Det vita arkets förbannelse

Av: Jag

28 04, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, personer, photos, silhuetter

52 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

En paradox. Ett tomt vitt ark som stirrar emot en kan man ju förstå behöver fyllas med tecken. Men om man har en dator full med bilder och inte hittar en enda som är värd att publiceras – då blir det den tomma bloggens förbannelse.  Jag har fått bildkramp. Får fortsätta pausa. Men jag är i gott sällskap med honom som myntade uttrycket.

52 kommentarer på “Det vita arkets förbannelse”

 1. Det var ett nytt uttryck 🙃 Men den här var definitivt värd att visas! 💖

  Gilla

 2. Tycker bilden är fin jag, men jag känner igen känslan. Den brukar komma och gå, när man inte riktigt hittar den där känslan man vill åt eller inga motiv man tycker tillräckligt mycket om. Kanske ditt undermedvetna talar om att du behöver mer vila?

  Gilla

 3. Du får göra att sätta ut en bild i alla fall. Som de som har en vitt lapp framför sig, tvingar att skriva eller måla tills känslan kommer tillbaka.

  Gilla

 4. Bilden är fin och inger ett lugn. Vila tills du känner lusten att fota igen. Vill fortsätta titta på dina vackra bilder. Snart kommer värmen och då är det roligare att gå ut.
  Kram

  Gilla

  • Tack, Anki! Det var en härlig morgon, fridfull. Du har rätt, jag får ta det lugnt och vänta på inspirationen. Men jag saknar inte foton, jag har massor bara jag orkar ta tag i dem och fundera på hur jag ska ordna dem och vilka jag ska visa.
   Kram

   Gilla

 5. Bilden är verkligen fin och utstrålar harmoni. En stämningsfull bild. Jag tycker att alla dina bilder är fina på olika sätt.
  Kram

  Gilla

 6. Alla skickliga människor tvivlar ibland på sig själva, har jag läst…
  Dina bilder har alltid något att säga… Fortsätt lägga in bilder när du känner att du orkar!
  Var rädd om dig! ❤

  Gilla

 7. Synd att du känner sådär nu,helt i onödan tror jag ..för det måste vara omöjligt att du skulle ta några dåliga foton! Men jag vet att man får sina svackor emellanåt =( Den här bilden gillar jag i alla fall..den påminner mig om Vårbergs toppen där jag bor,en underbar utsikt därifrån,man ser ända till Globen t.ex..fast ett tag sedan jag klättrat upp dit..men tänker att det kunde vara jag och min sambo som står där uppe på din bild =D Kramar!!

  Gilla

  • Som jag skrev ovan så tar jag massor med dåliga bilder. Då hittar jag någon bra bland dem. Kul att bilden väcker minnen! Jag kände mig glad och stark när jag gick uppför berget, men den senaste tiden har tröttheten återvänt. Vi kämpar på!
   Kram

   Gilla

 8. Bra bild! Det är alltid fint ljus i dina foton. Man kan väl inte krysta fram bilder, tycker jag. Rätt var det är så finns de ju bara där och då är det bara att plocka dem som en utslagen vårblomma.

  Gilla

  • Tack, Ojoj! Ljuset är viktigt, det ser jag att du vet. Men du har rätt, det får ta sin tid. Det är hyggligt lätt att ta dem men just nu orkar jag inte riktigt gå igenom dem. De får vila.

   Gillad av 1 person

 9. Får helt enkelt hålla med alla som kommenterade före mig. Tråkigt att tröttheten har återvänt och jag tror dessutom att det är just tröttheten som gör att du inte ser de där bra foton. Den här bilden förmedlar så bra hur liten människan är. Jag uppfattar det så i alla fall.
  Det som är viktigast är att du mår bra och därför är det rätt att vila så länge du behöver det. Snällt av dig att ändå höra av dig då och då.
  Ta hand om dig / Kram!

  Gilla

  • Tack för omtanken, Kristallina. Det verkar som om jag kanske har drabbats av något smygande virus, vilket skulle förklara tröttheten. Jag är bara så förbaskat trött på att vila, det finns så mycket jag vill göra. Det är kanske inte heller så bra att göra som jag gjorde, ta en massa foton utan att titta på dem på plats, det blir så mycket att ta tag i sedan. Får hitta en annan lösning nästa gång. Axelproblemet måste jag be en läkare titta på, tyvärr. Det blir mera långvarigt.

   Jag saknar ju bloggandet och alla bloggvänner, så det är inte av snällhet jag tittar in utan av abstinens, haha.

   Bilden är tagen sista dagen på resan och kullarna låg bakom vårt hotell. Vi hade pratat om att gå upp där i flera veckor och – ja, jag orkade och det var hänförande utsikt däruppe. Små människor i ett oändligt landskap fascinerar mig.
   Kram!

   Gillad av 1 person

 10. När jag ser den bilden så tänker jag på mina barnbarn som i bland blev trötta om vi gått långt och så kom uppförsbacken – då stannade vi till och sa: Se så långt vi gått! Sedan att stå där uppe och se sig om!
  Vila du bildvän så länge du behöver, Vi som är här på besök har SÅ många fin bilder att se om – det är faktisk en upplevelse det med, och så kommer du med nya när tiden är inne och krampen mjuknar upp!
  Vilsam kraml

  Gilla

  • Tack, Tove! Det är sant, man får överblick när man stannar upp och tittar. Det är kanske det jag saknar, kullar att klättra uppför, rent fysiskt. Där sa du något, det är roligt att bläddra i folks bloggarkiv ibland och göra fynd.
   Tack för omtanken, Tove!
   Kram

   Gilla

 11. Förtvivla ej, din lust och glädje kommer åter för fotografin och allt annant smått och gott.

  Som du märker är det inte heller någon särskild fart på min blogg. Jag är dränerad på energi, känner mig som en punkterad blå ballong, som sladdrar och far omkring.

  Men, att försöka prestera i detta torrlagda läge är lönlöst. Det tröttar ut själen – än mer. Jag fotografera ett ljusspel från spridda solstrålar på väggen inomhus för någon vecka sen. Bilden ligger kvar på sd-kortet och det förflutit ytterligare en vecka.
  Jag tänker – hur ska jag orka genomföra odlingen i år. Med allt vad det innebär. Och då tänkte jag på när jag stulpa omkring på 2 kryckor straxt efter höft-op. Ta det metodiskt. Steg för steg. Hasta inte på. Tänk inte ens tanken.

  Och det är vad du ska göra. Tror jag. Prestera inte. Skickar en bra länk.
  http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2015/10/14/sluta-skarpa-till-dig/

  Gilla

  • Tack, Barbro! Tråkigt att höra att du också känner dig trött och slut. Det finns väl ingen genväg, det är bara att låta det ta den tid det tar. Jag är bara så förtvivlat trött på att vila och blev glad av att orka en hel del på resan. Punkterad ballong är en bild jag känner igen mig i. Tack för länken också, mycket av det hon skriver stämmer bra. Min läkare sa att det hände något med folk när vi plötsligt hade alla möjligheter att välja allt, bland annat, tempot skruvades upp och pang bom, man flög in i väggen. Vi får hoppas att lusten och orken vaknar snart för oss båda!

   Gilla

 12. jag har skrivkramp och det är nog så jobbigt. Bildkramp kan man nog säga att jag hade då min kamera pajjade ihop..nu har jag lite svårt att komma igång med fotograferandet igen ..då jag varit utan kamera så länge. Så nu har jag lite fotograferings kramp istället ..kreativiteten naggades rejält då jag inte kunde fota..men den kommer sakta men säkert tillbaka.
  Kram

  Gilla

  • Skrivkramp är kanske jobbigare om du måste åstadkomma något skrivet p.g.a. studier och annat. Bildkramp – ja, det är ju en hobby, men en som ger glädje och det där lilla extra genom kommunikationen och tankeutbytet med andra. Hoppas att du snart är igång ordentligt med din ”nya” kamera!
   Kram

   Gilla

 13. Själv har jag total skrivkramp. 😦 Krya på oss!

  Gilla

  • Inte roligt alls med skrivkramp, det låter som om handen håller så hårt i pennan att den går av. Ja, vi får krya på oss!

   Gilla

 14. Ibland är det ju så, att man har bloggtorka… inga idéer, inga kloka eller roliga ord. Knappt ens en bild.
  Nu ska jag kolla runt lite mer här hos dig!

  Gilla

  • Ja, bloggtorka kan man ha, men det här handlar mer om en oförmåga att välja. Inget duger av alla hundratals nya bilder. Kul att du tittar in, Carita, varsågod och kolla runt!

   Gilla

 15. Den förbannelsen känner jag igen! Den vilar tungt över mig för närvarande. Högen av möjligen användbara men inte tillräckligt anslående bilder har bara denna månad ökat med över 150 foton. Kanske finner något av dem nåd i april nästa år. Snart är det maj det blir nog en liknande hög då också.

  Gilla

  • För mig är det nog att hitta orken att hitta en röd tråd, ett tema och vaska ut de som kan användas som är problemet. Bilderna blev många och jag hade ingen dator med mig på resan.

   Gilla

 16. Det är en vacker bild av ett kargt landskap. Färgerna anas trots motljuset och silhuetterna på berget gör bilden. Minns inte om du sagt var du var på semester? (Jag tänker Teneriffa trots att jag aldrig varit där. Kan det stämma?)

  Gilla

 17. Jag tycker så mycket om foto-/konstbloggar. Är helt fascinerad av vad ni som fotar och målar kan åstadkomma i form av vackra, ovanliga, annorlunda men alltid bilder som berör på ett eller annat sätt. Jag älskar bilder och har alltid bilder i de blogginlägg jag skriver. Tacksamheten för alla som väljer att publicera på Pixabay.com är stor. Därifrån hämtar jag merparten av de bilder jag använder. Önskar att jag kunde komma ut själv, men skulle ändå aldrig komma i närheten av de bilder ni som proffs visar upp.

  Det ger mig så mycket att bara se på bilderna, och jag lär mig av er alla. Jag har suttit med massor av utkast till bloggartiklar framför mig – alla lika dåliga tycker jag själv. Men en rad i kommentarsfältet eller i någon av FB-grupperna där ja postat ett inlägg kan räcka för att jag ska stänga öronen för den där envisa, tjatande saken med bockfot och svans som vill sätta sig på min axel och tala om hur dålig jag är på att skriva och att inläggen inte duger. Som någon skrev ovan – vi är våra hårdaste kritiker mot oss själva!

  Trötthet vet jag hur det känns. Den tröttheten som inte går att vila eller sova bort. F n själv drabbats av den i samband med just någon slags infektion som inte ger vika!

  TACK ”Jag” och alla ni andra för all inspiration ni gett och ger mig.
  …och bilden ovan är fantastisk!

  Kram ❤
  //P-L
  Livets Skiftningar

  Gilla

  • Tack för dina fina ord, Piia-Liisa! Jag räknar mig inte till proffsen, utan är fortfarande amatör trots att jag har fotat i många år. Har enkel kamerautrustning och har snöat in på närbilder. Känner att jag borde försöka se till att utvecklas i fotandet men orkar inte ta tag i det. En annan gång. Roligt att du har glädje av bilderna. Dina blogginlägg är alltid mycket välskrivna och intressanta och illustrerade med fina bilder från Pixabay. Det är tråkigt att du inte kan komma ut i naturen längre, jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara. Hoppas att din infektion har börjat ge med sig så att du kan känna dig piggare. Än en gång: tack för dina ord!
   Kram

   Gillad av 1 person

 18. Tack för kommentaren om min blogg. Det är ju att skriva som s a s är min profession. Jag har skrivit sedan jag var åtta år och kom på att det gick att säga saker mycket lättare på papper än med tal. Och i mitt arbete inom f r a företagshälsovården var skrivandet en stor del av mina arbetsuppgifter. Men att skriva som jag gör nu är nytt och annorlunda, men roligt 🙂 Ännu roligare blir det när jag får feedback från er bloggkollegor och andra. Jag lär mig ett nytt media för att nå ut!
  Infektionen sitter tyvärr kvar. Sjuksköterskan i hemsjukvården ska ordna med läkartid under veckan, får jag se vad sin händer. Hoppas på lösning, för hostan är hemsk, och jag hostar på nätterna.

  Kramar
  //P-L

  Gilla

  • Jag har förstått att du har skrivit mycket i ditt liv. Även jag gillar att uttrycka mig i skrift, men jag valde att starta en fotoblogg när jag märkte att det fanns intresse för mina bilder. Ibland har jag anledning att skriva mer, ofta mindre, bara en fundering. Det är, som du skriver, roligt att lära sig något nytt. Jag har gillat att t.ex. göra bildspel men just nu är sånt för ansträngande. Trial and error är det som gäller och man blir glad när man lyckas få till det.

   Hosta är bland det jobbigaste som finns. Jag hade upprepade långa infektioner under hösten/vintern och jag känner med dig. Nu får vi hoppas att du får medicin som biter på hostan. Krya på dig!
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: