Ett rum med utsikt – del 4

Besök hos svärfar, alldeles för sällan här. Inte den här gången heller hinner jag med den där fotopromenaden i den vackra staden. Men den betagande usikten över ån från vardagsrummet hinner jag föreviga. Sedan en lunch med får i kål och god sallad till. Och jag är full av beundran över honom som ger sig i kast med nya maträtter så sent i livet.

36 kommentarer på “Ett rum med utsikt – del 4”

 1. Får i kål har jag aldrig prövat. Får väl bli då man blir lite äldre. Fin bild med de olikfärgade löven. Vattnen bringar liv och lycka.

  Gilla

  • Tack, RC! Jag hade förstås hoppats att få syn på bävern som bor där. Det var nytt för mig också med den rätten, men supergott. Jag hade väntat mig ett rostat bröd med kaffe så jag blev häpen när han hade dukat fint med tygsevetter – och lagat en väldoftande gryta. Även salladen innehöll många oväntade godsaker. Jag blev så glad, han är snart nittio.

   Gilla

   • I Örebro överväger man att skjuta av, alla nu levande bävrar. De flesta lever i våra två naturreservat och i ett kulturreservat (inom Örebros stadsgräns). Visst förstör dom och gör stor åverkan på träden. Men hallå! Man kan omgärda många fler träd med hönsnät. Man klär helt enkelt nederdelen (upp till ungefär 2 meter) på träden med hönsnät. Bävrarna gillar inte näten.
    Doften av vällagad mat är inte tokig. Idag ska jag äta mald häst, Gustafskorv (äts kall). Till det blir det kokt potatis och några spröda rädisor.
    Ha en fortsatt fin fredag och en trevlig helg.

    Gilla

    • Jag har aldrig sett en bäver. Ditt förslag att skydda träden låter bra mycket vettigare än att skjuta dem. Låter gott med korven, hos oss blir det kalvstek med sparris, tror jag. Detsamma till dig!

     Gillad av 1 person

 2. Åh, vackert!

  Gilla

 3. Mycket vackert ljus i ditt foto!
  Jag har närt en del tankar om att göra en kålpudding men det har inte kommit så långt som till handling än.

  Gilla

 4. Härliga färger på både löv och å. Inte så dumt att bli överraskad med finmiddag.

  Gilla

  • Det var tur att det var lite variation på löven där jag blickade ut. Besviken var jag när jag förstod att det inte fanns möjlighet för en fotopromenad, om du minns så har jag nämnt att jag skulle vilja fota i denna stad. Nej, inte dumt alls att få så god mat, men framför allt en glad överraskning att svärfar var så pigg att han gav sig på att laga helt nya och inte helt enkla maträtter.

   Gilla

 5. Så vacker utsikt och fint foto: Njutbart att se 🙂

  Gilla

 6. Så vackert att se ån genom ”gardinen”. Härliga färger. Synd att du inte kunde fota mera. Får i kål älskar jag! Kunde bada i den maträtten när min man lagade den. Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Ja, det var härliga färger. Jag får fota mer en annan gång. Jag vet inte ens om jag hade ätit får i kål innan jag fick det här hos svärfar. Ingen annan än jag hos oss gillade kålrätter så jag har låtit blir att laga dem. Men nu ska jag banne mig sätta igång. Kålpudding nästa! Detsamma, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 7. Vackert utsnitt med vatten och löv.
  Får i kål. Rimmar så härligt, men har aldrig hört om rätten. Får väl googla på.

  Gilla

 8. Det är en norsk rätt. Och har en egen dag i september. Enkelt att tillaga också.

  Gilla

 9. Får i kål …låter inte så gott..men det är det säkerligen.
  Fin fin bild på lövkonstverk vid vatten.
  Kram

  Gilla

  • Det är många som inte gillar kålrätter och en del som inte gillar fårkött. Men det var supergott. Tack, tant Otto! Jag gillade färgkombinationen och skirheten.

   Gillad av 1 person

 10. Vilken utsikt helt underbar. Får i kål har jag inte smakat men tycker om både får och kål.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: