De är på G.

Av: Jag

17 08, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, sommar, växter

40 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:38mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

FrönEn sista samling innan de flyger iväg vind för våg ut i vida världen. Spännande att se var de slår ner sina bopålar till slut.

40 kommentarer på “De är på G.”

 1. Inte än hos mig, vi har en del utblommade, men inte frön ännu. Fin bild du fått fram.
  Svante

  Gilla

 2. Jodå, det är två vackra bilder. Jag satt i lunchrummet idag och såg dem fara förbi fönstren. Först trodde jag det börjat snöa, blev jätteglad. Hehe!

  Gilla

  • Tack, vännen! Haha, snöa, nu i värmen! Alltså, jag undrar om vi inte skulle bo någon annan stans, med längre vintrar. Men jag gillar solen också och att bada ute.

   Gillad av 1 person

 3. Vi går snart en ny vår till mötes. Men först skall vi ha en underbar höst och en vacker vinter.

  Gilla

 4. Är det rallarros-frön? Här är det inte dags ännu.

  Gilla

 5. Vackert….ett frö ska gro 🙂

  Gilla

 6. The sheep-plant… 😉

  Gilla

 7. Vilka härliga bilder. Man får se sånt i rätt ögonblick annars är det över. Här var det väldigt blåsigt i flera dagar och inga ”flygande” frön finns kvar någonstans.

  Gilla

 8. Så häftigt med dessa frösamlingar och fina bilder. Här har du en till som längtar efter höst och snörik vinter.

  Gilla

  • Tack, Lena! Visst är det häftigt. De här bulliga fröformationerna var extra fina, tyckte jag. Annars är det bara att stanna och titta så här års och låta sig förtrollas. Jag har gärna lite mer sommar, vill hinna bada lite till men sen får hösten komma med sina vackra färger. Ser fram emot vintern, men vet att jag brukar få vänta och längta.

   Gillad av 1 person

 9. Snyggt fångat. Men jag har ingen aning vad det är.

  Gilla

 10. Fröställningar är väldigt vackra när man ser dom på nära håll. Tjusiga bilder.

  Gilla

  • Tackar! fröställningar och frön är ofta väldigt vackra. Jag gillar när de just är på väg att ge sig av, när de står och sliter i förtöjningarna.

   Gillad av 1 person

 11. Ja nu är det på gång… Hösten 😉 Och tänk vad mycket spännande vi ska hitta och föreviga på våra bilder. Som du gjort här till exempel!!

  Gilla

  • Det känns inte riktigt som höst än eftersom värmen kom, men skillnaden natt och dag är ju märkbar – och njutbar. Ja, mycket spännande lär dyka upp framöver. Med värmen kom också fjärilarna och igår hade jag två påfågelögon i odlingarna. Måtte har varit för ivrig för det blev inte några bra bilder, haha!

   Gillad av 1 person

 12. Underbara bilder! Tänk att något så mjukt och inbjudande vill bli till en tistel… Men brudborsten är ju en snäll tistel… och vacker…

  Gilla

  • Tack, Susanne! Jag brukar spana på frösamlingar men har inte tidigare fått syn på så här bulliga gulliga former. De brukar ju börja röra på sig rätt snabbt. Jag undrar hur många gånger jag har ryckt upp tistlarna i stan, de ger inte upp, men det gör inte jag heller. Får se det som ett gympass. De här växer på landet vid vägen ner till ån så där får de stå och se vackra ut.

   Gillad av 1 person

 13. Fantastiskt snygga foton! Tistelfrön kommer bäst till sin rätt på bild! Jag tycker det verkar som det varit ett gott tistelår i år.

  Gilla

 14. C’est superbe !!!

  Gilla

 15. Tänk att alla skeenden med blommor år så vackra – avblomning och fröställning är mycket vackert!
  Tistel tistel brudborst …. Fantastisk bild – det dök upp en bild hos mig av en vithårig dam med snygg permanent med små nålar i…

  Gilla

  • Ja, så är det ju, det finns mycket under en växts levnad som kan betraktas med häpnad och förundran för att det är så vackert och ofta sinnrikt. Du har rätt, det påminner om en bullig frisyr uppsatt med nålar. Jag såg bulligheten och de små knopparna och bra måste stanna och fota. Tack, Tove!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: