sedan jag slutade dricka öl har jag fått ta den oftare.
      Svante

      Gilla

      • Jag har tvingats till att dagligen äta maxdos av smärtstillande i flera år nu. Det blev lite bättre vad gäller bakhuvudet efter operationen, men andra svåra smärtor har tagit vid.

       Gilla

 7. Så fint ljus. Läckert att den är blöt hela den.

  Gilla

  • Tack, EvaCarola. Det är kul att experimentera lite och växter i vatten blir ofta bra. Nu var det mörka förhållanden i baljan och därför fick blomman komma upp ur vattnet.

   Gilla

 8. Tråkigt med vinterflickan.
  Mycket vacker bild ger du oss iallafall.

  Gilla

 9. Vad trist! Hoppas det blir av nästa gång! Vacker, riktigt vacker, bild!

  Gilla

 10. Jag anar att du känner dig utslagen som blomman och alla fördröjningar som din din vinterflicka och hennes familj med dig inräknad kan också få den starkaste att falla. Oron lär inte göra din smärta mindre.

  Gilla

  • Det är kanske så med smärtan. Helt utslagen har jag varit idag, sov flera timmar, vilket jag nästan aldrig gör på dagen annars. Men smärtorna gör att jag har svårt att sova på natten förstås.

   Gilla

 11. En underbar bild på blomman. Så tråkigt med vinterflickan ,hoppas det blir av nästa gång.
  Har man svår värk är det bra med tabletter så man orkar göra något. Alvedon är inte skadlig
  för för magen så det funkar bra. Sköt om dej

  Gilla

  • Tack, Minton! Vi får innerligt hoppas att operationen blir gjord så att nervpressen släpper och alla kan planera på ett annat sätt än nu när det är osäkert när det blir.
   .
   Det är bra med en fungerande grundmedicinering, men just nu är den inte tillräcklig. Tack för omtanken!

   Gilla

 12. Så mycket otur med vinterflickans operation kan bryta ner vem som helst. Helt otroligt.
  När din värk beror på nervsmärtor hjälper Alvedon inte. Inge vanliga värktabletter biter på det.
  Bilden är bara för bra. Vilket ljus och vilken underbar stämning!

  Gilla

  • Man blir lite uppgiven, det är sant. Mina smärtor har olika grund och just nu är det en svår period. Men du vet ju hur det kan vara.
   .
   Tack, Kristallina för bildberöm! Det är lite roligt att leka med blommor så att de blir fotovackra. Den här har alltså legat ganska länge i blöt innan jag beslöt mig för att testa på utebordet i snett solljus.

   Gilla

 13. Ett bedövande vackert foto bland alla andra så vackra foton du tar. Jag hoppas på en snar operation för Vinterflickan.

  Gilla

 14. Wow! Synd bara om den ena ståndaren som ligger ned. Den borde du ha avlägsnat. Men bortsett från det så är det ett fantastiskt fint ljus. Kanonbild!

  /Skvitt

  Gilla

  • Tack, Skvitt! Men jag håller inte med dig om ståndaren, jag vill inte ha sådana fixade bilder där varje hårstå ligger rätt.

   Gilla

   • Jo, jag vet hur du resonerar. Och bilden blir ju dokumentär på det sättet, estetiskt tilltalande och dokumentär. Dock; jag bryr mig inte så mycket om det dokumentära. 😉

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: