Inte helt ute

Av: Jag

15 02, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, photography, photos, vinter

67 kommentarer

Bländare:f/11
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

glodtulpanTulpantider betyder förstås massor med tulpaner på bloggarna, men så är det ju med allt som är säsongsbundet, snart svämmar sidorna över av glada droppar och sippor och krokusar och… Många är också de vissna tulpanerna, men det förstår man, tulpaner vissnar underbart dekorativt och ofta riktigt dramatiskt. Så, varsågoda, jag bjuder på ett par som har sin sista show ute i det fria.

67 kommentarer på “Inte helt ute”

  1. Vackra bilder på tulpaner i det fria. Denna dag då den meteorologiska våren har infunnit sig.

    Gilla

  2. Fantastiska bilder! Ser inte den första bilden ut som en dansös?
    Det här med våren är så här. Kopiera en text som jag hittade idag:
    Den 15. februari är det datum som våren tidigast kan anlända till Sverige. Om våren är här eller inte går dock inte att säkerställa förrän sju dagar senare, den 22. februari.
    Medeltemperaturen ska ha varit över 0 grader sju dagar i sträck för att det ska räknas som vår. Temperaturen ska vara stigande och kan variera mellan 0 till 10 plusgrader.

    Gilla

    • Aha, är det så man bestämmer om det är vår eller inte. Tidigast från och med idag kan man alltså räkna. Då återstår det att se. Tack för citatet och kul att du gillar bilderna! Ja, nog är den som en graciös dansös den övre tulpanen.

      Gillad av 1 person

  3. Så vackert! Ja, jag har också tulpaner på bordet idag. Fick dem av gubben på alla-hjärtans-dagen i förrgår.
    Hoppas förstås att de håller några dagar till dock! ❤

    Gilla

  4. Det var ett riktigt konstverk på den första tulpanen! Härligt fotat. 🙂 Ja, nu kanske våren kommer. Här har det varit cirka 10° på dagarna i ett pardagar nu, och kvällarna har varit stjärnklara helt underbart 🙂

    Gilla

    • Tack, John! Många tulpaner vet hur de ska göra för att få en chans till, haha. Aha, ni har alltså sol och snö, något som man bara kan drömma om.

      Gillad av 1 person

  5. Jag älskar vissna tulpaner dom är små konstverk. Båda är lika vackra .

    Gilla

    • Tack, Anki! Det är alltid kul att syna tulpanerna när de har vissnat och se vad det har blivit av dem. En del måste porträtteras, andra åker ner i en skål och blir potpurri.

      Gilla

  6. Fantastiskt vackra bilder såsom alltid hos dig.
    Man blir berörd, och får ett lugnare sinne.

    Gilla

  7. Det är nog den mest dekorativa arten rakt igenom.

    Gilla

  8. Och de är mycket men är aldrig fula.

    Gilla

  9. Suckar och mår så gott … wow så snyggt!
    Minst av kemikalier i tulpaner också.
    Mycket fint ljus i båda bilderna. Skickligt att få med solen också *tumme upp*
    Mer att rama in 🙂
    /kram

    Gilla

  10. Ja, nu kan man ju snart börja undra om det inte vore läge för blomförsäljaren att börja sälja vissna tulpaner med tanke på att vi är många som tycker att de är så vackra sitt förfall 😉 Dina fina bilder är ett tydligt bevis där den övre är som ett naturligt konstverk.

    Gilla

    • Det vore något, haha! Men det är väl just det att man kan glädjas så pass länge åt tulpanerna som är det fina i kråksången. I och för sig finns det andra blommor också som vissnar vackert men tulpaner har vi så länge i våra hem, under flera månader innan trädgårdarna börjar blomma. Tack för din fina och roliga kommentar, Anita!

      Gillad av 1 person

  11. …” jag bjuder på ett par som har sin sista show ute i det fria.”…
    Gillar ditt uttryck – sista show.
    Naturens förfall är vackert. I det – förfallet – finns en annan skönhet.

    Gilla

  12. Belle contortioniste !

    Gillad av 1 person

  13. Je voulais dire contorsionniste ;o)

    Gilla

    • Et je ne comprends pas. Il faut chercher le mot chez google translate…. Aha… bien sur, une contorsionniste! Merci, W!

      Gilla

  14. Fin bild på den vissnade tulpanen.
    // Kao

    Gilla

  15. Den andra bilden ser ut som en fågelprofil som håller upp vingen för att skydda ögonen från det starka solljuset. Så härligt solgglad bild som ger en stark vårkänsla med det blå och gula. Den övre bildens färgskala är helt underbar och dessa nerver… som sidensjalar.

    Gilla

  16. Superbt!

    /Skvitt

    Gilla

  17. Mycket vackert. Jag gillar årstidernas växlingar men kan ibland känna att jag vill frigöra mig från dessa ständiga upprepningar. Dock har också jag haft tulpaner på bordet och några kronblad ligger kvar på ett fat och nu står hjärtansdagrosorna fortfarande i sina vaser…

    Gillad av 1 person

  18. Stooooor tumme upp!! 🙂

    Gilla

  19. Tulpanens fantastiska och virvlande dödsdans i den övre bilden är ett suveränt konstverk. Den kan man bara älska högt och innerligt. Tulpanen i det undre fotot är inte lika extrovert men kallar på uppmärksamhet för den har något stort att upplysa om.

    Gilla

    • Tack ska du ha, Bebest! Har man en gång börjat fota vissna tulpaner så fortsätter man, synar dem och försöker få till det. Nu var jag ganska snabb med de här, höll upp dem och lät dem visa vad de kunde. De här två fick godkänt. Och du har så rätt, de är helt olika i sitt uttryck, det är sånt som är roligt.

      Gilla


Lämna en kommentar