Novemberljus

Av: Jag

27 11, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, photos, speglingar

46 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:18.2mm
ISO:1000
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

November har rykte om sig att var grå och trist. Även jag som gillar alla årstider tycker för det mesta att vi skulle kunna hoppa över den. Men årets november har (hos oss) bjudit på både sol och regn, grå tristess och frostig kyla. Och kvällar med discoglitter på gatorna.

46 kommentarer på “Novemberljus”

 1. Belle peinture..sourire..merci!

  Gilla

 2. Good atmosphere; I wanted to say: ‘looks like a painting’, but that is pretty much ‘Belle peinture’… so, it’s already been said… 😉

  Gilla

 3. Rödljusen tornar upp sig som fyrar i mörkret. Från höger i bild kommer jultomten i sin nya ”släde”. Han är ute och provkör, utifall snön uteblir i år.

  Gilla

 4. Härliga färger med julkänsla. Oj har tomten skaffat bil hihi

  Gilla

  • Ja, det blev lite julkänsla med det röda – var inställd på att fota gröna speglingar men ljuset slog om. Jultomten är modern och måste gardera sig.

   Gilla

 5. Håller med dig om att november är grått och trist. Men här har du verkligen lyckats liva upp November med en härlig bild 🙂

  Gilla

  • Tack, Christina! Vanligtvis är november en mörk och grå månad, men i år har vi haft en hel del soliga och härliga dagar – och även regn går att göra något av.

   Gilla

 6. Bästa tiden. Intressant att jag fångade nåt liknande i vattnet. Kommer väl så småningom..
  Snyggt och mystisk med oskärpa som jag gillar extra mycket. 🙂

  Gilla

 7. Alltså jag hade varit glad om min november hade sett ut så där. Är du säker på att du inte målade med vattenfärg och tog ett foto av målningen? Hi..hi…
  Härligt foto och fina vattniga julfärger och reflektioner.

  Gilla

  • Jag kan tänka mig hur din novembermånad har sett ut utifrån det jag har läst hos dig Regn. regn, regn, ruggigt, regn. Det här var första gången jag prövade benen efter de läskiga infektionerna och jag såg väl allt som i ett skimmer. Det är nog fotat genom mina rosaskimrande ögon. Tack, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. En sån varm bild, trots det gråa! Lyckad variant av oklart – precis som det ska vara!
  Fin advent önskar jag dig!
  Kram

  Gilla

 9. November är vinterdepressionens inkörsport! Det hjälps inte att du visar ett fantastiskt vackert foto, november är en 30 dagar lång energitjuv! Vi stryker den månaden och kanske någon till! Sen får jag sätta mig ner och fundera på i vilken månad jag då blev född i.

  Gilla

  • Tack; Best! Ja, så kan det vara. Men för mig som ändå var sjuk i nästan tre veckor känns denna november mer varierad än många andra. Kvällen när jag tog bilden var regnig och glittrande glad, jag orkade promenera i fem minuter. Jag bjuder på en humörhöjande bild som du kanske kan dra på smilbanden åt, om du backar ett steg.

   Gilla

 10. […] En kompis och jag gjorde stan i fredags med lite olika ärenden, sen blev det mörkt. Ja, nu när solen står lågt går ju snabbt just förstås. Ganska så kul om någon frågar mig. Klockan var lite före 4 tror jag. Så det blev många bilder om stan, därför mjukstartar med en som på sätt och vist påminner om Jags fantastiska novemberljus. […]

  Gilla

 11. Den här bilden gillar jag.
  Signalera stress, gult ljus, bil, argt blinkande av rött.
  Ensamhet mitt i storstan.
  /kram

  Gilla

 12. Fantastiska färger, stadens ljus och våt asfalt.

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: