Framförhållning

Av: Jag

03 12, 2017

Etiketter:,

Kategori: bilder, design, foto, fotografi, foton, inredning, konst, photography, photos, saker, vinter

38 kommentarer

Bländare:f/3.5
Focal Length:18mm
ISO:1100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Varje år när advent närmar sig ser jag framför mig en vacker krans som hänger på min ytterdörr. Sällan får jag den på plats förrän en bra bit in i december, den ska ju införskaffas och helst vara anslående vacker. Så nej, ingen adventsdörrkrans i år heller.

Men i hallen har jag en krans. Där har jag haft god framförhållning: den har helt enkelt suttit uppe sen förra julen. När jag hängde dit den lilla krumeluren avjulade jag kransen och den fick sitta kvar som en välkomnande installation.

38 kommentarer på “Framförhållning”

 1. Men den är ju alldeles underbar! Hur är det man brukar säga? Less is more…

  Gilla

  • Visst är den fin! Jag köpte den genast när jag fick syn på den för några år sedan. Krumeluren är egentligen ett spiralinlindat ägg som har nystat upp sig och även annars blivit lite medfaren.

   Gillad av 1 person

 2. Så fin och enkel. Hoppas du hittar någon fin krans.🌞

  Gilla

 3. Ja den var fin – enkel men ändå lite anslående (eller hur jag nu ska beskriva det). någon julkrans blir det sällan här heller, framförhållning är inte min starkaste sida heller 😉

  Gilla

  • Jag föll för den när jag såg den. Massor med bjällror, den borde ju sitta på dörren. Men jag vill inte ha den utomhus, är lite rädd att den ska rosta och färga ner dörren. Jag brukar få upp en dörrkrans så småningom, men sällan så tidigt som jag tror, haha.

   Gillad av 2 personer

   • Nej den ska du nog ha inomhus!
    Här blir det sällan någon krans på dörren, innan jag kommit mig för så börjar jag tycka att det är för sent 😉 Men, ibland händer det 🙂

    Gilla

    • Man får satsa på det som man tycker är viktigt, för mig tallris inne till jul och kransen på dörren. Adventsljus hoppar jag numera över, har några vanliga ljus istället.

     Gillad av 2 personer

     • Jo men så är det ju. Jag tror det är adventspyntet (ljusstakar m.m.) som är viktigast för mig. Tomtar och annat kan faktiskt kvitta 🙂

      Gilla

      • Jag hade mycket pyssel för mig när barnen bodde hemma men det har minskat rejält med vad som är viktigt. Nu frågade dottern om vi kunde baka pepparkakshus med de små flickorna och efter lite fundering sa jag okej. Då blir det till att plocka fram lite tomtar och liknande till huset också.

       Gillad av 2 personer

       • Det är ju kul att göra något med barnen – och barnbarnen. Svärmor hade länge ett ”årligt bak” där alla barnbarn kom och bakade pepparkakor. Ett himla hallå men de höll på långt upp i tonåren. Nu är svärmor för gammal för sånt men ungarna har säkerligen många glada minnen 🙂

        Gilla

 4. En vacker krans som säkert skänkt mången eftertanke. Själv var jag till min familjegrav och tände ljus idag. Det är en stor skogskyrkogård men sparsamt med människor. I kyrkan hade man första advent konsert och bön.
  Jag önskar dig en fin första advent.

  Gilla

  • Jag gillar min krans som håller år efter år. Jag borde också åka till graven och kan kanske kombinera det med inhandlandet av en naturkrans. Detsamma, RC!

   Gillad av 1 person

 5. Vad fin den är. Förstår att den fick hänga kvar inomhus. Hoppas du hittar en krans som du gillar innan julafton. Lycka till!

  Gilla

  • Jag hoppas att jag kan hitta en i veckan som kommer. Jag tänkte nog ta ner kransen flera gånger men till slut så blev det just frågan om framförhållning, haha. Det är förskräckligt hur fort ett år går. Tack, Kristallina.

   Gillad av 2 personer

 6. Enkelt och smidigt 👌🏼🤗

  Gilla

 7. Din krans är så fin och den gör sig året runt tycker jag..
  Jag har en i hallen och en på ytterdörren men dom är väldigt juliga och skulle se lite malplacerade ut om dom fick hänga kvar 🙂

  Gilla

 8. Jättefin, absolut inget krimskrams, enkelt och snyggt, det gillar jag. En mycket välkomnande krans som gör sig bra året om.

  Gilla

  • Tack, Anita, kul att du gillar den. Den är lite annorlunda än annat jag har sett i den vägen. Nu blev den ju bara hängande, men det är i alla fall ingen som har kommenterat att jag har en julkrans på väggen.

   Gillad av 2 personer

 9. Jättefin krans vännen /kram

  Gilla

 10. men det är ju helt underbart att var förberedd. ordentligt! jag har ingen krans på dörren. men påminns nu av ditt inlägg att jag brukar hänga upp ett halmhjärta. och det har jag glömt!

  Gilla

 11. Den är stilren och vacker!
  Jag har en krans som jag kan ha på dörren hela vintern, men den har inte kommit dit än, då där inte fanns en spik – känns fel att slå in en då jag bor här på hyra.

  Gilla

  • Ja, jag gillar mitt fynd till krans. Skulle du inte kunna höra med hyresvärde?. Det behövs bara en diskret lite spik, den syns inte ens när kransen inte är där.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: