Höstfröjd

Av: Jag

25 10, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, naturkonst, photos, växter

26 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Färgprakt

26 kommentarer på “Höstfröjd”

  1. Fina färger du har fått fram. I Kårböle skulle det inte gå att få alla de färgerna på samma bild.
    Svante

    Gilla

  2. Det är de verkligen.

    Gilla

  3. Kan känna doften…

    Gilla

  4. Som ett böljande hav av vackra höstfärger, så fint 🙂

    Gilla

  5. Fantastiskt! Hur fick du in alla färger? Helt underbar bild… igen!

    Gilla

    • Tack, Kristallina! Färgerna fanns där, det var bara att fota. Men jag städade faktiskt lite först, bort med fula grässtrån.

      Gilla

  6. Underbar bild. Har aldrig sett dessa färger.

    Gilla

  7. Så färggrant.
    Man skulle tro att det är Påsk.
    Jag har aldrig sett dom i mina trakter.

    Gilla

    • Haha, ja, lite som påskfjärdrar! De är röllekans blad, men även jag blev lite osäker. Oftast gulnar de nog bara, men de här ville ha lite roligt innan de gav upp.

      Gillad av 1 person

  8. De här vackra fotona höll jag helt på att missa. För många år sedan då jag gick i gymnasiet, fick vi elever under en teckningslektion besöka en textil-utställning på Flustret. Den då unga konstnären blandade växtfärger och material och visade vävar, stickningar och ryor. Garnet i ryorna bestod av lintråd, ullgarn och bomullsgarn i olika grovlekar och allt var växtfärgat. Garnet hon knöt in i ryan lindades kring fingrarna och det medförde att varje inknuten tofs var något olik dem bredvid till längd, färgblandning och garnsammansättning. En av dessa ryor hade ungefär samma färger som de du visar ovan. Den, precis som dina foton ovan, gjorde intryck som du förstår. Du och Marja ”Gräset” Andersson har något gemensamt!

    Gilla

    • Tack, Bebest för den historia du berättar och för beröm! Hennes ryor och vävnader låter fantastiskt vackra, jag ska kolla upp henne! Tänk om man hade förmågan att skapa så med naturens färger!

      Det är ett annat inlägg jag gärna såg att du kollade, eftersom jag där rättar till en miss från min sida. Jag lurade visst iväg dig att leta efter något som inte fanns. Det heter Somliga är blyga, i september.

      Gilla


Lämna en kommentar