Migranten

Av: Jag

23 09, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foto, foton, natur, photos, sommar

24 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Andra generationens invandrare brukar vi kalla dem som föds här i landet av invandrade föräldrar. Självemotsägande skulle  jag vilja påstå, det hörs ju på ordet: den som vandrar in. När slutar man vara invandrare?

Amiralen är vår vanligaste migrant. Föräldrarna kommer förmodligen från Sydeuropa, tufsiga och trötta efter den långa flygningen. Det här är en fräsch och nykläckt amiral som kalasar på ruttna päron i min trädgård tillsammans med ett gäng getingar. Övervintrar gör den i ett varmare land. Därför måste den äta sig stark. Jag bjuder gärna på mat. Jag välkomnar migranter.

Förvirrad sommarflicka: ”Men en amiral är ju en människa, mormor!” Nöjd sedan över förklaringen med revärerna på vingarna.

24 kommentarer på “Migranten”

 1. En fin amiral. 🙂

  Gilla

  • Ja, jag hade verkligen längtat efter att få fota den. Fick besök av den på landet, men den ville verkligen inte visa sina vackra vingar, satt bara och knep ihop dem. Den här kom häromdagen och glad blev jag.

   Gilla

   • Jag får också problem med att fjärilarna inte vill öppna vingarna. De är för alerta och har mycket att göra. Det ska hinnas mycket innan förvandlingen.

    Gilla

    • Många fjärilar är vackra där de sitter med vingarna ihop. Det blir nästan en piggare bild. Men de som har sina fina färger enbart på ovansidan vill man fånga med dem utfällda. Nykläckta amiraler ser man ofta på skogsvägar, de behöver nog lite sol på sina nya vingar. Annars får man gå ut precis efter ett regn, då behöver alla fjärilar vingtorka.

     Gillad av 1 person

 2. Du har tur du, med Amiralbesök. Jag har inte sett någon, när jag haft kameran åtkomlig. Jag får trösta mig med din fina bild istället.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Ja, jag blev väldigt häpen när jag såg den i trädgården och dessförinnan på torpet. Jag har bara fotat den en gång tidigare, på en skogsväg.

   Gilla

 3. Så fin bild! Och så fint och gulligt du skriver i ditt blogginlägg! Klok mormor och klokt barnbarn! 🙂

  Gilla

 4. Jag har flera av de stora praktfulla fäjarolarna kvar att få snygga foton av. I år blev det ingen vidare fjärilssommar men jag får hoppas på nästa för jag vill också ha ett sånt här snyggt foto av amiralen och tistelfjärilen.

  Gilla

  • Tack, Bebest! Ja, fjärilssommaren var lite knaper tills solen kom. Jag brukar börja spana efter nässelfjärilen tidigt på våren, men såg den först i slutet på juli. Det slår mig att jag nog har hyggliga bilder på tistelfjärilen i mina gömmor. Amiralen fotar jag gärna fler gånger, då på någon vacker blomma om jag får önska. Som sagt så ville den inte samarbeta tidigare på sommaren utan satt och knep.

   Gilla

 5. Underbart att du fick en sådan fin bild på amiralen. Har inte heller sett många fjärilar. Fick en nässelfjäril idag men det är bättre än ingen fjäril alls.
  Håller med dig om invandrarna och gillade sommarflickans undran om amiralen. Ha en fin kväll!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Jag blev väldigt upprymd när jag såg den segla in, trodde faktiskt inte mina ögon. Hade ju så önskat mig en bild på den. Jag tror minsann att jag ska skicka iväg en bild till sommarflickan och vinterflickan. Detsamma!

   Gillad av 1 person

 6. Vilket vackert foto av amiralen.Sommaren hos mej har varit tom på fjärilar. Dom små barnen har ofta stora öron och bra
  minne. Sköt om dej.

  Gilla

  • Tack, Anki! Det verkar som om det har varit en ganska fjärilsfattig sommar överlag. Jag tror att de snappar upp mycket på barn-tv. Detsamma!

   Gilla

 7. Det blir ingen sommar utan fjärilar.
  Tyvärr har jag inte haft dom som fotografiskt objekt i år. Tur att du förevigat några under denna, som du gav oss sommar. Får ge mig ut på jakt nästa år.
  Idag har jag efter gårdagens hemkomst från Tallinn, varit i kontakt med mitt fackförbund och min senaste arbetsgivare, DHL. En sak kan jag säga dig.Det är fan så mycket enklare att ha en tillsvidaretjänst än att vara arbetssökande. Man jagas hela tiden av det egna fackförbundet, försäkringskassan och arbetsförmedlingen, STATEN!
  Nästa vecka ska jag ta kontakt med min bank. Vi ska göra upp min plan för pension nästa år.
  Jag gillar dina fjärilar. Du tycks ha en naturlighet, att locka dom till dig.

  Gilla

  • Tack, RC! Ibland tror jag att det är så, jag önskar hett att de ska komma och så gör de det. I sommar umgicks jag en stund med en brun trollslända som gillade mig, satt på min arm, men kameran fanns inte nära. Men såna stunder känns lite magiska.

   Jag tror att jag förstår dig, det liknar det jag varit med om. Jag blev utförsäkrad två gånger under min sjukskrivning, blev inskriven på Af, måste söka tjänstledigt från mitt jobb, skulle delta i en introduktionskurs på Af fast jag redan var anställd. Helt sinnessjukt. Jag skulle sysselsättas fast jag var för sjuk för att ta mig till Af. Och sen alla dessa papper, det var en heltidssyssla att hålla rätt på dem, att tolka dem att fylla i dem, att överklaga, att skaffa intyg… Pension låter som rätt beslut.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: